Zbliża się zwyczajowy termin tradycyjnego zlotu Poszukiwaczy skupionych wokół forum PoszukiwanieSkarbow.com Niestety w tym roku po raz pierwszy od 18 lat zlot się nie odbędzie :( Spowodowane jest to kilkoma czynnikami zupełnie niezależnymi od nas. Mamy nawrót pandemii Covid19 co absolutnie takim alkomatom jak my nie przeszkadza. Jestesmy naturalnie zdezynfekowani! :) Niestety ale przepisy mówią, że organizator imprezy, gdzie zarażą się uczestnicy, ma potocznie mówiąc przesrane. Z racji zajmowanej funkcji w PZE jestem ciągle celem nieustannych donosów ze strony moich "fanów" i mam już trzecią sprawę sądową za zlot w 2018 roku ;) Dwie pierwsze zostały umorzone ze względu na brak przesłanek do popełnienia przestępstwa:) Przy tej okazji pozdrawiam donosiciela, który jest tu zalogowany, więc niech wie, że jego donosy nie przyniosły oczekiwanego przez niego skutku :) Wreszcie, przełom września i października 2020 roku jest datą szczególną w działalności Polskiego Związku Eksploratorów, któremu mam zaszczyt przewodnczyć. Pragnę przypomnieć, że gdyby nie forum PoszukiwanieSkarbow.com, PZE miało by zupełnie inny nieznany nam charakter :) Otóż właśnie teraz trwają ostatnie prace nad kształtem, pierwszej w historii Polski ustawy o poszukiwaczach, której jesteśmy współtwórcami. Na dniach otrzymamy do oceny nowy projekt ustawy o ochronie zabytków z zapisami dotyczącymi nas poszukiwaczy. Spodziewam się, że nie wszystkie zapisy nam się spodobają i będziemy musieli jeszcze trochę powalczyć. Wierzę jednak, że zaangażowanie mnóstwa wpływowych osób, które dołączyły do nas w ciągu ostatnich dwóch lat, doprowadzą do oczekiwanego przez nas efektu. Jestem głęboko przekonany, że przyszłoroczny zlot PoszukiwanieSkarbow.com zbiegnie się z pierwszym zlotem Polskiego Związku Eksploratorów! Zajmiemy tam miejsce honorowe, gdyż to na łamach naszego forum kształtowała się świadomość poszukiwaczy i to właśnie tutaj kiełkowała idea zmian! Pozdrawiam Was serdecznie i jak na wstępie tęsknię za tym forum, gdzie jestem dziś nie częstym gościem. Przy tej okazji dziękuję bardzo naszym moderatorom, którzy doskonale dają sobie radę bez administratora. To dowodzi o tym, że zawsze stawialiśmy na profesjonalizm. Forum PoszukiwanieSkarbow.com jest ewenementem w skali Polski! Jesteśmy najstarszym aktywnym i wciąż rozwijającym się forum internetowym tworzonym przez pasjonatów historii. Mamy swoich magistrów. Powstawały tu doktoraty oraz wiele publikacji w postaci książek i artykułów. Bez fałszywej skromności stwierdzam, że jesteśmy prawdziwą elitą! W czasach globalnego ogłupienia to rzadkość. Powinni wpisac nas do Światowego Dziedzictwa Unesco ;) Mam nadzieję, że spotkamy się w przyszłym roku by wspólnie świętować nową poszukiwawczą rzeczywistość. Jeżeli nam się nie uda to również się spotkamy w poczuciu, mówiąc górnolotnie, spełnionego obowiązku ;) Pozdrawiam serdecznie Jacek kiedyś FDJ ;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|