Teraz jest piątek, 1 listopada 2024, 02:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Xp Deus v4.0 - testy , ustawienia
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 04:34 
Major
Major

Czyli audio na 4 wzupełności wystarczy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 09:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

Podzielam opinie kolegów. Jakosc glosniczka w panelu jest moim zdaniem kiepska i ciezko wyodrębnić wśród natloku tych wszystkich dzwiekow na tak podkreconym programie te wartosciowe.

Wysłane z mojego LG-H955

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 10:18 

INKASO napisał(a):
Czyli audio na 4 wzupełności wystarczy ?

Dokładnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 15:53 
Pułkownik
Pułkownik

Pro-Digger napisał(a):
powielane stereotypy że bez słuchawek się nie da idzie wsadzić między bajki ,może i tak jest ale nie w tym wykrywaczu bo po prostu nie da się nie usłyszeć koloru ,porostu się nie da,gdy mamy podciągnięte audio.

małe drobne sygnały na granicy zasięgu czy od bardo drobnego przedmiotu nie dają takiego wyraźnego sygnału - często to coś w rodzaju takiego delikatnego przebicia, duszka, który powtarza się gdy machamy w tym samym miejscu cewką. nie każdy kolor da taki wyraźny sygnał gdy leźy głeboko.

dla mnie full tony i react=0 to nienajlepsze połaczenie - strasznie dźwięk jest wtedy rozmyty, trudno nawet określić położenie przedmiotu.
przy tak niskim react wolę mniejszą ilość tonów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 20:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

jwaldek napisał(a):
Pro-Digger napisał(a):
powielane stereotypy że bez słuchawek się nie da idzie wsadzić między bajki ,może i tak jest ale nie w tym wykrywaczu bo po prostu nie da się nie usłyszeć koloru ,porostu się nie da,gdy mamy podciągnięte audio.

małe drobne sygnały na granicy zasięgu czy od bardo drobnego przedmiotu nie dają takiego wyraźnego sygnału - często to coś w rodzaju takiego delikatnego przebicia, duszka, który powtarza się gdy machamy w tym samym miejscu cewką. nie każdy kolor da taki wyraźny sygnał gdy leźy głeboko.

dla mnie full tony i react=0 to nienajlepsze połaczenie - strasznie dźwięk jest wtedy rozmyty, trudno nawet określić położenie przedmiotu.

Zgadzam się że jest rozmyty ,ale mimo wszystko powinno dać się odróżnić bo powtarzalny, jak podciągniemy react to już go nie usłyszymy i pominiemy ,za to będziemy słyszeć lepiej inne ,tak to jest dlatego potem wracamy na innym programie wyciągamy znów z tego samego miejsca. Trzeba kombinować ,jak już nic nie wychodzi wtedy odpalam ten najgłębszy i bardzo powoli miotam cewką i wsłuchuje się ,często pojawiają się nowe sygnały właśnie takie na granicy, z tym marnym dźwiękiem w głośniku panela to jak dla mnie jest idealny dźwięk ,no ale jak wiatr wieje to wtedy bez słuchawek się nie obejdzie .Dla sprostowania bo może źle się wyraziłem we wcześniejszym poście ,Na podkręconych ustawieniach często latałem po 8 godzin nontop całe dnie ,dlatego wolałem już głośnik ,oczywiście słuchawki na krótkie wypady jak najbardziej będą lepszym wyjściem :usta
PS
dennissliwa słuchawki mam i to dobre ,proszę nie wróżyć z fusów nie bądź pan uszczypliwy bo w innych wątkach zadajesz pytania ,na które odpisuje i nawet nie zostawisz komentarza ,ani B ani C ,nie jestem specem ale wiem że Notch nie wpływa na zasięg ,podejrzewam że długo z Deusem nie latasz ,i jak założyłeś słuchawki to już nie ściagnelęs od początku bo na forum wyczytałeś ze się nie da tak chodzić ,i wpisujesz po froach dalej to samo,to mnie właśnie denerwowało przy kupnie Deusa zamiast samemu sprawdzić to ludzie powielali co wyczytali ,tak powstała np. legenda że Deus jest płytki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 22:09 
Pułkownik
Pułkownik

kilka razy chodziłem z samym panelem, głównie żeby komuś sprzęt pokazać ale dla mnie wtedy o wiele za mało słychać. wolę słuchawki i ustawienie z mniejszą ilością zakłóceń, gdy mogę zwrócić uwagę na wszystkie drobne sygnały.
długie chodzenie na wyżyłowanych ustawieniach jest mało efektywne = zmęczenie, nadmiar sygnałów i wydajność dramatycznie spada.
przy pełnych tonach lubię chodzić z dyskryminacją=2,w wielu przypadkach taka dyskryminacja w trudniejszej glebie daje znakomitą poprawę komfortu
tym bardziej, że przy react=0 bardzo łatwo pominąć drobne sreberka i trudniej odróżnić stare żelazo od koloru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 22:59 

Pro-Digger napisał(a):
jwaldek napisał(a):
Pro-Digger napisał(a):

Zgadzam się że jest rozmyty ,ale mimo wszystko powinno dać się odróżnić bo powtarzalny, jak podciągniemy react to już go nie usłyszymy i pominiemy ,za to będziemy słyszeć lepiej inne ,tak to jest dlatego potem wracamy na innym programie wyciągamy znów z tego samego miejsca. Trzeba kombinować ,jak już nic nie wychodzi wtedy odpalam ten najgłębszy i bardzo powoli miotam cewką i wsłuchuje się ,często pojawiają się nowe sygnały właśnie takie na granicy, z tym marnym dźwiękiem w głośniku panela to jak dla mnie jest idealny dźwięk ,no ale jak wiatr wieje to wtedy bez słuchawek się nie obejdzie .Dla sprostowania bo może źle się wyraziłem we wcześniejszym poście ,Na podkręconych ustawieniach często latałem po 8 godzin nontop całe dnie ,dlatego wolałem już głośnik ,oczywiście słuchawki na krótkie wypady jak najbardziej będą lepszym wyjściem :usta
PS
dennissliwa słuchawki mam i to dobre ,proszę nie wróżyć z fusów nie bądź pan uszczypliwy bo w innych wątkach zadajesz pytania ,na które odpisuje i nawet nie zostawisz komentarza ,ani B ani C ,nie jestem specem ale wiem że Notch nie wpływa na zasięg ,podejrzewam że długo z Deusem nie latasz ,i jak założyłeś słuchawki to już nie ściagnelęs od początku bo na forum wyczytałeś ze się nie da tak chodzić ,i wpisujesz po froach dalej to samo,to mnie właśnie denerwowało przy kupnie Deusa zamiast samemu sprawdzić to ludzie powielali co wyczytali ,tak powstała np. legenda że Deus jest płytki

Wyluzuj bo widzę już się spinasz. Po zakupie Deusa chodziłem parę miesięcy bez słuchawek. Na głośniku jest średnio w multitonie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 sierpnia 2017, 16:34 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Racja nie ma co się spinać , trochę mnie poniosło :1 ,admin może poczyści trochę ,dziś lepszy humor bo jutro zaczynam miesięczny urlopik :lol: i w końcu będzie porządne rycie ,pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 sierpnia 2017, 18:14 
Porucznik
Porucznik

Ja chodzę only na ws5.
Wzmocnienie audio 6 a nieszczęsny tx2 lub 1.
Zmniejszając tx można podnieść czułość bo wykrywacz jest dużo stabilniejszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 sierpnia 2017, 22:02 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

koleżanki i koledzy im trudniejszy teren ( zaśmiecenie mineralizacja ) tym ustawienia powinny być mniej wyżyłowane a efekty powinny być lepsze nie w każdych warunkach głębokość jest naj ważniejsza (na terenie zaśnieconym złomem ustawienie na maxa może maskować płytsze drobne kolorki ) mamy sprzęt który daje nam ogromne możliwości dostosowania do warunków na miejscówce i celów poszukiwań a czy będziemy umieli to wykorzystać zależy od nas ten sprzęt wymaga myślenia :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 sierpnia 2017, 05:19 
Szeregowy
Szeregowy

Koledzy i koleżanki. Jak to jest z tym programem bazowym jeśli tworzę własny program?
Jeśli chce utworzyć własny program na drobnicę,to jeśli ustawie te same parametry na
programie DEEP,BASIC,DEUS FAST,GM,czy innym z 9,
to te programy niczym nie będą się różnić jeśli chodzi o detekcję?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 sierpnia 2017, 22:06 
Porucznik
Porucznik

Nie ma różnicy na czym zrobisz.
Jak będziesz go całego sam montować to i tak z oryginału nic nie pozostanie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 sierpnia 2017, 20:51 
Major
Major

jamal napisał(a):
Koledzy i koleżanki. Jak to jest z tym programem bazowym jeśli tworzę własny program?
Jeśli chce utworzyć własny program na drobnicę,to jeśli ustawie te same parametry na
programie DEEP,BASIC,DEUS FAST,GM,czy innym z 9,
to te programy niczym nie będą się różnić jeśli chodzi o detekcję?

Nie ma znaczenia - bierzesz obojętnie który program, zmieniasz parametry i zapisujesz jako swój pod nr 10, 11,12...nadając mu nazwę jaką chcesz
I korzystasz :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 08:24 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Nie wprowadzaj w błąd program 10 jest zapisany na stałe i działa zupełnie inaczej nie da rady modyfikować go jak się chcę podobnie jest z programem mokra plaża pozostałe można ale zapisujesz od 11 do18 dla tego program bazowy w nie których przypadkach ma znaczenie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 11:34 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Się tam nie znam, bo deusa używam kilka dni ale wybór programu do modyfikacji ma ogromne znaczenie w v4.
Programy fabryczne Deep i Hot mają niedotykalne dla usera filtry.
Program Deep używa filtrów z wersji v2.0
Program Hot używa filtrów z wersji v3.2

Preferuję program Deep zmodowany na wyżyłowanych fulltonach.

Proof: https://youtu.be/nU2av8qn9y0?t=537

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]