jwaldek napisał(a):
Pro-Digger napisał(a):
powielane stereotypy że bez słuchawek się nie da idzie wsadzić między bajki ,może i tak jest ale nie w tym wykrywaczu bo po prostu nie da się nie usłyszeć koloru ,porostu się nie da,gdy mamy podciągnięte audio.
małe drobne sygnały na granicy zasięgu czy od bardo drobnego przedmiotu nie dają takiego wyraźnego sygnału - często to coś w rodzaju takiego delikatnego przebicia, duszka, który powtarza się gdy machamy w tym samym miejscu cewką. nie każdy kolor da taki wyraźny sygnał gdy leźy głeboko.
dla mnie full tony i react=0 to nienajlepsze połaczenie - strasznie dźwięk jest wtedy rozmyty, trudno nawet określić położenie przedmiotu.
przy tak niskim react wolę mniejszą ilość tonów.
Zgadzam się że jest rozmyty ,ale mimo wszystko powinno dać się odróżnić bo powtarzalny, jak podciągniemy react to już go nie usłyszymy i pominiemy ,za to będziemy słyszeć lepiej inne ,tak to jest dlatego potem wracamy na innym programie wyciągamy znów z tego samego miejsca. Trzeba kombinować ,jak już nic nie wychodzi wtedy odpalam ten najgłębszy i bardzo powoli miotam cewką i wsłuchuje się ,często pojawiają się nowe sygnały właśnie takie na granicy, z tym marnym dźwiękiem w głośniku panela to jak dla mnie jest idealny dźwięk ,no ale jak wiatr wieje to wtedy bez słuchawek się nie obejdzie .Dla sprostowania bo może źle się wyraziłem we wcześniejszym poście ,Na podkręconych ustawieniach często latałem po 8 godzin nontop całe dnie ,dlatego wolałem już głośnik ,oczywiście słuchawki na krótkie wypady jak najbardziej będą lepszym wyjściem :usta
PS
dennissliwa słuchawki mam i to dobre ,proszę nie wróżyć z fusów nie bądź pan uszczypliwy bo w innych wątkach zadajesz pytania ,na które odpisuje i nawet nie zostawisz komentarza ,ani B ani C ,nie jestem specem ale wiem że Notch nie wpływa na zasięg ,podejrzewam że długo z Deusem nie latasz ,i jak założyłeś słuchawki to już nie ściagnelęs od początku bo na forum wyczytałeś ze się nie da tak chodzić ,i wpisujesz po froach dalej to samo,to mnie właśnie denerwowało przy kupnie Deusa zamiast samemu sprawdzić to ludzie powielali co wyczytali ,tak powstała np. legenda że Deus jest płytki