Teraz jest piątek, 1 listopada 2024, 02:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Golden Mask Coin Killer 15khz
PostNapisane: niedziela, 13 lipca 2014, 08:33 
Moderator
Moderator

Coin Killer 15khz to mój kolejny Golden Mask , tym razem jest to wykrywacz robiony dla polskiego dealera firmy GM ( podobnie jak ZERO dla lovec pokladu.cz ) . W porównaniu do GM4 zmniejszono częstotliwość z 18khz do 15khz , usunięto przełącznik fabrycznego gruntu oraz dopasowania wysokości sygnału do swoich preferencji - w sumie " te okrojenie " wg. mnie nie wpłynęło na możliwości wykrywacza . Na razie trudno o jakieś porównanie z GM4 bo zbyt krótko go mam jeśli chodzi o moje poletko testowe to różnicy na minus nie widzę , wydaje mi się że CK ma nieco bardziej "miękki" sygnał na głębokie monety a GM4 bardziej charczący. Podobnie jak w GM4 zauważyłem że w glebie silnie zmineralizowanej ( nie zaśmieconej żelazem - bo to coś innego ) mniejsze cewki sprawują się nieco lepiej - wygląda to tak że mniejsza ilość gleby pod cewką mniejszą ma bardziej korzystny wpływ na głębokość detekcji niż posługiwanie się 30cm "patelnią". W sumie to na razie by było tyle , zapraszam do obejrzenia moich filmików z testów ( na profilu znajdują się filmy z testów z innymi wykrywaczami w tym samym miejscu i na tych samych celach ) - można sobie porównać .

Cewka 22cm:
http://youtu.be/0caJo4p7fiM

Cewka 30cm:
http://youtu.be/6Lp4DyvpHJs

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Golden Mask Coin Killer 15khz
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 00:25 
Kapral
Kapral

Witam chciałem zapytać jak po dłuższym okresie wypada coin killer na tle golden maska 4?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 09:23 
Moderator
Moderator

Ja w sumie nie widzę różnicy - z CK można iść na zwody z każdym innym wykrywaczem , jak ktoś lubi analogi to super wykrywacz . Ma też wady ( jak w sumie każdy wykrywacz ) - od sierpnia pracowałem parę razy w tygodniu na różnych nadzorach i badaniach archeo zwykle w skrajnie trudnych warunkach ( w środowisku miejskim ) zauważyłem że zakłócenia powoduje np. bankomat ale tylko w momencie gdy ktoś wypłaca pieniądze , niedaleko pracowały dwa młoty pneumatyczne z których jeden wzbudzał mi sprzęt a drugi nie :lol: , poza tym bardzo dobrze się spisywał - super wykrywalność mikrokolorków nawet wielkości śrutu czy ziarnka kaszy , trochę mnie korci GM4 WD ( dwie częstotliwości 8 i 18khz ) ale zdrowy rozsądek mówi że to mi da mało albo nic i lepsza opcja to dokupienie dużej cewki do CK.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 listopada 2014, 00:13 
Witam!
Kto jest dealerem Golden mask?Zastanawiam sie nad tą wykrywką
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 listopada 2014, 00:32 
Podporucznik
Podporucznik

https://pl-pl.facebook.com/MocnySygnal
:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 17:05 
Kapral
Kapral

Coin killera kupisz tylko u kolegi mocny sygnał ale przynajmniej w moim przypadku miał on problem z wysłaniem do mnie wykrywacza. Zamówiłem w piątek rano miał być wysłany w poniedziałek. W poniedziałek zadzwoniłem żeby potwierdzić i usłyszałem że wyśle we wtorek. Dzwoniąc we wtorek usłyszałem że niestety zepsuł mu się samochód i wyśle w środę. Dodam jeszcze że składając zamówienie telefonicznie mówiłem że muszę mieć wykrywacz na czwartek i powiedział ze nie ma problemu. Jest jeszcze jeden dealer który sprzedaje wszystkie pozostałe wykrywacze tej firmy, na znanym portalu aukcyjnym. Kupowałem u nich GM1+ i przyszedł na następny dzień bez żadnego proszenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 17:24 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

lubi20 napisał(a):
Coin killera kupisz tylko u kolegi mocny sygnał ale przynajmniej w moim przypadku miał on problem z wysłaniem do mnie wykrywacza. Zamówiłem w piątek rano miał być wysłany w poniedziałek. W poniedziałek zadzwoniłem żeby potwierdzić i usłyszałem że wyśle we wtorek. Dzwoniąc we wtorek usłyszałem że niestety zepsuł mu się samochód i wyśle w środę. Dodam jeszcze że składając zamówienie telefonicznie mówiłem że muszę mieć wykrywacz na czwartek i powiedział ze nie ma problemu. Jest jeszcze jeden dealer który sprzedaje wszystkie pozostałe wykrywacze tej firmy, na znanym portalu aukcyjnym. Kupowałem u nich GM1+ i przyszedł na następny dzień bez żadnego proszenia.

Cóż, nie zawsze można być pro. Nie udało mi się dotrzymać terminu z powodów ode mnie niezależnych. Przykro mi z tego powodu i przepraszam że nie udało mi się przygotować wysyłki wcześniej.

Pozdrawiam

Marcin

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 14:32 
Moderator
Moderator

Zrobiłem dziś mały filmik temat to jak sobie radzić z różnymi kamieniami magnetycznymi , koksem czy hot rock-ami . Sposób banalnie prosty ale nigdzie nie widziałem ani nie czytałem o takim rozwiązaniu więc publikuję . Jeśli traficie na miejsce gdzie takich kamieni dużo i przeszkadzają w poszukiwaniach to po prostu dostrójcie do wykopanego dziada , zasięgi trochę spadną no ale komfort się poprawi :lol: . Oczywiście można stosować na innych golden maskach czy innych wykrywaczach wszystko zależy tylko od tego czy spadek głębokości będzie do zaakceptowania - jak widać na filmiku wg. mnie jest dobrze.
https://youtu.be/XA8sVgWVEZ4

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 15:15 
Generał Broni
Generał Broni

Brawo Ty!
Takie proste rozwiązanie.
To już kolejna alternatywa, po dźwięku można je poznać ale jak jest ich za dużo może twój sposób być wygodniejszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 17:06 
Kapral
Kapral

Trafi sie inny kamien dla bulgara i zabawa zaczyna sie od nowa , wystarcz inna gamatura czy wielkosc i musisz stroc do kazdego z osobna . Wykonaj eksperyment na tym samym kamieniu zakopanym na 10cm dostrojonym i potem zakopanym tym samym kamieniu na 20 cm dostrojonym , i napisz mi co stwierdziles.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 19:05 
Moderator
Moderator

Potraktuj hot rock-a jako anomalię gruntu a po dostrojeniu się do tej anomalii wykrywacz jej nie wykryje ( lub wykryje sygnałem który będziesz w stanie lepiej rozpoznać ) . To nawet lepiej jak kamień będzie głębiej bo będzie dla wykrywacza mnie widoczny ( tak samo jak mniejsze kamienie ) i słabiej sygnalizowany. Fakt kamień większy może być sygnalizowany mocniej jednak trudno na polu znaleźć większe kamienie. Nie , nie trzeba stroić do każdego kamienia - jeszcze nie spotkałem miejsc z wieloma rożnymi typami problematycznymi kamieniami ale jeśli nawet ( jeśli mnie rozumiesz ) to po dostrojeniu do największego wszystkie pozostałe mogą się znaleźć w obszarze gruntu odrzuconego . To jest metoda która się sprawdza może nie jest idealna ale działa , sprawdziłem .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 19:17 
Kapral
Kapral

Stroiłeś kamyk na powierzchni , ten sam kamyk na rożnych głębokościach sygnalizowany będzie , Tylko skąd będziesz wiedział czy stroić w tym miejscu do zakopanego kamienia , stąd mankament takiej metody . Powierzchnia to nie za kopek w gruncie .Bułgarzy na swoich filmach reklamowych pokazują to samo tylko na polu to sie nie sprawdzi .
Dlatego tak trudno skonstruować dobry detektor bez tego mankamentu . Najlepsze marki mają z tym zjawiskiem spokój w takim stopniu że normalna praca jest bezstresowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 19:51 
Moderator
Moderator

Wchodzisz na pole , wykopujesz kamyki , stroisz wykrywacz do wykopanego kamyka na powierzchni bo to najbardziej krytyczna sytuacja do wykrywacza bo zakłócenie będzie największe i masz spokój z takimi kamieniami na tym polu , oczywiście będzie strata na zasięgu. Nie wiem czy wiesz że minelab Explorer , deus , gmp ,tejon wykrywają takie kamienie z tego co pamiętam to garrett ace nie łapie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 20:28 
Kapitan
Kapitan

Większość czułych wykrywaczy takie kamienie widzi i jakoś nikogo to nie dziwi. Nie widzę różnicy w ilości zasygnalizowanych kamieni użytkując bułgarskie wykrywacze i obecnie deusa. Powiem tylko tyle, że każdy Bułgar charakterystycznie takie kamienie sygnalizuje i przy niewielkiej nawet wprawie nie kopie się ich prawie wcale. Deusem kopię każdy kamień, koks. Potwierdzam, kanarki na takie kamienie są ślepe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 marca 2017, 21:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

U mnie deus też łapie kamienie ale w sposób, który nie można pomylić z sygnałem na metal. CK ma podobny ton na kamień do deusa. W obu przypadkach jeśli w pobliżu jest kolor to tego wykrywacz nie zasygnalizuje. Szkoda, że w ck nie można kamieni całkowicie wyeliminować. Zastanawiam się dlaczego dyskryminacja musi być akurat na 2 ? Muszę to przetestować chyba, że już ktoś to sprawdzał.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]