Teraz jest sobota, 24 stycznia 2026, 04:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: No i zima zawitala:(:(
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 22:20 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No i niestety,wykrywke chyba czas schowac do szafy:(zima przyszla na dobre i z tego co mi wiadomo troche nas pomeczy mrozami i opadami sniegu :n .ja jeszce dzis zmobilizowalem sie do wyjscia do lasu,na nie zasniezony stok,-efekty?1 pfeninge danzig 1923 i jakies smieci.wszystkie pobliskie pola zmrozone,jedynie walka z kilofem mogla by przyniesc efekty ,ale nie oto tu chyba chodzi.No coz...teraz mamy czas na czyszczenie swoich monet i innych pierdulek,a tych monet do czyszcenia troche mam:)oby do roztopow!!pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 23:49 
Fanciarz

:( U mnie tyle sniegu ze ze masakra ,a do tego mroz na dworze -2 w dzien i -6 w nocy.
Wszystko juz zamarazlo ,a w szczegolnosci ziemia.

W lasach gdzie jest miekka bielicowa ziemia mozna jeszcze pokopac :P Bo on tak szybko nie zamarza.
Wiem ze w sobote jeszcze sobie pokopie :P huhu :D

pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 00:05 
Kapitan Petersen

W Małopolsce mamy to od dłuższego czasu.
Na południu regionu leży kilkadziesiąt
centymetrów śniegu. Liczę na długi i
namiętny halny. Takie lubią pojawiać się
w lutym... :666

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 00:48 
Specjalista
Specjalista

Okolice Olsztyna tez zaśnieżone i zmrożone ;)
A z początkiem lutego miałem rozpocząć nowy sezon :wq
Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 01:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

gdańsk jest prawie czysty :) błąd ortograficzny!!! jak lasy ale jutro jade kopać w 15 cm śniegu - zobaczycie fotki:)

pozdro -=OnyX=-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 09:23 
Małomówny czytacz

onyx!! a dzie ty u nas znajdziesz taki snieg??
u mnie na polu max 3 cm [i to tylko tam gdzie bylo najwiecej nawiane], a tak ogolnie brak sniegu czy to na polach czy w lasach - tylko w lesie ziemia jakas lepsza, a na polu 5 cm zmarźliny.. bylem wczoraj i spod lodu guziczek chyba pruski bez bic z dwunastką mi sie trafil :)

panowie, na wykopki polecam nasze okolice, a w piatek przyjade z raportem z polnocno-zachodniej polski - trasa gdans-szczecin :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 11:10 
Złosliwy Nieludzki Doktor

u nas na wschodzie zima......niby kopalem w niedziele ale juz tego wyczynu nie powtorze czekam na biale niedzwiedzie powinny sie lada chwila pokazac na ulicach co bedzie znakiem ze zima potrzyma ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 12:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

macie wszyscy racje zima jest do kitu .u mnie jest ok 15 cm teraz a i las jest zamarzniety.wiec wyciagam baterie z rutuska i do szafy na sen zimowy :) juz mnie nosi zeby wysc i pokopac ale w gre wchodzi chyba tylko kilof.
pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 20:13 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam można jechać na ryby na lód,adrenalina idzie w góre jak byś kopał w muzeum.Pozdrawiam Krzycho :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 20:38 
Poczciwy Otto

U nas też trochę śniegu napadało. Mam nadzieję że szybko stopnieje :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 21:41 
Specjalista
Specjalista

Panowie, zima ma to do siebie że prędzej czy później (miejmy nadzieje że prędzej) sama nas opuści. I choć sam niedawno sie na aure wnerwiałem to trzeba "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! tę porę roku przeczekać (a poza tym to idealny czas na np porządki w kolekcjach)
Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 22:40 
Kapitan Petersen

BtS napisał(a):
onyx!! a gdzie ty u nas (Trójmiasto) znajdziesz taki snieg?? u mnie na polu max 3 cm

No, to dla porównania dokładnie na drugim końcu Polski - w Zakopanem leży już 60 cm białego gówna (i 9 stopni mrozu). I jest sprawiedliwość na świecie?

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 23:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Test,mysle ze i tak zima byla dla nas laskawa w tym roku,hehe.Teraz tom kwestia tygodni i mrozy puszcza i pozbedziemy sie bialego gowna hehe.Ja np teraz studjuje literature,nowe miejsca,robie wypady w teren w nieznane,na rowerku jako wycieczki i wypatruje to czego jeszcze nie namierzylem.Udalo mi sie trafic na pozostalosci starego domu,fundamenty z kamienia,stara aleja drzew,a do okola pola i zero zabudowan.Oczywiscie pomimo sniegu wykrywka byla zemna w plecaku:)Pomimo lezacego sniegu,nie powstrzymalem sie i wyciagnolem sprzet z plecaka.Pokrecilem sie przez chwilke dla sprawdzenia miejsca,czy sa jakies sygnaly.Po chwili wyskoczyla monetka 4 pfeninge 1864 pruskie,luski od mausera,czyli moje przypuszcenia sie sprawdzily,chalupka jest stara z przed 2 wojny sw.Teren "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! nie odkryty jeszcze przez nikogo wiec licze na jakies fajne gadzety,no ale jak patrze przez okno:(na szczescie to tylko kwestia czasu.Ale namierze jeszce jakies miejsca.pozdrawiam

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 stycznia 2005, 00:40 
Fanciarz

A teraz taka zamiana tematu :)

Zawsze ktos skarzy sie czemu nie ma sniegu ,albo "o snieg ! ale super ! Pojezdzimy sobie wreszcie na nartach!"
Mnie osobiscie snieg wkurza :) Dzisiaj zaslyszalem na ulicy: "o fajnie , porobimy sobie zdjecia w sniegu" , myslalem doslownie ze udusze ,bo jak wiadomo snieg to najgorszy wrog poszukiwaczy :D

Chyba przyznacie mi racje ze najbardziej na swiecie sniegu nie nawidza poszukiwacze ?

Czekam na opinie , co sadzicie o tym cholernym bialym puchu ktory nas tylko denerwuje i doprowadza nasze hobby na jakis czas do zastoju :)

pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 stycznia 2005, 01:16 
Specjalista
Specjalista

co Wy Panowie wiece o śniegu :) - tak wygladała aprking przed moim apartamentem po 5 dniowych opadach sniegu (w górach dupneło 3 metry.. na dole - czyli u mnie 1,5 metra)

hehehe
a tak na serio .. to już też mam tego dosyć... lubie zime... ale mógło by być już lato :) no i mam jedno zmartwienie mniej niż Wy.. - nie mam wykrywacza :P :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]