Teraz jest czwartek, 21 sierpnia 2025, 21:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:01 
Chorąży
Chorąży

moim skromnym zdaniem to większość dobrych miejsc była już "orana" - dobrych to znaczy znanych z literatury,czy innych opisów ja nie mam nic przeciwko informowaniu innych o takich miejscach nawet na ogólnodostępnum forum

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:13 
Szeregowy
Szeregowy

Cześć. <BR>Wielu kopiących spędza długie godziny szukając w biblotekach, studiując literaturę, mapy i rozmawiając z "tubylcami" i trudno jest im potem podzielić się swoimi informacjami. Włożyli w to dużo pracy i nie chcą żeby ktoś przyszedł na gotowe - taką postawę też należy zrozumieć.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:37 
Specjalista
Specjalista

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR>On 2002-12-26 18:54, GAZ69 napisał: <BR>mogę dać namiary na miejsce zrzutu destruktów broni i ammo okolice Krakowa <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR> <BR>Co byś powiedział na wspólną wycieczkę w to miejsce ? <BR> <BR>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:37 
Chorąży
Chorąży

CZOŁEM masz 100% racje mam na myśli te miejsca które ja już zbadałem i wiem że nie znajde tam nic dla siebie /ile można mieć np.ammo do mausera o tych samych biciach?/ale inni mogą wykopać tam coś dla siebie. PS sam siedzę teraz nad fajną mapką grossblatt 374 sw i czytam stosowną literaturę bo wiosna tuż tuż..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:41 
Chorąży
Chorąży

EXODUS 999 z natury jestem samotnikiem i sam chodzę i szukam ale namiary mogę dać

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:49 
Specjalista
Specjalista

Dobra panowie jak mamy coś zrobić to zrobmy: kilka miejsc w których już kopałem i te w które na pewno nie pojade a o których wiem mogę podesłać bez problemu <BR>(Zgadzam się tez z Kołkiem co do tych "bibliotek" ... ja na razie 95 % info zostawię dla siebie jak zacznie nam coś fajnego wychodzic i nie będzie to kolejna masówa w stylu "ryjcie w ziemi z Antkowiakiem" to stopniowo moge dorzucać kolejne lokacje) <BR>Tak czy siak jak coś to dajcie znać gdzie zrzucać info ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 20:59 
Specjalista
Specjalista

Gaz69 jeżeli tak stawiasz sprawę to trudno (moge to zrozumieć ja też w 99% przypadków chodzę sam )Co do namiarów na zrzutowisko jak możesz dać to bybym wdzięczny (wyślij mi na priv) (oczywiście postarm sie jakoś owdzięczyć-napisz co cię interesuje- jeżeli będe miał jakieś fajne dane to się podziele)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 22:14 
Chorąży
Chorąży

EXODUS 999 wysłałem na priv jak chcesz więcej info/np.co tam na 100% wyciągnięto itp/ lub bardziej ścisłe namiary to jestem do dyspozycji:fon

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 22:50 
Chorąży
Chorąży

EXODUS999 a wracając do meritum;to nie chodzi mi o to aby wymieniać się namiarami na privat tylko dać to na forum/poto ono chyba jest/każdy ma takie miejsca które już wyeksploatował ale dla innych mogą one być jeszcze atrakcyjne/nie chodzi mi o miejsca "świeże" wyszukane w pocie czoła w bibliotekach itp/aby nie być gołosłownym to przygotuje coś w wolnej chwili <BR>PS EXO999 ten namiar jest/na razie/tylko dla ciebie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2002, 23:53 
Specjalista
Specjalista

Gaz69 wielkie dzięki za namiary ,fajna lokalizacja - wedle życzenia zostawiam ją tylko do swojej wiadomości, tak z ciekawości były tam jakieś fajne trafienia??? <BR> <BR>Co do naszej akcji spisu miejsc Mogę pare lokalizacji wrzucić w każdej chwili bez problemu tylko nie wiem gdzie (robimy nowy post na forum i publikjemy to otwartym tekstem? czy CD tak jak chciał Jms) <BR>)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2002, 00:22 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam:)ponownie <BR>Fajnie ze temat znowu powrócił. <BR>Ja bym był za opcją która zaproponował jms. <BR>A ta płytka byla by dostepna dla wszystkich czy tylko dkla wybrańcow???:) <BR> <BR>POzdrawiam:)Gucio <BR>
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2002, 02:44 
Specjalista
Specjalista

A może łatwiej bedzie zrobić wersje ogólnodostępną na forum - dane nie będą może tak ciekawe ( bo każdy wsadzi to co już przekopał x razy) ale łatwiej będzie nam dojść do porozuienia ( bo inaczej bedziemy się zastanawiać kto dostanie CD a kto nie i nic z tego w efekcie nie wyjdze)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2002, 12:26 
Moderator
Moderator

Moim zdaniem taki pomysł mija się z celem. Nikt przecież nie "sprzeda" dobrej miejscówki a w miejsca przekopane i przefedrowane, czasami nawet odkrywkowo pojedzie tylko desperat(nie sądzę żeby ktoś podał ciekawą lokalizacje). Jedynym pożytkiem z takiej listy będzie to, że nie będzie się jeździło w wymienione tam miejsca. <BR>Jeżeli powstanie taka lista jestem w stanie podać naprawdę dużą listę miejsc razem z listą wyciągniętych tam fantów. I może właśnie taką listę należałoby stworzyć. <BR>Pozdrawiam. <BR> <BR>_________________ <BR>"SI VIS PACEM - PARA BELLUM" <BR>Jeżeli pragniesz pokoju - szykuj wojne<BR><BR><font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: mab1978 dnia 2002-12-27 11:27 ]</font>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2002, 12:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

WitaM:) <BR>Nie musza to byc takie super miejscowki które ktos sie na meczył zeby je znalezc. <BR>Wystarczy ze beda to miejsca ciekawe pod wzgledem historycznym i fortyfikacyjnym. <BR>A i moze znajdą sie tez fajne miejsca jeszce nie zaduzo przekopane. <BR>Można rownież zamiescic tam tak jak Mab1978 pisał ciekawe rzeczy które zostały z tych miejsc wyciagniete. <BR> <BR>POzdrawiam:)Gucio
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2002, 21:26 
Chorąży
Chorąży

Witam wszystkich:)) fajnie że temat"miejsc" cieszy się zainteresowaniem.Panowie mam świadomość tego że nikt przy zdrowych zmysłach nie da namiarów na extra miejsce/sam bym nie dał:))/ale nie wszyscy z nas posiadają olbrzymie kolekcje"wykopków" i może namiary na miejsca przeorane mogą im się przydać.Każdy kopacz wie o tym że można być w tym samym miejscu 5-10X i zawsze coś nowego"wypływa" dlaczego nie podzielić się wiedzą z innymi?A oto przykład takiej wycieczki w okolicach Krakowa:Wyjeżdzamy z Krakowa/przez N.Hutę/direkt N.Brzesko w m.Cło <BR>skręt w prawo na Niepołomice przekraczamy Wisłe,jedziemy ok.2km docieramy do skraja Puszczy Niepołomickiej i tam już powolutku ,po prawej mamy jakiś OW+buda z jedzeniem/smaczne/,po lewej zatoka parkingowa <BR>tam stop.Czeszemy las od zatoki w stronę północy/kierunek przyjazdu/POWODZENIA.Parę uwag:1kopało tam wielu,2wielu znalazło,3wielu nie kopało i też znalazło A teraz odpowiedzi na podstawowe pytania:1 stały tam magazyny amunicyjne/polskie i niemieckie,wysadzone,spalone?/2.dużo tzw.betonmin i zapalników/większość kolesi już ich nawet nie podnosi z ziemi/ammo duuuży <BR>kaliber/bez zapalników/itp.3zwracać uwagę na prostokątne nasypy ziemn wys.ok.20cm./baraki amm.były drewniane/co jeszcze?Można pytać.Aha lepiej tam być na wiosnę/brak grzybiarzy,roślinność,mróz coś"wyciśnie"/ <BR>Jest to propozycja dla tych którzy zabłąkają sie w te okolice,nie proponuję nikomu z np.Szczecina,Warszawy czy nawet Olkusza specjalnej wyprawy w to miejsce no chyba że.. <BR>I tak moim skromnym zdaniem może to wyglądać. <BR>Bye.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]