Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 03:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 maja 2004, 12:17 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

witam

Przebiegłem sie po tych wykopkach , faktycznie nikt nic nie powiedział ,ale starałem sie nie wchodzic nikomu w droge i jak juz to tylko popołudniu. Akurat w tym miejscu nic nie było ale na przyszłośc nie bede maił skrupulów jesli chodzi o czas i miejsce.
Bylem raz w centrum gdańska ( obok szpitala wojewódzkiego ) policja przejechała pare razy nawet pieszy patrol z psem:) ( obok jest komisariat) i nic kompletnie, a byłem tak ok 2-3 godz.
Naturalnie nie zamierzam kusic losu ale fakt faktem warto przegladać wykopy :)

Pzdr
Tomi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 czerwca 2004, 00:21 
Radkoff Pierwszy Wielki

Super okazja!
Wyczuj sytuację i miejsce! Jak w nocy jest tam ciemno i jesteś napalony na fajne fanty, to idź z latarką ;) - już tak szukałem hmmm powiedzmy w ogródku u kolegi... - można przeżyć. Jak masz dobrą ścieme, to idź wcześnie rano lub po 15** - bo o tej godzinie najczęściej w naszym kraju kończy się roboty budowlane... a jak cię ktoś zaczepi, to lamentuj, że po pijaku zgubiłeś obrączkę ślubną lub klucze i żona zabije, a wykrywka kumpla itp - jak opier... to przeproś i idź na piwo...
NO Iiiiii! dowiedz się gdzie wywożą ziemię z ewentualnych wykopów... - ooooo! to już super promocja :) i najczęściej znacznie bezpieczniej!
Pozdrowienia!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: wykopy
PostNapisane: środa, 1 grudnia 2004, 16:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Potwierdzam co piszecie. W zasadzie pierwsze moje poważne poszukiwania w Krakowie były w wykopach w Parku Dębnickim. Myśmy robili to w sobotę i niedzielę jak nie było robotników. Teren dostępny dla wszystkich. Ubrani byliśmy jak homelesi i utytłani w błocie. W ręku reklamówki z fantami - głównie wszelkiem maści buteleczki. Do tej pory żałuję, że nie wziąłem fragmentu wielkiego kafla piecowego - ważył kilka kilo i był bardzo ładny. Nawet pod blokiem moje dziecko znalazło srebrną łyżkę i ja też namierzyłem trochę butelek i kałamarzy. Faktem jest, że piszczałki lepiej nie pokazywać ale jak ktoś ma czas i samochód to można sobie pojechać za wywrotką i zobaczyć gdzie zrzucają ziemię, poczekać na weekend i hulaj dusza. Jak się uda do dołączę zdjęcia jednego z pierwszych znalezisk z wykopu. Pozdrawiam[/img]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2004, 18:46 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

u mnie kilka lat temu zwiezli ziemie na budowe osiedla, za łepka jak tam chodziłem znalazłem kilkanascie monetek przewaznie XIII w ale dzisiaj niestety juz na tym miejscu stoja bloki :(((

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 12:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam! Przeczytałem część odpowiedzi i co mogę dodać. Jeśli chodzi o czas pracy "budowlańców", to z reguły robią dłużej niż do 15 - nie te czasy. Są terminy, z których trzeba się wywiązać i robi się często do nocy, a i nierzadko w dni wolne. Poza tym, zamiast czajenia się (co na "dzień dobry" podpada), czy chodzenia z latarą, nie wiem czy nie lepiej spytać się o kierownika budowy lub chociaż majstra, czy nie można po godzinach się pokręcić po placu - oczywiście jeśli nie ma "odpowiedniego nadzoru". Tak czy inaczej na pewno warto zawsze zajrzeć. :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 grudnia 2004, 21:38 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Chciałem wreszcie pochwalić się jednym z ciekawszych znalezisk z wykopów. Tak jak pisałem raczej nie chodzę tam z piszczałką, więc większość to wszelakiej maści buteleczki itp. Zdjęcie przedstawia porcelanowy pojemnik aptekarski ze Lwowa. Po drugiej stronie jest głowa kobietki i napis znak towarowy zastrzeżony. Pozdrawiam i wam też życzę podobnych fantów.
p.s. a w Krakowie się kopie oj kopie. Jak ktoś ma ochotę się trochę pobrudzić to możemy się spiknąć. Pozdrawiam

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 grudnia 2004, 13:26 
Kapitan
Kapitan

Ładne...
W Warszawie teraz poszerzają Górczewską na odcinku przy Górcach, jest dół na ok. 1m. Myślicie że warto tam się przejść?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 grudnia 2004, 19:00 
Podpułkownik
Podpułkownik

(wymoderowano)

Ostatnio edytowano poniedziałek, 5 lutego 2007, 15:09 przez Dylan, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 grudnia 2004, 19:13 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

hmmmmmmm

W Wawie są wykopki na Górczewskiej , od ul. Powstańców do samego wiaduktu kolejowego a doły na 1,5-2m szerokie na 10 - 15 m, praktycznie od godz 16 nie ma tam zywej duszy , mozna śmigac śmiało , byłem tylko kilka minut ( brak czasu ) kilka popierdułek znalazłem na więcej niestarczyło mi czasu , ziemie tez niewiadomoskąd zwoza a kupa tam ziemi idzie i pójdzie , takze zapraszam ( mieszkam obok )

Pozdrówka moze wam sie lepiej poszczesci

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]