Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 16:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 marca 2005, 01:20 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam błąd ortograficzny!!! jak w Moskwie ale moge powiedziec kilka słów jak w obwodzie kaliningradzkim, w końcu to też rosja. Bylem tam pare razy na poszukiwaniach ale tylko w obecności znajomego policjkanta i kilku miejscowych jego kolegów. Poszukiwanie według tego co mówią miejscowi przy użyciu wykrywacza metalu jest zabronione. Fakt że wszyscy kopia ale taka jest rosja. Dostałem wytyczne ze przy jakiejś niespodziewanej wizycje milicji mam się nie odzywać, oni będą rozmawiać. Kasa potrafii tam wszystko załatwić ale mimo wszystko nie jest to takie slodkie. Wykrywacz jechał do rosji w częsciach przez parę dni i tak samo wracał oczywiście nie ja go wiozłem. A jezeli chodzi o fanty to troche udało mi sie przywiesć ale byly to małe rzeczy. Miłego poszukiwania. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 marca 2005, 08:53 
Lew morski

Miejscowi to podstawa wszedzie a w Rosji w szczegolnosci. Ja mialem wypadzik na Litwe - pomoc miejscowych jest nie do przecenienia. Rosja to chyba tym bardziej. z drugiej strony patrzac co sie tam wyciaga, co mozna kupic w internecie, to nie jest chyba az tak zle. Wczoraj dowiedzialem sie o wyprawie Szwedow-hobbystow na Kamczatke - wydobyto mustangi z jeziora(chyba) - stacjonowaly tam po IIww a w okresie zimnej wojny zabraklo czesci zamiennych i "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! uprzatnieto je do tego jeziora - takich przykladow pewnie jest wiecej - Rosja to duzy kraj.PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 marca 2005, 15:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam. Szwedzi to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! oficjalna sprawa,my mowimy o wyjezdzie takim cichym, bez rozglosu. Fakt ze maja mase rzeczy , mase ciekawych rzeczy i dalej kopia, ale taka jest rosja. Myśle jednak ze cudzoziemcowi jest znacznie gorzej. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 marca 2005, 21:53 
Podpułkownik
Podpułkownik

W Moskwie jest jedna zasada: jesteś uratowany jeśli zdążysz uciec z dworca lub lotniska. Jeśli będziesz się ociągał to zaraz dorwie cię policja, wylegitymuje i odda ci paszport za 100 $ albo 48godzin w ciupie plus przeprosiny. Sprawdzone, jeśli się ciekawie rozglądasz to jesteś nietutejszy i masz kasę.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]