Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 11:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hieny
PostNapisane: sobota, 19 lutego 2005, 13:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam .
Marecki z piszczała chodze 15 lat może trochę poleciałem pisząc ,że stawiam krzyż nad każdą manierką czy menażką...,Ale tyle krzyży ile sami postawiliśmy jak tylko znajdowliśmy nieśmierltelnik czy większość ilość guzików ,to nie sposób policzyć.I nie były to krzyże wielkie "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! dwa kije płączone chwila ciszy i jazda.No widzisz można mi nie wierzyć ale czy można mi tego zabronić?Ja tak robiłem i dumny jestem z tego.Mam swoje lata żone dzieci i dom psa poukładane życie i byle szczaw nie będzi mi WMAWIAŁ jak TAM wtedy było.Tylko po to żeby na tym chorym forum mieć etykietkę POGROMCA NEKROZBIErACZY!W 1945 mojego ojca też oskarżyli( i posadzili )'O zbrojną działalność przeciw narodowi Polskiemu"bez prawa obrony.Wszystko napisałem na Odrywcy co dalej zrobie ,jeszcze mała prośba czy w muzeum Sochaczewskim pracują ludzie z "jajami"?Bo znając paru muzealników i archeologów to mam niezbyt zdanie na ich temat.Jeśli znacie jakoweś muzeum gdzie ludzie z pasją pracują to proszę o sygnał.
Pozdrawiam
A witaj ,to forum to inna klasa ...to tak jakbyś przesiadł się z Łady do Mercedesa."spokój" pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!! ,poszanwanie,i skrzynia inaczej chodzi...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 kwietnia 2005, 10:44 
Generał Broni
Generał Broni

Adamklym

Specjalnie wszedłem na forum Odkrywcy i poczytałem sobie te posty. Pozostawiłem swoją odpowiedź na końcu, po raz pierwszy na tamtym forum. Można przeczytać.
powtórzę tu tylko, że słusznie India powiedziała o tym co jest mogiłą. To miejsce pochówku świadomego, oficjalnego. Okop czy ziemianka lub pole bitwy nie jest cmentarzem. W każdym razie nie w Polsce. Uważam, ze znajdując takie rzeczy i zachowaując od zapomnienia robimy dobrze.
Co innego jest handlowanie ale przecież prawdziwy kolekcjoner nie tylko znajduje wykrywaczem lub zamienia sie na inne fanty...

Prawdziwy kolekcjoner zdobywa!!!!! Zdobywa we wszelki mozliwy sposób elementy swojej kolekcji. Kupowanie to najłagodniesza forma zdobywania. Ja też często kupuję.
Zgroza mnie ogarnia tylko wtedy gdy jakaś swołocz idzie na cmentarz żołnierzy (jak to miało miejsce w Bieszczadach) i rozkopuje trumny żołdaków by wyjąć Pickelhauby.... Gdy rabują grób z obrączek.
Za to powinna byc ciupa i to długa......
Ale przecież nasza największa sława - Kazimierz Michałowski - archeolog, rozkopywał groby i wyjmował z nich wszystko łącznie z trupem (mumią)
Naprawdę nie wiem gdzie granica....
fakt, że w celach poznawczych i przekazał do muzeum a nie wystawiał na aukcje......

.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 kwietnia 2005, 11:41 
Kapitan Petersen

Zamykam temat, bo nie wiem, czy coś nowego wymyślimy po dwóch miesiącach od wygaśnięcia dyskusji. Jest natomiast wysoce prawdopobne, że zaczną się powtarzać argumenty wyartykułowane wcześniej.

Test

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]