Teraz jest poniedziałek, 19 stycznia 2026, 21:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 08:46 
Podpułkownik
Podpułkownik

Poruszyłeś niezwykle istotną sprawę seksu na wykopkach :D Nie ma to jak dobrze zapunktować kolegę w dvpę - to przynosi szczęście :jump . Wtedy właśnie wyszła mi ta srebrna pieczęć.
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 09:03 
Generał Broni
Generał Broni

Nie ma to jak dobrze zapunktować kolegę w dvpę
:jump a tata mi mówił "Uwazaj synu jak będziesz się schylał w lesie...":) dziekuję za taka grupe, chciałbym na starosc nie miec problemów z potrzebami fizjologicznymi:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 09:12 
Chorąży
Chorąży

Landser uważaj !!! I biegnij szybko do dermatologa !!! Znam tą "łajzę" co ją prykujesz w dvpsko !!! Daje dosłownie każdemu . Penycylinka Cię nie ominie. :jump
Mi mówił że zapłacił za tą piczątkę , ale teraz już widzę w jaki sposób. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 12:00 
Podpułkownik
Podpułkownik

To nie ja ją punktuję!! To Berezol !!
A za pieczątkę Hans mi zapłacił w gotówce a nie w naturze. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 15:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

Taa, wiadomo ze ekipy a la sparta odznaczaja sie niezwykla lojalnoscia i o zdrade miejscowek oraz wiernosci raczej nie ma co sie martwic. Juz rozumiem te wasze problemy w To i owo ze samochod nie ten bo cos za twarde siedzenia i resory nie te :luv. Mniej punktowac Panowie to i sie bedzie lepiej znosilo wyboje na drodze :jump

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 16:15 
Chorąży
Chorąży

Landser napisał(a):
To nie ja ją punktuję!! To Berezol !!
A za pieczątkę Hans mi zapłacił w gotówce a nie w naturze. :)

Berezol masz przerąbane!!! Kalafior Ci wyrośnie na fiucie a we futrze zalęgną się mendy. Będziesz sikał żyletkami. :666
Jakieś takie dziwne ma te bakterie w sobie nasz wspólny "kochaś"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 18:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

Drodzy poszukiwacze ja od niedawna mam wykrywacz. Na stałe mieszkam pod Tomaszowem ale studiuję w Łodzi. Interesują mnie głównie monetki a nie znam miejsc tutaj w Łodzi lub pod gdzie można pokopać. Dzięki temu forum poznałem kogos z kim można pojechac i razem poszukać. Zabrał mnie na solidną miejscóweczkę gdzie zawsze coś wypadnie. Ostatnio pojechaliśmy nawet w trójkę i jest wesoło. Na paliwko się zrzucamy i jest ok. Nawet mapki udostępnia chłopaki:). Katalog z monetkami na płytkach. Także póki co mogę powiedzieć że nie jest aż tak źle z tym eksploratorskim koleżeństwem. Nawet mój sąsiad chociaż szukamy w tych samych miejscach zawsze się pochwali gdzie znalazł. Pozdrawiam wyżej wymienionych K i M. Dzięki chłopaki!!! Hmmm może tego nawet nie przeczytacie ale jeżeli tak bądźcie pewni że to powyżej jest o was:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 12:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wypowiedz Ardengard mówi wszystko :za :za :za dla mnie są to rzeczy oczywiste i dlatego nawet bym nie wpadł na pomysł aby o tym pisać . Chciałem się jeszcze odnieść do zarzutów co do wieku poszukiwaczy – myślę , że jest to rzecz indywidualna i tak samo można trafić na młodego "porządnego" poszukiwacza ja i na wiekowego „skurczy_byka” . Z tym tylko że młodsi poszukiwacze są bardziej prężni i robią więcej hałasu ;) , starszym wiadomo brakuje czasu.
Młodsi przeważnie mają mniej kasy i cierpliwości – pewnie z wiekiem przyjdzie jedno i drugie . A przede wszystkim nie należy patrzeć na poszukiwania jak na źródło dochodu i będzie dobrze ( o ile stać kogoś na to ) , ale nawet brak kasy nie usprawiedliwia „okradania” znajomych .

A co do dzielenia się informacjami, mapami itd. To mogę dać przykład że nieraz to się może nawet opłacać :) : Padł mi dysk i to tak poważnie , na którym miałem wszystkie mapy a oczywiście backupu nie miałem - ale dałem to wszystko wcześniej kumplowi , miałem później od kogo to sobie odtworzyć.

Ja wychodzę z założenia , że jak się na kimś „przejadę” to trudno jego strat i żyje dalej – mam takie egoistyczne podejście . Jestem jednak przeciwnikiem tworzenia jakiś tam list (jak proponował Sawa3) „złych” czy „dobrych” eksploratorów , zaczną się ludzie zaszczuwać . A że np. komuś się źle szuka w moim towarzystwie nie znaczy że nie znajdzie się grupa poszukiwaczy którym będzie odpowiadał taki typek :) .

Pozdrawiam i życzę sukcesów we wspólnych poszukiwaniach .
Konsos

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 22:40 
Generał Broni
Generał Broni

Jestem zawsze chętny do wspólnych wypadów - obojetne gdzie. Dużo jeżdżę po Polsce i jak gdzieś tam mam zawitać a wiem to kilka dni wcześniej to zawsze próbuje się umówić z kims z forum na wspólna przechadzkę w jego okolicy. Oczywiście sam zapraszam zawsze chętnie w okolice warszawy na wspólne wykopki.
Zbliżam się do pięćdziesiątki ale często jeżdżę z 20-latkami a i 60-latkami czasem.
jak masz czas Robin to daj "halo" na priva lub na kocio@bip.ikp.pl i się umówimy. Mam podobne zainteresowania a i nie dostaję wysypki jak nic nie znajdę... mao tego poznam Cie z innymi fajnymi kolegami z "branży"

:za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 23:53 
Pułkownik
Pułkownik

Panowie, ale stary post odgrzebaliscie. Juz 3 rok mija jak napisalem w tym watku post, z dziewczyna sie pozegnalem :), teraz kopie z inna. Spotkalem fajnych kolesi (pozdrowienia dla Falka, Gieniosa, Tomiego) i caly czas jestem chetny na poznanie innych osob siedzacych w temacie.
Kocio jakbys kiedys wpadl na Pomorze Gdanskie daj znac na priva (polazimy troche po polu).
Pozdrawiam.
karas1979

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 00:04 
Generał Broni
Generał Broni

dzięki Karaś, odezwę się niebawem.
Mam ciekawą informację odnośnie miejsca kilkanaście rzutów beretem od Ciebie. Może razem to sprawdzimy?
Kocio
Daję Ci na priva numer komóry i poproszę o wzajemność

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 października 2005, 00:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

No fiu, fiu. Troche sie nagadalem z ludzmi i widze ze walenie miejcowek zapraszajacych to dosc czesty prceder. Nawet nie wiedzialem jak to pisalem ze to az taka plaga. No coz jak to ujal Yarpen Ziggin "Na pohybel skur..synom" i trzeba zyc dalej. Temat sie przydal po troche ludzie zaczeli sie zwierzac i przynajmniej czesc wie kogo nie zapraszac a kogo zapraszac.

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 listopada 2005, 23:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

I jeszcze jeden "dobry numer" mi sie kojarzy. A ze slyszenia tez podobno populares. Wszyscy szukamy razem a potem pytanko do wszystkich - co znalezlismy? No wiec szczere misie o to, to i to. Sypnelo tam i tam. Natomiast rezolutny Heniutek mowi - e tylko kopiejka. Tak wiec po weryfikacji negatywnej jedziemy na nastepna miejcowke aczkolwiek nasz cwany gapa uderza w desen pt. to ja jeszcze tu zostane tam tego mama chora zaraz trzeba i tak wracac, chwilke tylko sie pokrece. No a potem wychodzi ze trzepnal fajnego fanciora ale to u babci w ogrodku.
A ciekawy jestem jakie to sciemy chodza miedzy 'kolegami" z branzy wiec jak ktos ma czas i takie doswiadczenia to z checia poczytam przyklady.

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 listopada 2005, 00:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Hi, hi, hi.....

Dobre to było, Ardengard.....

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 listopada 2005, 08:58 
Generał Broni
Generał Broni

Tego typu ściemy zdarzają się systematycznie.
Zaprosiłem kolegę na wspólne wykopki do zakroczymia na teren na który nie wolno wchodzić (prywatny, ogrodzony) i za zgodą właścicielki wprowadziłem kolegę, któremu nota bene pomogłem nabyć wykrywkę. Miejscówka była cacy i w ciągu 3 godzin podnieśliśmy razem ok. 30 niezłych moniaków.
W trakcie chodzenia wpajałem koledze zasady etyki i dałem do zrozumienia, ze ekstra by było gdyby w dowód wdzięczności zaprosił mnie kiedyś, jak juz namierzy pierwszą własna miejscówkę.... Jednocześnie uswiadomiłem mu wyraźnie i dobitnie, że tu wolno wchodzić tylko ze mną i za moją zgodą.
No cóż....... dzwonię w czwartek i pytam o następny weekend, czy chce ze mna pojechać. Kolega (były) umawia się ze mną na rano i twierdzi, że tym razem jego bryką pojedziemy żeby się wyrównało za paliwko.....
OK, ja się cieszę i oddaję swoja bryczkę koledze na przegląd. Rano w sobotę, godzinę spóźniony dzwoni kolega i mówi że jego córka zachorzała i musi zostać w domku no i very sorry !!!!
Dupcia z weekendu. W poniedziałek rankiem bladym odbieram samochód. Po południu dowiaduję się, że we wtorek "mam wolne".
Jadę świtem bladym we wtorek do Zakroczymia i co się dowiaduję? Kolega (były) był z jakimś kolesiem i w sobote i w niedzielę. Pani włąścicielce powiedzieli, ze czekają właśnie na mnie, byli bardzo mili i ....... zostawili po sobie krajobraz księżycowy. Zadzwoniłem do niego, i powiedziałem nu, że bardzo żałuję, że za mało czasu poświęciłem na wyłożenie mu zasad etyki detektorystów i że nie wyłożyłem tych zasad łopatologicznie ale trudno.... Poprosiłem, również by wykasował mój numer ze swojej komórki bo jest tam na pewno przez pomyłkę...... w kazdym razie od tego dnia.

Z drugiej jedna strony mogę dać inny przykład. Jest taki Pan, który nazywa się KREDEK. Poznaliśmy się osobiście w tym roku. Zaprosił mnie kiedyś na wspólne spacerki w okolice XXX. Ja w odwecie zaprosiłem go do mnie na Warmię, gdzie spędzam pół sezonu. Pojeździliśmy razem po okolicy dzieląc się kanapką, piciem i własnymi zyciorysami przy wieczorniej szklaneczce z płynem, który nie nadaje sie do restaurowania monet.
Potem było kilka jeszcze wyjazdów. Raz jechał on moim, raz ja jego bryką. Dziwne..... nikt od nikogo nie zażądał kasy za paliwo, nikt nie wlazł nikomu na miejscówkę "za plecami"
Są tacy NORMALNI ludzie na Świecie i chociaż daleko mi doświadczeniem i wiedzą do Kredka to polecam go jako bezproblemowego i sympatycznego towarzysza wspólnych wypraw. Można nie tylko liczyć w każdej sytuacji na jego pomoc ale też można wiele z takiej znajomości pozytywnego wynieść.

Wiwat Kredek! :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]