Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 13:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: ja tego nie wykopie jest Wasze
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 10:58 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Witam
Ze względu ze ktoś wcześniej nie wyraził zainteresowania odkopaniem tego to pragnę sprzedać wam ciekawa miejscówkę.
Wiec od początku, około 1990 roku przychodzi do mnie znajomy, był u ciotki w pewnym miasteczku , ciotka w czasie wojny przechowywała rodzinę Żydów z Warszawy , niestety Żydzi przenieśli się do innej bardziej bezpiecznej meliny, a dentysta zostawił swoje zabawki na przechowanie. Ponieważ nigdy nikt się nie zgłosił po zostawione narzędzia dentystyczne to przeleżały na strychu do roku 1990 praktycznie nie tknięte, kolega chciał sobie znaleźć jakieś obcęgi i przypadkiem znalazł w pudelku od sztucznej szczeki zwiniętą karteczkę, a na niej dokładny opis co Żyd dentysta zakopał w swoim ogródku w Warszawie . Skarb składa się z 2 słoików w jednym są dokumenty tego człowieka w 2 jakieś złote drobiazgi, wszystko było wyliczone na liście, ja już dokładnie nie pamiętam, co tam miało być, ale na pewno obrączki zegarek zloty, jakieś łańcuszki monety. W opisie jest podana odległość od balkonu i od parkany oddzielającego jego trawnik od trawnika sąsiada, pamiętam tylko ze to były cyfry 1m/1m – 1 słoik, 1m/2m – 2 słoik. I teraz najważniejsze adres, Warszawa ulica Fałata róg Rakowieckiej. O ile dobrze pamiętam budynek z szarej cegły silikatowej 3 kondygnacyjny, stojąc plecami do rakowieckiej to ten po prawej, wchodzi się na dziedziniec, w dalszej części [podwórka są ogródki. To powinno być po lewej stronie (przed wojna były większe mieszkania i dlatego było 3 trawniczki po każdej stronie, dziś jest ich 6) o ile dobrze pamiętam to 3 licząc od wejścia.
Teraz najciekawsza historia kolega przyszedł do mnie na 5 dni przed moim wyjazdem za granice, miałem już bilety byłem spakowany, ale wykrywacza jeszcze nie sprzedałem. Jak to młodzi chłopcy mięliśmy różne wizje jak to wykopać, włącznie z podpaleniem sąsiedniego domu żeby odwrócić uwagę mieszkańców?. Na szczęście moi rodzice w porę się zorientowali ze cos kombinujemy i razem z ojcem zorganizowałem akcje. Przebrani za geodetów udawaliśmy ze robimy obmiar budynku i szukamy przyłącza gazu. Niestety cały budynek był tak zainteresowany tym, co się dzieje ze wykopanie tego było nie możliwością bez narażenia się na spotkanie z policja. Dla zainteresowanych to dalej tam jest i pamiętam ze był ładny sygnał.
Ja sobie to odpuszczam , i tak miałem fajna zabawę z szukaniem , jak ktoś to kopnie to niech mi odpali jeden przedmiot z tamtego słoika
pozdrawiam

Ps.
nie piszcie o więcej szczegółów, bo i tak nie pamiętam nic więcej, a iść tam nie mam zamiaru ( mieszka tam ktos kogo mocno nie rtawie), jak bym miał ochotę tam się kręcić to sam bym wykopał. powodzenia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 14:05 
Kapitan Petersen

Za dużo szczegółów ;)

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 20:52 
Główny Moderator
Główny Moderator

bo tak mialo byc :):)
sam nie wykopie to moze ktos wpadnie na super pomysl jak to zrobic :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 marca 2005, 22:18 
Specjalista
Specjalista

Lojalnie uprzedzamy ze ustawimy w tym miejscu kamere i bedziemy krecic podchody w roznych wydaniach :) Potem sprzedamy ten film Do "Ukrytej Kamery" :jump
Za najbardziej odjechany pomysl z "podchodem" w to miejsce przewidziana nagroda ;)
Pozdraaaaaaawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 marca 2005, 12:49 
Generał Broni
Generał Broni

Proponuję tubylcom zorganizować coś na kształt ekipy wodno - kanalizacyjnej - rostawiacie namiot do prac w kanalizacji niby nad studzinką i dawaj kopać pod przykryciem namiotu - najlepiej mieć chody w jakiejś firmie kanalizacyjnej - ( motyw z filmu Da Vinci )
Powodzenia :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 marca 2005, 00:47 
Główny Moderator
Główny Moderator

tak ja robilem :) ale przyszla pani co powiedziala ze ona tam mieszka od przed wojny i ze tam nie ma zadnego gazu :( sprawa jest na tyle beznadziajna ze raczej to tam zostanie do konca swiata
ale moze ktos wpadnie na jakis super pomysl i kopnie :)
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 kwietnia 2005, 13:53 
Pół gwiazdki z nieba

Dodam jeszcze że podwórko jest ogrodzone, wejście na domofon a na bramie wisi tabliczka agencji ochrony Solid :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 grudnia 2005, 18:57 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kilka dni wcześniej rozwieście wydrukowane ulotki, że jest mega promocja w miejscu X na datę XX na godzinę XX:XX. No i w dniu XX macie mniej oglądaczy na terenie działania przed godziną XX:XX :)

PS jeśli wykopiecie słoiki z inną zawartością, np ogórkami to:

1) ktoś Was uprzedził
2) szukajcie dalej, nie ten skarb

:piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 grudnia 2005, 19:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Zico... Już po herbacie.... :luv

Superstefan pisał swój post 18marca tego roku. :)

Pozdrawiam Świątecznie
Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]