Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 01:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Normalne forum
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 20:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

www.odkrywca.pl

Podaję adres forum , gdzie nikt nie straszy banami , nie ma cenzury , brak kumoterstwa , nikt nie kasuje postów chyba że przegięte ,
moderatoży nie są bogami , i raczej jest ok. chociaż zdarzają się przepychanki .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 20:21 
Poczciwy Otto

Gdzie jak grzecznie zapytasz o coś (na co na tym forum bez problemu uzyskałbyś odpowiedź) to jesteś uważany za naciągacza i osobę która sama nie potrafi się nic dowiedzieć...
Zdarzają się osoby normalne ale ogólnie forum ma atmosferę spotkania całkowicie obcych ludzi.
Tutaj każdy się zna, jest całkiem inna atmosfera, o niebo lepsza. Pomijając konflikty które wybuchają co jakiś czas...

Ostatnio edytowano wtorek, 3 stycznia 2006, 21:05 przez Jarema, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 20:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Weź się jakoś przepisz Jarema, bo nie wiadomo o co chodzi w Twoim poście. :luv

Też widziałem, co pr00f pokazał. :n

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 22:29 
Główny Administrator
Główny Administrator

Z powodu właśnie tej dobrej atmosfery jaką stwarza Odkrywca 80% użytkowników naszego forum przyszło właśnie stamtąd :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 22:55 
Major
Major

To nie jest do końca tak ,jak pisze kol FDJ.
Czytam PS od jakiegoś czasu i prubuję przekonać do niego swoich kumpli (w większości z większym doświadczeniem w eksploracji ).Niestety ,wielu z nich zraża traktowanie nowych (niezawsze niedoświadczonych) z dużą ignorancją.
Nawet argument ,że wiedza merytoryczna na PS jest większa (nie dotyczy np. pojazdy , samoloty itp ), to odpycha ich arogancja kilku cwaniaków.
Zniechęcają też stopnie (max postów-min.wiedzy).
Co do atmosfery na PS jest więcej osobistych wycieczek.
Więcej się dowiedziałem z PS ,natomiast w O więcej miodpowiedziano na zwykłe pytania.Ot i taka jest wg mnie różnica.
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 23:04 
Główny Administrator
Główny Administrator

J35 a robiłes jakąś ankietę ? twierdzac, że nie mam racji ?
W środowisku "internetowych" poszukiwaczy jestem od 1997 r jak założyłem internet i znam bardzo dużo ludzi, którzy zaczynali jeszcze na stronie Darka Kowalika, zanim powstał Odkrywca i Poszukiwanieskarbow.com Osobiście znam większość z aktywnych forumowiczów a Ty ?

ps. siłą nikt tu nikogo nie trzyma chyba, że te żale to próba zwrócenia na siebie uwagi, a nie męska decyzja o zmianie towarzystwa. A stopnie /rangi/ to tylko taki mały znaczek nad nickiem i zapewniam, że nie od niego zależy kim jesteś i co znajdujesz.

Ostatnio edytowano wtorek, 3 stycznia 2006, 23:11 przez Jacek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 23:11 
Major
Major

A ja tylko czasami rozmawiam ze zwykłymi detektorystami w terenie (tak zwyczajnie ,oko w oko). I z tego co słyszę (choć jestem małym żuczkiem),to wnioskuję, że skromność jest cnotą.
Pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 23:15 
Główny Administrator
Główny Administrator

Najpierw zarzucasz mi brak racji a potem po rzeczowej argumentacji wycofujesz się raczkiem zarzucając mi nieskromność ?! na czymś swoją wiedzę na ten temat opieram ano właśnie na swoich doświadczeniach i rozmowach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2006, 23:20 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Czytam tylko na razie....

Mogę FDJ?

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2006, 00:13 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Myślę, że Panu Zaloguj już wystarczy. Oskarżenia są śmieszne - gdy się w każdym swoim starym poście okazuje takie podejście na forum w stylu "MAM W DOOPIE TĄ KARTKĘ", to ja już nie mam tu nic innego do czynienia, jak "podziękować" za udział i wkład. To właśnie takie osoby jak Zaloguj robią syf z tego forum. Bez żalu i wahania banuję i kasuję wszystkie posty użytkownika. Rano dałem żółtą kartkę na przemyślenie z myślą o dialogu i próbie rehabilitacji, czy wytłumaczenia całego zajścia z kolegą pr00f. Zamiast tego wyszło to co wyszło. Dno. :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2006, 08:52 
Weteran
Weteran

Witam
Mam pytanie, za co Zaloguj został zbanowany i gdzie mogę poczytać o tym (bo znaleźć nie umiem) ?
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2006, 09:08 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

Skasowanie wszystkich postów Zaloguj jest chyba nieporozumieniem. Co prawda nie wiem jaka była merytoryczna zawartość jego wcześniejszych wypowiedzi (oprócz tych ostatnich oraz "poprawionych"), ale ich brak w niektórych wątkach może powodować brak ciągu logicznego (np. została odpowiedź innego forumowicza na post Zaloguj który został teraz skasowany).
Wnioskuję zatem o przywrócenie skasowanych postów o ile jest to teraz technicznie możliwe (oczywiście oprócz tych ostatnich )

pozdrawiam
bogdans

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2006, 10:22 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Przywróc je sobie bogdans sam. :)

Zaloguj wszystkie swoje posty (te które są skasowane) kompletnie wymazał i wpisał tekst "MAM W DUPIE TE KARTKI I CAŁE TO FORUM KTÓRE OD 3 MIESIĘCY JEST TYLKO JAKIMŚ PRYWATNYM KOOREWSKIM PODWÓRKIEM". Za to dostał bana, a te posty poszły do śmieci. Niestety niektóre wątki straciły logiczny sens, ale podziękować możecie za to koledze Zaloguj. Wszystkie inne wypowiedzi, w których zmian nie było (bo wątek był zablokowany, albo już się koledze nie chciało) na forum zostały i nie mam zamiaru ich usuwać.

Wyskok kolegi Zaloguj jest efektem tego, że dostał żółtą kartkę jako ostrzeżenie przy zatargu z kolegą pr00f. Prośba była o ban (który się należał), ale nie chciałem w prywatnym zatargu od razu podejmować drastycznej decyzji. Dałem żółtą kartkę jako ostrzeżenie i liczyłem na jakieś usprawiedliwienia, wyjaśnienia, próby rehabilitacji, przeprosin, mediacji etc. - chciałem wyjaśnić całe zajście. Niestety zamiast tego kolega Zaloguj zrobił ze swoimi postami to co wyżej jest opisane, a tego tolerować nie będę.

To wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2006, 11:38 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

Moja prośba o przywrócenie postów Zaloguj dotyczyła tylko tych, których nie zmienił on pod wpływem emocji wywołanych ostatnimi "zamieszkami". Po prostu wczoraj wrzuciłem w wyszukiwarkę autora "Zaloguj" i dostrzegłem, że te artystyczne zmiany dotyczyły tylko niewielkiej części ostatnich postów. Natomiast dzisiaj rano wyszukiwarka nie znalazła żadnego postu autora "Zaloguj" stąd pojawiła się moja prośba o ich przywrócenie tych nie skażonych ostatnimi emocjami Zaloguj. Być może popełniłem dzisiaj jakiś błąd przy wpisywaniu w wyszukiwarce o jakiego autora mi chodzi.
Dzieki za odpowiedź.

pozdrawiam
bogdans

Ostatnio edytowano środa, 4 stycznia 2006, 13:03 przez bogdans, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2006, 12:28 
Podporucznik
Podporucznik

Nareszcie. I dzięki Ojcu Dyrektorowi tego Forum za prosty, jednoznaczny i zdecydowany ruch.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]