Rozpisuję kolejny konkurs - podobny do konkursu "wiedzy o wszystkim i o niczym". Jak zwykle :) do wygrania książka Indii "Skarby z pobojowisk"
[ img ]
Tym razem jednak mniej pytań i jedna książka do wylosowania spośród wszystkich
prawidłowych odpowiedzi. Pozostałe zasady.
1. Odpowiedzi na te pytania proszę podsyłać do mnie (mail lub pw), oraz jakąś liczbę całkowitą z przedziału 1-100.
2. Termin nadsyłania odpowiedzi to 16 października (niedziela), do północy.
3. Wątek zostanie zablokowany, aby ktoś nieopatrznie nie podał odpowiedzi.
4. Każdy zestaw wszystkich wyłącznie poprawnych odpowiedzi weźmie udział w losowaniu - jedna błędna i użytkownik odpada, nie ma szans na poprawki, powtórne zgłoszenia etc.
5. Losowanie będzie proste - suma podanych przez Was liczb wskaże na zwycięzcę. Będziemy odliczać wśród osób ułożonych według kolejności zgłoszeń ich odpowiedzi, po skończeniu osób odliczamy od początku.
6. Po terminie nadsyłania prac podam poprawne odpowiedzi, a potem oczywiście ułożenie osób do losowania i ich liczby (aby wszystko było jasne )
7. W konkursie mogą brać osoby zarejestrowane na forum do chwili ogłoszenia tego konkursu (data postu).
8. Jeśli będą pytania do regulaminu (może czegoś zapomniałem), to się to wszystko uszczegółowi - proszę pisać na priv, ja w tym wątku wszystko wyjaśnię.
Pytania:
1. Ile (do chwili napisania przeze mnie tego postu) zostało rozstrzygniętych na forum konkursów, w których nagrodą była książka Indii? W tym ile było rozstrzygniętych przez ankietę? (uwaga proszę ostrożnie liczyć, sprawdzać daty postów etc.)
2. Który raz Polska będzie uczestnikiem finałów mistrzostw świata w piłce nożnej? (finał w Niemczech '2006)
3. 1 złoty=100 groszy, obecnie. Czy zawsze tak było? Podaj inne ilości groszy (co najmniej 2 różne), które stanowiły wartość jednego złotego.
4. Pseudonim majora Henryka Dobrzańskiego to...?
5. Coś z języków: jak brzmi "Poszukiwanie Skarbów" po angielsku?
Jak widzicie pytania nie są specjalnie trudne. W większości śmiesznie łatwe, te trudniejsze spokojnie do znalezienia w Google, także życzę powodzenia! Każdy ma szansę wygrać, nie decyduje tu ankieta, tylko odrobina wiedzy i szczęście.