Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 08:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: do wykasowania
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 15:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

do wykasowania

Ostatnio edytowano piątek, 5 czerwca 2009, 15:40 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 15:24 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Proponuję wykonać jakiś kwit z kilkoma czerwonymi pieczątkami :cop ,
o nakazie przeszukania strychu w celu zbadania bezpieczeństwa P-Poż :jump .
A tak naprawdę to sam chciałbym wiedzieć.
Pozdrawiam Wiesiu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 15:26 
Weteran
Weteran

Postaw się w sytuacji mieszkańca tego domu, a odpowiedź szybko znajdziesz.

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 15:43 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Hmm.. dzisiaj byłem, po wsi trochę połaziłem (ale rym ;)) wprawdzie nic nie zdobyłem (i znowu ;) )..ale jeden koleś miał srebrną zastawę niemiecką, sprzedac nie chciał ,ale fajny widok chociaż zobaczyłem.. Zwykle mówię do ludzi prosto z mostu, tylko podkreślam, że chcę kupić i że zapłacę za takie przedmioty. Rolnicy bywają bardzo nieufni..
Pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 16:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

do wykasowania

Ostatnio edytowano piątek, 5 czerwca 2009, 15:44 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 16:33 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Sirpiotr napisał(a):
Właśnie wróciłem, facet mówi, że wszystko co miał z 'tych pisze się rzeczy - błąd ortograficzny!!!' poszło na złom :cry:

A na co liczyłeś?

Że usłyszysz.: "Wejdź zdrożony wędrowcze, wal na strych i częstuj się!!!" ??? :jump
Teraz pewnie siedzi na strychu, i patrzy co tam ma po dziadkach.....:D
Ma prawo, w końcu to jego strych.

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2005, 16:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

do wykasowania

Ostatnio edytowano piątek, 5 czerwca 2009, 15:38 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: :cfa
PostNapisane: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 19:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

do wykasowania

Ostatnio edytowano piątek, 5 czerwca 2009, 15:38 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2006, 17:01 
Szeregowy
Szeregowy

witam. Meczy mie pewna sprawa czytajac pewne opowiesci postanowilem rowniez cos napisac.
Otuz w woj.Dolnośląskim dokladnie gmina Gaworzyce zamieszkiwala mojarodzina miedzy innymi chodzi mi o dziadków
W domu w ktorym mieszkali dziadkowie wiadomo kiedys mieszkała rodzina niemiecka ,moja babcia za mlodej dziewczyny pracowala u tej rodziny zajmowala sie gospodarstwem
a reszte rodzenstwa i jej chlopaka czyli mojego dziadka zabrano na przymusowe prace do niemiec, babcia ratujac sie postanowila pracowac u niemcow na gospodarce ,i tak nie miala wyjscia.P kilku latach jak wparowali ruscy do wsi niemcy panikowali we wsi i zaczeli chowac po stodole porcelane i sztucce i inne zeczy z mysla ze sie uspokoi i wruca do domu , babcia
byla polka i pracowala jakis czas i zostala jakby czlonkiem rodziny ( zaufanie ) niemcow ale to jedyne wyjscie by cos odzyskac .Babka opowiadala ze przekazano jej zlote monety i powiedzieli (Jak wrucimy to ma oddac wszystko ,a jak nie oni wrucą to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! ktos sie zglosi po to. I faktycznie po wojnie nie zglosil sie nikt ,gospodarstwo po niemcach zamieszkala na stale moja babka z dziadkiem ,ale w latach 90 zaczeli pojawiac sie rodzina Kroger i ogladali cale domostwo i wypytywali sie o majatek , wiedzieli rowniez o zlocie ze pracowala dawniej Janina Polka , w rekach trzymali plany i chodzili z nimi . Kilka krotnie przyjezdzajacy niemcy w tych czasach robili coraz dokladniejsze poszukiwania ale zlota nie bylo
.Babka powiedziala ze w nocy synowie pszebrani za wiesniakow przysli do domu i zabrali jaj te zloto i za szopą kopali wielki dol?? zastanawiala sie dal czego tak wielki dól na tak mała szkatolke . Niemcy zostali rostrzelani przy domostwie ,sa jeszcze slady seriii kul na stodole . Po pojawieniu sie niemcow w tych czasach bardzo mocno interesowali sie DęBEM znajdujacym sie kolo stodoly i wlasni tam zaczeli znaczyc jakies miejsca ,niemcy pojechali z zapowiedzia nastepnej wizyty. Moj wujek bedący przy tym nie wytrzymal i zaczol kopac wraz ze mną w miejscu zaznaczonym. Trwlo troche bo dól byl duzy na okolo 1,8m i szer 1,5m i cuz za skarby znalezlismy 48 zstuk min czolgowych poukladane jedno na drugim ,wezwalismy jednostke saperska ze Zagania i zabrali je . Babka juz oswiecona dla czego tak duzy dol kopali robili zasadzke ??? prawdo podobnie tak .... dab sie rozrusl troche od tego czasu i kozenie przemiescily byc moze skarb w inne miejsce ,ale to teoria lesnika. a druga to ze ruscy przylapali ich na kopaniu dolu i zabrali skarb a kazali zakopac miny w miejsce skarbu ,ale po co??? trwaly rozminowania terenu i detonowania tego szajsu .. reszte porcelany niemieckiej dostala moja mama w prezecie slubnym zrobie fotki to reczna robota :) Ja mysle ze to cos jest nadal bo bardzo nalegaja odkupienia domostwa calego , ale nie maja pozwolenia na kopanie dolow i mysle wybrac sie tam z wykrywką :) puki czas

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 stycznia 2006, 06:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Za pierwszym razem raczej nie wpuszczą.
Ja zawsze umawiam się np. na za tydzień i zazwyczaj coś z tego wychodzi - nie zawsze coś ciekawego można wygrzebać jednak zdarzają się naprawde fajne fanciory w doskonałym stanie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 stycznia 2006, 21:29 
Podpułkownik
Podpułkownik

Rok 2003 , dolnośląska wioska. Ja z R nie mogąc się doczekać na pozostałych 2 członków ekipy siedzimy na wzgórzu nad domami. Nagle on wstaje i mówi: -Dawaj , idziemy na chałupy. Po czym zachodzi do dość sporej hacjendy: -Dzień dobry , nazywam się R i jestem poszukiwaczem skarbów. Czy ja z kolegą możemy poszukać u pana na strychu? Dziadek odpowiada: -Jasne , dawajcie. Dyski z synem śmy łobrywali z podłogi ale ni dudu. Mówimy , że nie szkodzi. Wchodzimy. Po godzinie kolega targa 8 bagnetów i furażerkę oraz papiery DAF-u. (Potem po sprawdzeniu w wykazach okazało się , że był to budynek RAD-u). Dziadek zobaczył nas i mówi: -Trza było gadać że takich rzeczy szukacie. Do Stacha idźcie , łon ma mundur.
No więc rozstaliśmy się z dziadkiem (dostał 50 zł na flachę) , idziemy po mundur.
Niestety po wypowiedzeniu przez R magicznej formułki , okazało się , że Stachu to nie jest zwykły Stachu tylko STACHU MISTRZ CIĘTEJ RIPOSTY. Z jego ust padło bowiem magiczne słowo:
-Spier.dalajcie! I na tym się niestety skończyło...

PS. Wolę opuszczone domy... :luv

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]