Teraz jest niedziela, 10 sierpnia 2025, 15:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wrocław/śmietnik/Niskie Łąki
PostNapisane: piątek, 31 października 2003, 23:37 
Podporucznik
Podporucznik

Pewno nie wszyscy wiedzą że we Wrocławiu znajduje się ciekawy śmietnik...jest to śmietnik komunalny,działał na pewno od końca XIX wieku do II Wojny? Można tam znaleźć przede wszystkim różne fajne butelki, ale również wszelkie sprzęty użytku domowego, a także monety(dość rzadko), talerze z podobizną fuhrera(widzialem jeden) i guziki (pare lat temu ktoś znalazł kilkaset guzików z gapą? okazało się że to od kolejowych mundurów- tkanina zgniła, a guziki zostały).Jakby ktoś chciał się wybrać niech się skontaktuje-mogę dać dokładniejsze namiary lub wybrać się z nim.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2003, 01:33 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Cadzik z tego co wiem to juz chyba wszyscy o tym smietnisku wiedza. O ile mnie pamiec nie myli to nawet Stojak robil tam jeden odcinek "Klubu Poszukiwaczy Skarbow" (czy jakos tak).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2003, 21:24 
Kapral
Kapral

Szczerze mówiąc to byłem tam kiedyś z kolegą.Ten "śmietnik" wyglądał jak pole z kraterami rodem z Marsa.Doły które sięgały nawet 2-4 metrów głebokości niemal jeden na drugim ( nic przyjemnego).A poza tym znajduje sie tam jakiś żużel który jest dosłownie wszedzie i wykrywacz dostaje szału.Spotkałem też tam dziadka który mając wiele czasu kopał sobie saperka na oślep ale co dziwne trafiał. Mówił że raczej nigdy nie wracał do domu z pustymi rękoma.Szczerze mówiąc nie polecam nikomu ....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 10:41 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Smietnik ten jest znany na skale "ogolnopolska", bylo pare artykulow na ten temat w odkrywcy. wykrywacz na smietniku miejskim tej wielkosci "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! bedzie zawsze wariowal, nie tylko z powodu szlaki. ktos obcykany z tym smietnikiem proponowal , zeby najlepiej sklecic sobie jakies wieksze sito, np. drewniana rama i kawal siatki do plota, i z lopata przesiewac ziemie, co zostaje do wora i potem na spokojnie przegladac znaleziska. to podobno najlepszy sposob na niskie laki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 14:58 
Kapral
Kapral

Też o tym słyszałem ale z tego co zobaczyłem i usłyszałem to ,ludzie przyjeżdzają tam ze względu na porcelanę i tego typu wyroby które leżą tam na głębokości 2 do 4 metrów.Nie wiem czy wiesz ale znajdowały sie tam kiedyś domy szkopów .Stety co pewien czas zostały one zalewane a Niemcy brali ze sobą tylko to co cenniejsze ;reszta zaś zostawała lub spływała razem z woda .A co zamierzasz tam coś grzebać??

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]