Do 111:
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Nie chodzi o to, żeby podawać swoje nazwisko, adres zamieszkania i wykonywany zawód tylko o to ( już nawet pomijając przedstawianie się nickiem jeśli ktoś baaardzo chce pozostać anonimowy ), aby na przykład przy wejściu zaznaczyć, że ma się coś wspólnego z wykrywaczem metalu, np. podać hasło " poszukiwanieskarbów.com ". Chodzi o to, żebym ( i żebyśmy ) wiedzieli kto jest skąd ( czy gość jest przypadkowym gościem czy wręcz odwrotnie; pasjonuje się kopaniem monetek ). Żebyśmy wiedzieli, że gadamy z kimś kto się zna na rzeczy a nie z laikiem. No i ogólnie żeby było łatwiej się zakolegować.
Do Zybinka:
Twój pomysł jest ciekawy, lecz w tym przypadku niestety odrobinę niepraktyczny :( .
Po pierwsze: z plakietkami jest problem bo ktoś musi je kupić, a poza tym niewiadomo ile osób z poszukiwań.com będzie ( więc odpada ).
Po drugie: takie oficjalne spotkanie warszawskich kopaczy jest niemożliwe, ponieważ będą tam również inni ludzie niekoniecznie związani ani z Warszawą ani z kopaniem.
Po trzecie: oficjalnie jest to po prostu
otwarcie wystawy zbiorów numizmatycznych otwockich kolekcjonerów, natomiast oczywiste jest, że po części oficjalnej przyjdzie czas na jak najbardziej nieoficjalną pogadankę z kolegami po fachu ( czyli to co jest bardzo miłą sprawą :) ).
Myślę, że najważniejsze jest aby na tej wystawie było wiadomo kto kopie, a kto nie. Jak to będziemy wiedzieli, to
"na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! damy już sobie radę z rozpoznaniem przyjaznej duszy. Dlatego myślę, że hasło " poszukiwanieskarbow.com " całkowicie wystarczy. Reszta już " wyjdzie w praniu ".
P.S. Zybinek w ogóle serdeczne dzięki za odzew ( widzę, że można na Ciebie liczyć :za ) oraz za ciekawy pomysł ( to oficjalne spotkanie i plakietki ) jednak po skontaktowaniu się z siłą wyższą :) okazało się, że jest to jak wspomniałem odrobinę niepraktyczne. Co nie znaczy, że po otwarciu poszukiwacze nie będą mogli zostać i sobie pogadać. Wręcz przeciwnie - będzie na to czas, lecz tak jak mówię - "nieoficjalnie".
Wystawa nie jest ograniczona żadnymi ramami czasowymi, ale najmłodsze monety pochodzą z okresu międzywojennego. Zresztą - co ja będę dużo gadał - przyjedziesz, to sam popatrzysz ( a myślę, że będzie na co ).
Zybinek napisał:
Cytuj:
Dzięki za zaproszenie, postaram się dotrzeć, chociaż to będzie niedziela.
No, ja nie wyobrażam sobie w ogóle, że mogłoby Ciebie nie być! Liczę na Twoją obecność :) .
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zainteresowanych,
RG42