Teraz jest sobota, 6 września 2025, 00:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 19:03 
"W krzyżu pogięty"

Wuntek!
Wybacz ale nie "żydek" a Żyd(jesli juz w ogóle chcesz o tym pisać)."Żydek"- ma wydzwięk negatywny...mam nadzieje że nie chciałeś nikogo urazić...Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 19:35 
Szeregowy
Szeregowy

Masz rację Nicnieznalazłem. Nie miałem zamiaru nikogo urazić. Jeśli kogoś to zabolało to przepraszam. A "Żydek", to młody Żyd który znalazł skarb :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 21:37 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

niezle!!!! ale neirozumiem co majo zydzi do tego. I nawet jak ktos wyzej powiedzial nanich zydki to sie nalezy bo wszedzie swoje wscipskie nosy pchajo! skarb moim zdaniem powinien trafic do polskiego muzeum zeby byl ogolniedostepny do wglądu dla wszystkich ludzi. błąd ortograficzny!!! czy takie skarby ida na licytacje ale moim zdaniem Zadne wystawienie skarbu na licytacje niepowinno miec miejsca poniewaz są ludzie bardzo bogaci i bardzo biedni i jest proste ze ten bogaty wszystko kupi a biedny nawet monet nieobejzy, co jest niesprawiedliwe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 23:32 
Podpułkownik
Podpułkownik

Test napisał(a):
A nie mówili, że to nielegalne, że konserwator może pogonić ? :) Nie zająknęli się nawet o nowej ustawie ?

A co mieli mówić kiedy mediami rządzą Żydki? Cały rząd wspaniały to już nie są rodowici Polacy... oni zawsze wypływają na wierzch.. Zawsze powtarzam: Trzeba być Polakiem ale myśleć jak Żyd... :) I fakt, jego złoto, on odkopał, i jemu się należy całość... To dorobek jego ojców...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 23:34 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ja tam juz błąd ortograficzny!!! sie wypowiadal na temat zydów bo mam swoje zdanei kotrego neizmienie... ale mowiąc tu o tym czy ja oddaje swoje zdobycze czy nei to powiem.. nieoddaje. czemu? bo mnie niekamerują jak cos wyciagne. on chcial zrobic slawe odkrywcy i poswiecic skarbo... no i zrobil.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 23:41 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Elpas - ostry jesteś..., w zasadzie się z Tobą zgadzam, ale przyznaję - nie przeszło by mi przez "palce".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Zatkało mnie
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 23:58 
Kapitan Petersen

Elpas napisał(a):
A co mieli mówić kiedy mediami rządzą Żydki? Cały rząd wspaniały to już nie są rodowici Polacy... oni zawsze wypływają na wierzch.. Zawsze powtarzam: Trzeba być Polakiem ale myśleć jak Żyd... :)

No, Elpas, nie sądziłem, że Ty też zaliczasz się do wyznawców spiskowej teorii dziejów. Ty też jesteś z tych rodowitych Polaków? Znów wychodzi na to, że światem kręcą Żydzi, dziennikarze i cykliści.

Zaczyna się robić gównianie. Ojciec Rydzyk się cieszy. Ja wymiękam. Pa.

Test
:mg:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 00:11 
Podpułkownik
Podpułkownik

Test--> z tym myśleniem to chodzi o jakieś tam chęci zysku, nie dać się wykołować i tyle. Czy wszyscy nagle kochają Żydków, Niemców i Ukraińców? Nie sądzę. Ja za nimi nie przepadam ale toleruję, bo dlaczego nie ma ich nie być? Znam osobiście Żydów, znam Żydówki (bardzo ładne kobiety:))), z Ukraińcem współpracowałem kiedyś - układało się jakoś... Niemców też znam - różnych... lepszych i gorszych... ;) Niech sobie wszyscy żyją ale niech nie wtrącają się w sprawy PL i tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 00:28 
Szeregowy
Szeregowy

mirek napisał(a):
Czyżbyście, Wuntek i Ronins, stali sie nagle obrońcami tej ustawy, która nad nami wisi i nagle to co w polskiej Błąd-nie "ziemii" a "ziemi" ma iść do muzeów i pod pieczę Państwa?

Mirek. Chodziło mi o to, że ambasada Izraela nie powinna się do tego "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! wtrącać. Nie bronię ustawy, ani jej nie potępiam. Mam ją głęboko w ... dopuki mnie nie złapią, a szanse mają raczej marne. Przypuszczam że za jakiś czas, jakaś mądra głowa stwierdzi że ustawa jest niezgodna z konstytucją i po sprawie.

Mały przykład zastosowania absurdalnej ustawy:

Wyobraźmy sobie np. zabytkowy samochód ZIS którym jeździł J.Stalin. Wsiadam i jadę sobie na zakupy. W połowie drogi do hipermarketu, 89 letnia staruszka pakuje się we mnie swoim Trabantem. I co wtedy? Wiadomo że babcia dostaje mandacik, bo kolizja z jej winy, a za rozwalenie zabytku patrz Art. 108. Paranoja jakaś.

Art. 3.
Użyte w ustawie określenia oznaczają:
1) zabytek - nieruchomość lub rzecz ruchomą, ich części lub zespoły, będące dziełem człowieka lub związane z jego działalnością i stanowiące świadectwo minionej epoki bądś zdarzenia, których zachowanie leży w interesie społecznym ze względu na posiadaną wartość historyczną, artystyczną lub naukową;

Art. 108.
1. Kto niszczy lub uszkadza zabytek, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
2. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
3. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 sąd orzeka, a w razie skazania za przestępstwo określone w ust. 2 sąd może orzec, nawiązkę na wskazany cel społeczny związany z opieką nad zabytkami w wysokości od trzykrotnego do trzydziestokrotnego minimalnego wynagrodzenia.

I to tyle.
Pozdrawiam wszystkich przestępców, a w szczególności staruszkę z Trabanta. :D [/url]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 07:00 
Moderator
Moderator

Elpas napisał(a):
A co mieli mówić kiedy mediami rządzą Żydki?

Szczególnie perfidnie rządzą Naszym Dziennikiem, Radiem Maryja, Trwam... :n

Elpas napisał(a):
Cały rząd wspaniały to już nie są rodowici Polacy... oni zawsze wypływają na wierzch..

tak, Elpas, w Polsce zostaje się Żydem wygrywając w demokratycznych wyborach... zapewne całe wybory to taki żydowski rutuał... :n

Test napisał(a):
Zaczyna się robić gównianie. Ojciec Rydzyk się cieszy. Ja wymiękam. Pa.

podpisuję się.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 10:06 
Sierżant
Sierżant

Temat kontrowersyjny ale jak papierek lakmusowy - bezbłędnie wskazał "kolorek" co niektórych piszących na tym forum.... Jak ktoś napisał - ojciec Rydzyk się cieszy; mnie już mina rzednie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 10:33 
Moderator
Moderator

random napisał(a):
Temat kontrowersyjny ale jak papierek lakmusowy - bezbłędnie wskazał "kolorek" co niektórych piszących na tym forum.... Jak ktoś napisał - ojciec Rydzyk się cieszy; mnie już mina rzednie...

mógłbys rozwinąć swoją wypowiedź? Chyba nie berdzo rozumiem... Jaki kolorek? dlaczego rzednie Ci mina przy wspomnieniu o. Rydzyka?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 11:23 
Sierżant
Sierżant

Kolorek nie w sensie, że ktoś czerowny czy czarny... Chodziło mi o to, że u co niektórych poziom dyskusji oscyluje wokół narodowościowych spisków i jakże "rzeczowych" argumentów wyjaśniających wszelkie niejasności przynależnością narodową.. A mina rzednie, gdy czytam takie posty akurat TUTAJ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 13:20 
Podpułkownik
Podpułkownik

Taki temat jaoś się dziwnie rozwinął na forum... chociaż nie jego tu miejsce. No i nigdy nie ukrywałem że należę to tych czerwonych. NIe kryję się z tym ale wiem, że to totalna utopia... trudno.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 13:26 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Postanowiłem włączyć swoje 3 grosze do dyskusji.
Skąd birą się te twierdzenia o opanowaniu przez żydów mediów itd.
otóż stąd iż żydzi jako w sumie w Polsce niewielka mniejszośc narodowa
posiadają silne lobby działające na korzyść tej mniejszości.
Pisząc o korzyściach nie miałem na mysli tylko te materialne,ale
np. szerzenie wiedzy na temat ich mniejszości,dostęp do Tv itd.
Poprzez swoje dojścia do róznych publicznych urzędów mają
większe mozliwości zaistnienia gdziekolwiek.W porównaniu do
takiej mniejszości etnicznej jaką są Romowie, mają oni większą
siłę przebicia. Dlatego tez poprzez szerzenie wiedzy o swojej kulturze
słowo żydek budzi w niektórych negatywne odczycia,ale np. na określenie
cygan juz tylu się nie oburza. Jest jeszcze kwestia tego jak ich widza tak ich
piszą. Żydzi w telewizji pokazywani są jako ludzie interesu,zawsze
nienagannie ubrani, wykształceni z wysoką kulturą,natomiast romów
ukazuje się zawsze w telewizji jako brudnych,obszarpanych
mieszkających w slumsach biedotę.To wpływa też na ogólny wizerunek.
Ważna jest też kwestia asimilacji ze społeczeństwem tzn.
spotykając na ulicy młodego żyda bez jarmułki,brody, pejsów itd.
nie jestesmy w stanie go rozpoznać jako członka tej mniejszości,
natomiast spotykając młodego cygana na pierwszy rzut oka
wiemy do jakiej mniejszości narodowej należy.Dlatego nie dziwią
mnie łowa oburzenia po usłyszeniu słowa żydek, tak samo
jak nie dziwi mnie to,że ludzie nie protestują na słowo cygan.

Pozdrawiam
:mg:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]