Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 10:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: czy warto szukac w........??
PostNapisane: wtorek, 11 stycznia 2005, 21:10 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

czy warto szukac w lesnych lejach po wybuchach o srednicy ok.3-4m??
czy warto szukac w okolicy dawnej kolejki wąskotorowej(w tej chwili pozostala po niej tylko droga lesna)??
gdzie szukac w lesie gdzie działała głównie partyzantka??
gdzie w ogóle mozna znalezdz cos fajnego na terenie gdzie działała głównie partyzantka??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 11 stycznia 2005, 21:29 
Buszujący w śniegu

Ogólnie warto zukać na terenie zbombardowanym, zwłaszcza poza terenami zabudowanymi. Jest szansa, że tam się coś działo skoro ktoś się pofatygował zbombardować teren.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ??
PostNapisane: wtorek, 11 stycznia 2005, 23:28 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

nie to nie sa leje po bombach tylko podobno niemcy tam skladowali bron i jak sie konczyla wojna czy cos takiego byli zagrozeni to to wysadzili.
tak mi opowiadali dziadkowie ale co tam lezalo to nie mam pojecia.moze wy macie jakies pomysly??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 12 stycznia 2005, 09:39 
Małomówny czytacz

witam..
jesli chodzi o doly po wysadzonym zrzutowisku, to ja osobiscie mam z nimi pecha, ale wiem ze sa tacy co znalezli wokol ciekawe fanty. pierwsze co to trzeba ustalic promien rozrzutu skladowiska i co bylo wysadzone - jesli sama amunicja to chyba szkoda nerwow na poszukiwania, jesli byla tam rowniez bron to mozna sie postarac. w zaleznosci od ilsoci wysadzonej broni no i sily ladunku jest kilka opcji:

1. bardzo pesymistyczna: duza ilosc amunicji i malo broni - znajdziesz wokol mnoswo drobnych smieci porozrzucanych na duze odleglosci. lufy beda pociete na kawalki o dl ok 15 cm. ciezko bedzie znalezc cos co sie uchowalo.

2. pesymistyczna: duza ilosc amunicji i duza ilosc broni - podobna sytuacja do powyzszej, lecz wokol bedzie sporo porozrzucanych wiekszych kawalkow i elementow broni. z takich elementow i wiekszych kawalkow mozna juz cos poskladac, niestety lufy pociete przez wybuch lub bardzo pogniecione. [z duza doza szczescia moze okazac sie iz ladunek nie zniszczyl bardzo mocno broni ulozonej najnizej.

3. jescze nie optymistyczna: mala ilosc broni i duzo ammo [ale zle rozmiesczonego]- duze fragmenty przelecialy kilkadziesiat metrow, lecz ich stan nie bedzie najlepszy.

4. optymistyczna: mala ilosc broni mala ilosc ammo [co w przypadku twoich "dolkow" 4-5m odpada :)] - promien poszukiwan znaczaco ograniczony, nie wielkie zniszczenia.

5 bardzo optymistyczna: duza ilosc broni, malo ammo - tutaj wnioski nasuwaja sie same - wyzsze poklady broni moga jescze byc przysypane i pogniecione, te nizej sa w pieknych stanach.

oj zeby tak miec cicha koparke, to bym wlasnie takie zrzutowisko [spod pkt 5] oproznial :)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]