Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 03:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wykrywacz na monetki - doradzcie co wybrać
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 13:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Dopiero zaczynam moją przygodę z "wykrywką" stąd moja prośba o szczerą poradę.

Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście doradzili mi jaki sprzęt powinien kupić do szukania monetek. Gwoli ścisłości tylko monetki i takie drobiazgi (militarka mnie nie pociąga).

Proszę doradźcie, wpiszcie też parę słów na temat sprżecików, a szczególnie ich osiągów lub czegoś co najbardziej Waszym zdaniem jest przydatne, a Wasza piszczałka własnie "to" ma.

Nie chciałbym wyrzucić piniążków w błoto kupując nieprzydatny wykrywacz, albo taki który nie nadaje się w zupełności do szukania monet.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 14:15 
Kapitan
Kapitan

http://www.allegro.pl/item153249100_wyk ... mocja.html moze to ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 14:15 
Generał Broni
Generał Broni

gareta ace 250 albo starsza troch€ ubozsza wersja ace 150,kupisz z drugiej reki dwukrotnie prawie taniej,moze ju za400 pln.z tanich przyzwoitych prostych wykrywek dla poczatkujacego to chyba najlepszy wybor.pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 14:20 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witaj!
Osobiście biegam z Garretem ACE 150 ale nie polecam.Wybrał bym raczej na Twoim miejscu ACE250 ma dobrą opinię,myślę ze jak na wykrywacz za 900zł to dobry wybór.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 15:43 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Nie dodałem tylko, że nie mam jakoś specjalnie ograniczonego budżetu, bo tak sobie przeczytałem to, że to na początek wystarczy, a ja nie chciałbym kupowac co chwilkę czegoś nowego. Chyba, że rzeczywiście musze się nauczyć na czymś tańszym, a później czymś lepszym.

Nad ACE 250 myślałem, tylko jakoś zastanawiałem się czy te teoretyczne ok. 20 cm to nie maławo do szukania monetek, bo mogą zalegać głębiej...dużo głębiej (wyprowadźcie mnie z błędu, jesli się mylę).
a
Jeśli ktoś ma jakies namiary na sprzęcik lepszy w osiągach od Ace, to proszę napiszcie i obok cenę, ile mogą kosztować.

A co np. z Muskeeter'em?? czy jest "lepsiejszy" od Ace 250?? Czy to tylko różnica cenowa??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 17:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam

Ostatnio edytowano czwartek, 6 grudnia 2007, 11:47 przez proxi_, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 17:23 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Zapomniałem
Dystrybutor, chyba najpoważniejszy:
firma Viking
Warszawa ul. Radna 6
http://www.viking.waw.pl/w_hobby.php
cena: 4 399,00 PLN

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 17:32 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Spokojnie, a jak się Mu znudzi ta zabawa za dwa miesiące to ile z tej kasy odzyska? Połowę?
Może niech najpierw sprawdzi sezon na czymś tańszym i jednak prostszym w obsłudze?

Pozdrawiam
Darek

p.s. i może przenieśmy ten wątek?

p.s.2 nie spiesz się z zakupem, zacznij od przeczytania trochę o wykrywaczach? Poczytaj odpowiedzi na pytania podobne do Twoich.
Potem będzi Ci łatwiej wybrać czy potrzebujesz wyświetlacz, identyfikację tonowa itp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 17:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pamiętam, jak kilka lat temu pytałem na forum, jaki sprzęt wybrać (jeszcze pod innym nickiem) i zostałem opiepszony, że powinienem poczytać trochę, a dopiero później brać się za kupowanie. Widzę, że maniery użytkowników z roku na rok poprawiają się i teraz już odpowiada się na pytania. Pozdrawiam i życzę sukcesów w poszukiwaniu. Polecam Ace 150 - mam go ponad 1,5 roku i jestem bardzo zadowolony i proponuję nie kupować z allegro, tylko na forumowej giełdzie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 18:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Łatwiej będzie jeśli podasz jednak jakiś graniczny przedział cenowy.
Rozumiem że nie masz jeszcze doświadczenia z wykrywaczami więc mnogość funkcji raczej głowę rozerwie i będzie przeszkadzać niż pomoże?
Jak już trochę pobiegasz i zaczniesz łapać o co w tym chodzi to sprzęt zmienisz, a na "pierwszy sezon" proponowałbym jednak jakiś w miare prosty wykrywacz za rozsądną kasę który zbytnio przez ten sezon na wartości nie straci. Weź też pod uwagę sprzęt używany - na wartości traci minimalnie lub wcale.
Ja zacząłem od Rutusa Ultry1 (już nie produkowany - teraz jest Ultra2 i fajna jest) teraz przesiadłem sie na Sovereign GT. To akurat też prosty w obsłudze sprzęt ale taki.. "poważniejszy" :)
Miałem krótko ACE150, ale gdybym miał kupować teraz kupiłbym jednak ACE25O. Myślę że na początek - odpowiedni sprzęt.
Te "znam" - o innych sie nie wypowiem.
Pozdrawiam
Darek

p.s. aha, ergonomia - Ile ważysz? Jak to maja być wypady po 3-4 godziny w weekendy to się nią zbytnio nie martw, ale jeśli całodniowe i częściej to Muszkieter i Suweren moga być "za ciężkie".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 19:21 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Mam od wiosny ACE-250 i dopiero niedawno tak naprawdę nauczyłam się prawidłowo "czytać" sygnały a w sumie sprzęt nie jest za bardzo skomplikowany (teraz nawet myślę, że jest wręcz banalny w obsłudze). W 150-tce nie ma pinpointa a to bardzo pomaga- uwierz. Jeśli chodzi o zasięg (20cm) to jest z tym różnie. Tak naprawdę to przedział 10 do 30cm. Wszystko zależy jaka to monetka,jak i w jakiej ziemi leży.
Jak masz więcej pytań - pisz na priva, chętnie pomogę. W sumie to sam dochodziłem do tego jak prawidłowo posługiwać się ACE i zajęło mi to sporo czasu i kopania. Ty nie popełnij tego błędu i pytaj jak najwięcej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 grudnia 2006, 22:05 
Generał Broni
Generał Broni

Na początek przy mało ograniczonym budżecie doskonałym sprzętem na monetki jest Tesoro Cibola. Ja ani trochę nie żałuję, że kupiłem właśnie ten wykrywacz na początek. Chyba najprostszy z możliwych w obsłudze a jednocześnie niesamowicie skuteczny i precyzyjny. Namierzenie celu zajmuje sekundę. Trafia głęboko i dokładnie, lekki, prosty w obsłudze, bardzo dobra dyskryminacja, skuteczny... A wady? Jak dla mnie największą wadą jest brak strojenia do gruntu. Na 30 wypadów ze dwa razy by się przydała. Jednak 99% mazowieckich gruntów jest zaprogramowanych w Ciboli. Szczerze polecam i jestem przekonany, że nie zawiedziesz się.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 stycznia 2007, 18:29 
Plutonowy
Plutonowy

Stary tylko All-1.Najlepszy na monetki i w dodatku niedrogi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 stycznia 2007, 20:37 
Porucznik
Porucznik

Witam ,zastanów się nad C.scope R-1 :1 ,jest to wykrywacz z górnej półki .pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 stycznia 2007, 22:26 
Kapitan
Kapitan

VincentVega69 trafił w samo sedno. Cibola będzie idealna dla początkującego (ale jednocześnie wymagającego), za optymalne pieniądze - nie tania i na pewno nie droga (ok. 1500-1600 zł).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]