Teraz jest niedziela, 8 lutego 2026, 14:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co lepsze dla mnie ACE 150 czy ACE 250?
PostNapisane: czwartek, 3 stycznia 2008, 19:51 
Sierżant
Sierżant

Tak jak w temacie. Mam zaledwie 11 lat i chciał bym zacząc przygode z poszukiwaniemi. Do tej pory brałem to co leżało na wierzchu, ale już mam swoje oszczędności na wykrywke (mam nadzieję, że do wakacji się dorobię). Wiem, że ACE 250 jest droższy o około 200 zł, a ACE 150 zachęca ceną i łatwością obsługi. Mam problem, którego wybrac. Mam nadzieję, że mi poradzicie. Pozdrawiam Medick!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 stycznia 2008, 21:02 
Generał Broni
Generał Broni

ace 150 - jedyne co ma gorsze to brak namierzania przedmiotu w glebie, jezeli chodzi o osiagi - to samo wykopiesz 150 co i 250 a zaplacisz wiecej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 stycznia 2008, 21:45 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Według mnie powinieneś wybrać ACE 150. Lżejszy, poręczniejszy no i tańszy. Może nie powinieneś kierować się moją radą bo sam ciągle zbieram na wykrywkę, ale według mnie właśnie ace 150

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 stycznia 2008, 21:55 
Specjalista
Specjalista

Leszel napisał(a):
jezeli chodzi o osiagi - to samo wykopiesz 150 co i 250

W kwestii czy wykopiesz to samo jednym i drugim nie będę się wypowiadał bo to kwestia szczęścia, przypadku czy innego czynnika trudnego do przewidzenia.
Jeśli natomiast zdanie to ma oznaczać, że zasięgi obu wykrywaczy są identyczne, to po raz kolejny z rzędu jest przytaczane to FAŁSZYWE stwierdzenie. Być może różnica nie jest ogromna, tym nie mniej jest i już, więc chyba nie jest w interesie osoby pytającej uzyskiwanie odpowiedzi nie zgodnych z prawdą. Natomiast czy owa różnica jest warta dopłacenia to sprawa tak samo osobista jak wybór pomiędzy ACE, XLT czy Explorerem. Dla jednych jest warta pieniędzy dla drugich nie. Kupujący musi zdecydować sam.

Dodam jeszcze, że oba wykrywacze są równie łatwe w obsłudze a zmiany pomiędzy 150 i 250 są jak to między różnymi wykrywaczami w różnych cenach dość wyraźne, wbrew wszelkim sugestiom.

Proponuję więc zapoznać się szerzej na czym owe różnice polegają i samemu podjąć decyzję. Innymi słowy zbierać dane i informację od innych a myśleć samemu.
Pozdrawiam
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 stycznia 2008, 22:04 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Jeśli natomiast zdanie to ma oznaczać, że zasięgi obu wykrywaczy są identyczne, to po raz kolejny z rzędu jest przytaczane to FAŁSZYWE stwierdzenie

Mowiac identyczne mialem na mysli roznice w granicach 1-2 cm (i to nie zawsze - zalezy od przedmiotu) (co w praktyce oznacza ze wykopiemy to samo w danym miejscu bez wzgledu czy chodzimy ze 150 czy 250, zakladajac ze wiemy jak sie uzywa w ogole wykrywacza)

Cytuj:
Dodam jeszcze, że oba wykrywacze są równie łatwe w obsłudze a zmiany pomiędzy 150 i 250 są jak to między różnymi wykrywaczami w różnych cenach dość wyraźne, wbrew wszelkim sugestiom.

Tak, te zmiany to pinpoint, kilka obrazkow, wiecej trybów, dokladniejsze ustawinia zasiegu i przejzystrza interpretacja wskazań wykrywacza (szersza skala) - rzeczy w praktyce nic nie dajace poza komfortem.

pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 stycznia 2008, 21:16 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witka.
W podobnym do twojego wieku kupowałem pierwszy wykrywacz :) .To dobrze,że Garret będzie twoim 1 wykrywaczem.Ja bym Ci radził brać 150 , nie wiem po co komu pinpoint przy tak małej cewce! ja nie mam żadnych problemow,80% monet wykopuje za jednym pociągnięciem szpadla.
150-tka jest banalnie prosta w obsludze,włączasz i szukasz,no i jest tańsza od 250-tki.
Pozdrawiam,
tudek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 stycznia 2008, 21:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

przemek487 napisał(a):
Według mnie powinieneś wybrać ACE 150. Lżejszy, poręczniejszy ...

hehe dobre, "lżejszy" - a co 150 z tytanu jest zrobiony? oba to to samo poza elektroniką, 250 więcej funkcji, więcej pozycji dyskryminacji i czułości, własne ustawienia, pinpoint i nieco lepszy zasieg.

Jak masz te 200zł to bierz ACE250 jak nie to 150, bynajmniej na pewno jest warto dopłacić i mieć model wyższy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 stycznia 2008, 22:59 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

wyzszy model,wieksza cewka ,więc automatycznie lepsze zasiegi,dozbieraj te 200zł. i weź ace 250
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 stycznia 2008, 23:23 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
wyzszy model,wieksza cewka

cewka w 150 i 250 jest identyczna...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2008, 01:34 
Specjalista
Specjalista

Ja bym brał 250:
- ze względu na dokładniejszą regulację czułości, jak nam wykrywacz szaleje, to zmniejszamy czułość znacznie mniej niż w 150 co owocuje większym zasięgiem
- i przede wszystkim na pin-point, który przydaje się właśnie zwłaszcza początkującemu
- możliwość samodzielnej edycji dyskryminacji oraz większa jej rozdzielczość się zdecydowanie przydaje

250-tka jest moim zdaniem po prostu lepszym wykrywaczem, choć tak samo prostym w obsłudze, no ale po coś te tańsze modele stworzyli, zależy jakie kto ma możliwości finansowe.
Nie zgadzam się natomiast, że różnice między 150 a 250 są nieistotne, że 250 ma tylko gadżety. Różnice w tych wykrywaczach są co najmniej adekwatne do różnicy w cenie, jeśli nie większe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2008, 18:10 
Szeregowy
Szeregowy

ace 250 raczej nie nadaje sie na mili-tarke "głepsze wykopy" tak??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 stycznia 2008, 18:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

zarowno ace 150 i ace 250 to wykrywki raczej przeznaczone na monetki o drobnice,kolorek...
nie sa wskazane na militarke,ale jak sie ktos uprze to niech próbuje...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 23:45 
Specjalista
Specjalista

Zgadzam. Nie polecam Ace na militarkę. Co prawda da się nim wykopać żelazo ale ile przy tym nakopiesz się gwoździ i drutów to głowa mała. Wada Ace w tej materii polega na tym, że nie ma on stopniowej dyskryminacji żelaza, nie można ustawić żeby odrzucał śmieci - powiedzmy przedmioty wielkości gwoździ a coś większego np. bagnety już łapał. Po prostu albo wykrywa wszelkie żelazo albo nie wykrywa go wcale. Może poza przekłamaniami w stylu - wykrywa wiadro lub garnek a pokazuje srebro czy inny wysoki kolor. Z wyciętym żelazem nie znajdziesz bagnetu czy szabli. No chyba że interesują Cię tylko kolorki (odznaczenia guziki itp.) to w tej klasie cenowej Ace jest wiodącym wykrywaczem. Osobiście polecałbym to co i ja posiadam czyli któryś ze stajni Rutusa. Taniej wyjdzie używany.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 00:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

@Bohun co Ty opowiadasz!!!!!???? Z wycietym zelazem nie znajde bagnetu lub szabli chodzac z ACE???? Jasne ze znajde tylko ze Ace pokaze mi oba przedmioty jako kolor ale to nie zmienia faktu ze jesli bede mial pod cewka szable to ja wyniucham. No inna sprawa to glebokosc tu jest gorzej...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 17:26 
Specjalista
Specjalista

Ace 150 czy 250 ? Chyba że to będzie bagnet KS z chwytem z szajsmetalu i pochwą aluminium. Jak będzie leżał na płasko na głębkości 20 cm zwykły STALOWY bagnet powiedzmy od mosina wz.91 Ace pokaże go jako żelazo a nie kolor. Szable pokaże jako kolor pod warunkiem że chwyt będzie z mosiądzu ;) Z resztą można szukać militarii przy pomocy Ace 150 lub 250 tyle tylko, że jest to sprzęt typowy na kolorek. Zasięg na żelazo też nie powala. Sam kiedyś kupiłem Ace właśnie z myślą o militarce i bardzo szybko doszedłem do wniosku ,że to nie był najlepszy pomysł. Koledzy na forum pisali że nie jest to sprzęt na militarkę ale ja "wiedziałem swoje" i tak rozstałem się z Acem- kanarkiem. Ale wybór należy do Ciebie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]