Czas wyjaśnić kilka spraw, więc:
Po pierwsze:
Informuje wszystkich, że zaprezentowane na zdjęciach powyżej wykrywacze Spektrum I Quantum są moją własnością i są wystawione na Allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=30227438
http://allegro.pl/show_item.php?item=30131295
więc chętnie udziel informacji o nich.
Po drugie:
Chcę przedstawić prawdziwą wersję mojego zatargu z proscan.
Zakupiłem instrukcję do wykrywacza Spektrum XLT do proscan. Następnie wielokrotnie pytałam czy instrukcja jest w jakikolwiek sposób chroniona jako dorobkiem intelektualnym, bądź prawami autorskimi. Nigdy nie otrzymałem odpowiedzi na tak postawione pytanie. Więc postanowiłem podzielić się nią z innymi użytkownikami XLT, bo wiem, że właściwe używanie wykrywacza XLT jest niemożliwe bez dokładnego zapoznania się z instrukcją. Wystawiłem ją na Allegro w niskiej cenie a dodatkowo za darmo dawałem ją każdemu kto o to poprosił. Wtedy proscan prowokacyjnie zakupił jedną instrukcję na Allegro, odmówił zapłaty, zgłosił naruszenie zasad Allegro. Kierownictwo Allegro po dokładnym zapoznaniu się ze sprawą przyznało rację mnie, a proscan dostał punkt karny od Allegro. Następnie proscan zaczął na forum dyskusyjnym opowiadać, że go okradłem, jestem oszustem, paserem, cwaniakiem na pewno wykrywacze które sprzedaje sprowadzam nielegalnie i odradzał wszystkim ich kupowania.
Dlatego ostrzegłem proscan, że jeśli nie zaprzestanie mnie szkalować, zostanie pociągnięty od odpowiedzialności przed sądem. Podkreślam
wykrywacze są sprowadzane legalnie, zostały poddane procedurze celnej, zostało zapłacone cło i podatek od nich, mają dopuszczenie do obrotu na terenie RP: . Mam wszelkie dokumenty potwierdzające to (do wglądu dla kupujących), więc mam pełne prawo wystąpić do sądu w sprawie o zniesławienie. Oczywiście zrobię to jeśli proscan nie zaprzestanie oczerniać mnie, i nie usunie swych publicznych kłamstw pod mym adresem, mam wszelkie kopie tych wypowiedzi.
Dobrze że wykrywacze firmy White’s są praktycznie bezawaryjne. Jedyną psującą się rzeczą jest kabel tuż przy cewce. Tą awarię może sobie naprawić każdy, kto posiada lutownicę w domu (otworzenie cewki jest naprawdę łatwe, całość zajmuje 30minut), więc nie będę musiał mieć kontaktu z proscan, gdyż bardzo niemile zaskoczył mnie traktowaniem klienta, brakiem kontaktu i inwektywami jakim mnie zupełnie bezpodstawnie obrzucił.
Całość pozostawiam do oceny czytających i zachęcam do dzielenia się instrukcjami, wiedzą o sposobach używania i naprawy wykrywaczy z innymi. Trzeba zwalczać monopolistyczne praktyki szkodliwe dla klientów.