Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 07:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy Minelab !
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 21:11 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jeszcze niewiele o nim wiem, ale wygląda na jakąś mutację Explorera II.

:pa

proscan

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 21:17 
Porucznik
Porucznik

a masz proscan jakiś cynk co do ceny tego wykrywacza?

Pozdrowionka :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 21:34 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Pojęcia nie mam. Zapewne bedzie to tańsze niż Explorer. Mogę się domyślać (zgaduję !!), że Quadro wchodzi w miejsce Sovereigna Elite z wyświetlaczem, więc cena może się kształtować pomiedzy Elite a Explorerem.

Pożyjemy - zobaczymy. W końcu to zupełna nowość. Ale nawet gdybym wiedział, to nie jest to miejsce ani ja nie jestem właściwą osobą żeby rozmawiać o cenie. Jak bedę miał w rękach instrukcje obsługi, a najlepiej sam wykrywacz to pogadamy o jego (potencjalnych) możliwościach.

proscan

PS

Swoją drogą dużo tego roku nowości u większości producentów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 października 2004, 08:54 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

A już myślałem, że następca Explorera dwójki się szykuje... A to raczej jego uproszczenie, a być może krok w kierunku militarystów - to zaznaczenie w ulotce programu "Relic" (bez t, które niżej wypomniał mi proscan... :D). Jak widać wykrywacz oparty na konstrukcji Explorera, ciekawe czy sam rdzeń wykrywacza jeśli chodzi o zasięg, namierzanie i dyskryminacje jest ten sam co w Explorerze? Jeśli tak, to może być to interesująca oferta, bo tak naprawdę, to nie wszystkie bajery Explorera są do szczęścia potrzebne. Piszą, że wykrywanie oparte o FBS (Full Band Spectrum), czyli to samo co w Explorerze. Suweren miał BBS (Broad BS).

Wydaje się, że to następca suwerena - w sumie paleta wykrywaczy to tylko 3 modele: Explorer, Sovereign i Musketeer. Bardzo prosta! (inna sprawa to wykrywacze podwodne i do złota).

Na stronie producenta nic nie ma (przed chwilą sprawdzałem), no nic pożyjemy zobaczymy co to będzie...

Ostatnio edytowano piątek, 15 października 2004, 09:22 przez Robi, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 października 2004, 09:20 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cześć - większość to są moje domysły, bo informacje są bardzo skąpe i raczej reklamowe. Czytając miedzy wierszami mogę sie domyślać, że elektronika to będzie to samo co Explorer ale inny panel i inne oprogramowanie - właśnie uproszczone (np. brak identyfikacji dwuwymiarowej).

W uzupełnieniu załączam skan drugiej strony ulotki.

:pa

proscan

PS
Robi, drobna koretka : Relic. :ang

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 października 2004, 19:49 
Major
Major

Z tego co udało mi się nieoficjalnie ustalić wynika, że jest to maszynka, która będzie umieszczona pomiędzy Explorer'em a Sovereign'em. Prawdopodobnie Minelab wyciągnął wnioski ze słabego zainteresowania dawnym modelem Explorer S. Tzw. sugerowana cena wynosi 995 USD. Ciekawe za ile będzie dostępny np. w Kellyco. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 października 2004, 08:19 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Mrand, a w tych samych materiałach ile wynosi sugerowana cena Explorera? Bo te tysiąc dolarów to nie wiadomo jak przyjmować - czy cenę producenta, czy cenę w Stanach, czy w Polsce... - przydałoby się porównanie do Explorera II.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 października 2004, 08:50 
Major
Major

Informacje są nieoficjalne i pochodzą od osoby sprzedającej detektory w USA. Należy zatem przyjąć, że dotyczą USA. Suggested lub List Price są zwykle cenami zalecanymi przez producenta a Sale Price to te, które płacimy u konkretnego dealera. Na przykład (tak jak chciałeś): Explorer II - Sugg.: $1199.00, Sale: $999.95, White's DFX - Sugg.: $1099.95, Sale: $899.95, Fisher Coin Strike - Sugg.:$1095.95, Sale: $876.95 itp. Jeśli chodzi o Quattro to Sugg.: $995, Sale: ????. Tylko tyle na razie wiem. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 października 2004, 08:53 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Dzięki! No to porównując z ceną Explorera w warunkach polskich wynika, że wykrywacz spokojnie będzie kosztował 4 tysiące z hakiem... Drogo! - na mój gust lepiej dorzuć ten tysiączek i kupić pełną wersję Explorera! Gdyby to kosztowało w granicach 3 tysięcy, to byłaby to jakaś alternatywa, a tak? Taniej wyjdzie kupić używanego Explorera XS...

No ale to tylko dywagacje - po pierwsze to nowość i cena może z tego wynikać, po drugie zobaczymy ile to u nas będzie rzeczywiście kosztowało...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 października 2004, 22:45 
Major
Major

Znalazłem sporo mówiącą tablelkę porównawczą Quattro MP oraz Explorer II. http://www.deepscan.de/produkt_%20minel ... ttromp.htm Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 października 2004, 22:55 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Zeby nie bylo ;) - tylko gwoli scislosci: to strona niemieckiego importera generalnego fishera i minelaba.

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 października 2004, 10:40 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem nadzieję, że Quattro jako wykrywka dla laików nada się dla mojej żonki - 4 ustawienia główne, pinpoint i noise cancel. Prosty nieskomplikowany ale cena odrzuca mnie na kilometr. Myslełem, żeby mieć jako zastępczy a jak żonka będzie chciała się bybrać - lub jakis kumpel - to ciach!
Ale ta cena?????
To faktycznie jak mówi Bacchus lepiej dorzucić te stówke $ i wziąć pełen explorer II......
Gdyby cena tego była w granicach 600$ to trafili by chyba w niszę na rynku......
Ale fakt, że przydałby się jakiś taki lekki niedrogi z dyskryminacją jako zastępczy i ewentualnie dla żonki w cenie 500-800 zł

:ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 października 2004, 17:52 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Kocio napisał(a):
To faktycznie jak mówi Bacchus lepiej dorzucić te stówke $ i wziąć pełen explorer II......

Niestety nie ja to mowilem, lecz Robi. A i on nie mowil o 100 $, lecz o 1000 zl.

Pozdrawiam
Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 października 2004, 18:09 
Generał Broni
Generał Broni

Faktycznie - sorrki

:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 października 2004, 21:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Dostalem maila od firmy Viking z cennikiem,mają go w ofercie od listopada bedzie promocja na ten model cena 3500zł z małym groszkiem.A teraz jest generalnie promocja i mają ciekawe ceny wszystko 10% do dołu Minelab S.E bez wyświetlacza kosztuje 2600 złociszy i tak się własnie zastanawiam tylko ten cieżar :cry: .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]