Fragment mojego postu wyciągnięty z forum techniczno-organizacyjnego. Proszę o wypowiedzi :)
Cytuj:
- Coś należy zrobić z działem "Testy detektorów" - jak wiemy to karykatura, bo tytuł powinien być nie "Testy" lecz "Test" bo jest on tylko jeden... Prawdopodobnie zniknie to z serwisu, jednak mam pewien pomysł... Otóż ja nie zamierzam prowadzić tego działu, bo po pierwsze czuję, że się nie znam na temacie, po drugie nie mam ochoty i chęci testować wykrywaczy, po trzecie boję się, że będę nieobiektywny. Co mi przychodzi do głowy? Ano, żeby pozwolić Wam to robić - czyli Wy, jako użytkownicy wykonujecie testy, a ja je zamieszczam. Temat jest do dyskusji (zasady jak to ma wyglądać), jednak teraz mogę podać parę wskazówek: opracowanie miałoby wyglądać podobnie do tego dla Rutusa (podobne zagadnienia, zdjęcia, itp.), aby dało się po czymś przyrównać wykrywacze. I sprawa zasadnicza: do testów dorobiłbym mechanizm możliwości oceny opracowania testu - wystawialibyśmy oceny testującemu (za obiektywność, podejście do tematu, jego wyczerpanie, fachowość etc.), to by nam pozwoliło ocenić, czy ten test jest coś wart czy nie. Co wy na to? Wiem, że niektórzy z Was na własne potrzeby robią jakieś testy, być może podzieliliby się nimi z innymi...