Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 23:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2005, 22:02 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Faktycznie jeszcze nie widziałem testów, wrażeń od godnych zaufania i bezstronnych użytkowników chyba dla tego, że ACE jest nowym produktem i nie wielu ma już go w domku. A i pogoda do bani!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2005, 22:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

vonAdamski napisał(a):
Witam!!!

Jam jest prosty człek ale koledzy moim zdaniem bijecie pianę bez potrzeby. Jednak jak to JMS napisał to napięcie przedwiosenne za kilka dni minie gdy nasze Minelaby, Garretty, Tesory, Smętki, Whitesy, Bounty Huntery, Fishery, Bartki, Sapery, MDXXXX, W3P, W4P i inne zaczną piszczeć, mruczeć, śpiewać(minelabki kochane :)), pokazywać wskaznikiem, kwadracikiem(ach te explorery) liczbami, cyferkami ikonkami i co tam sobie jeszcze technicy wymyślili. Fanf.

Z powazaniem godzący vonadamski

i Rutusy :)

przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2005, 00:38 
Weteran
Weteran

Witam
Ja ze swojej strony chciałbym dodać że nie jest to reklama
w żadnej formie. RĘCZE ZA TO GŁOWĄ !
Może moja "głowa" nie jest w tym środowisku ważna no ale jednak
to napisze. Rozumiem Robi i Bacchus że już wam się nie chce siedzieć
w domu i oglądać wykrywacz który leży w szafie, ja to rozumiem.
Sam czekam na wiosne (która nadchodzi (ale czy na długo?)) i już mnie
ciągnie do lasu a za niedługo być może na pola ;)
Stefan to nowa osoba, bardzo przyjazna i to że chciał wyrazić swoją opinię o tym jak
było - i tu trzeba zauważyć że był to jego pierwszy raz (ahh jak to brzmi :jump)
więc chłopak chciał się podzielić swoimi wrażeniami z innymi.
Ostanio widziałem podoby temat i jakoś afery z tego powodu nie było.
Chciałbym jeszcze wspomnieć że Stefan jest NOWY i nie wie co się na forum
(niestety) dzieje. Zaczynacie być bardzo podejżliwi do każdego nowego użytkownika.
To może dajcie blokade na rejstracje ? Wtedy podejżenia znikną.
Z jednej strony was rozumiem, ale i tak uważam że popadacie
w lekką paranoje. Jak wspomniał JMS (i tu go nie reklamuje, ale dziękuje za udostępnienie
do testów wykrywki :piwo :skromny )idzie wiosna tak więc wszelkie żale niech odejdą razem z zimą !
Na koniec chciałbym jeszcze dodać że traktujecie nowych użytkowników trochę źle ( i kwatermistrzów też ale to nie na ten post, nie ten dział, zresztą temat rzeka), więcej zaufania panowie administratorzy.
I nie każdy nowy user to zaraz konto klon jakiegoś kwatermistrza ! Ja też byłem kiedyś nowy na tym forum (jak każdy z nas)
i wtedy zostałem inaczej przywitany, choć zadawałem też głupie pytania ale co nie znaczy ze te uważam
za głupie, wręcz całkiem ciekawy temat.Czasami fajnie jest przeczytać jakiś wątek o tym jak ktoś się zafascynował poszukiwaniami . Stefan "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! chciał się podzielić wrażeniami (chyba sie powtarzam).
TAK WIĘC PANOWIE ADMINISTRATORZY WIĘCEJ LUZU ! i powróćmy do wątku !
Mój post nie jest atakiem na żadną osobę z forum, lecz "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! jest wyjaśnieniem z mojej strony.
Nie propaguje żadną z firm, nie jestem także w.w osobami, firmami związnay w żadnej sposób, czy to prawnie czy fizycznie :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2005, 11:03 
Weteran
Weteran

Witam

Zostałem poproszony o wyjaśnienie mojej wcześniejszej teori spikowej. (chat)

Nie chciałem tu nikogo obrażać i tekst ten miał ironiczną treść (przynajmniej wg mnie). Chyba jako Polacy mamy dar do wyszukiwania teorii spiskowych. I zawsze będzie mnie to śmieszyć i smucić jednocześnie. Niestety tak jak np. Pan Fredro, pisać nie potrafię.

Jeśli tekst godzi w dobre imię Proscana lub Panów Trzech - to wykasuję to natychmiast.

A co do wypowiedzi Partyzanta - to bardzo mi przypomina te, które kiedyś pojawiały się na temat Rutusów. Wówczas były to wykrywki bardzo często kupowane jako pierwszy detektor , i zrozumiałe, że ludzie chcieli podzielić się swoją radość - bo nic tak nie cieszy jak pierwszy raz. Widywało się posty - znalazłem pierwszą łuskę, pierwszy kapsel :) itp. nie mówiąc o wielowątkowych dyskusjach na temat ustawień. na temat Rutusa było dużo i jak słusznie zauważył Proscan (chyba dobrze pamiętam), strach było otworzyć lodówkę.

Teraz jest podobnie z Garetem, jak sam zauważył Rutus pojawienie się nowych wykrywek zrewolucjonizowało nasz rynek. To chyba jedna z przyczyn zaniechania produkcji Ultry. A jak zauwazyłem przynajmniej jeszcze jeden polski producent obniżył ceny na swoje produkty.
Więc teraz szum jest o Garecie - w lodówce jest zawsze kilka półek :)

W przypadku Rutusa, można było zauważyć wstrzemięźliwość w pisaniu wówczas przez niego postów, to teraz ja osobiście nie mam takiego odczucia i myślę, że potwiedzi to również jeszcze kilka osób. Więc wygląda to trochę na sztuczne podkręcanie atmosfery. Nie jest to oskarżenie, podkreślam, tak po prostu można to odebrać.

Jak kiedyś napisałem, jeśli ktoś jest zadowolony ze swej wykrywki, to niech nie pisze przy każdej okazji na jej temat, bo robi się z tego efekt (zapomniałem fachowej nazwy) przejedzenia. I na dłuższą metę mogą zaszkodzić. Bo nawet za jakiś czas, zdegustowani pamiętający to czytelnicy przy zapytaniu w stylu co wybrać?, odpiszę ; tylko nie ten.
W przypadku Rutusa już to zadziałało. W polityce - też :)

Proponuję jak zawsze - więcej luzu

dla ludzi, którzy mają swój pierwszy detektor i chcieli by tyo wykrzyczeć ...

dla Forumowiczów, by nie musieli się zastanawiać czy ktoś im tu nie kadzi...i nie wpuszcza w maliny

dla wszystkich Kwatermistrzów, by nie musieli tu kombinować...

dla piszących takie smutki też , ale nie wiem dlaczego ?

Poza tym jest jeszcze Admin, który ma ostateczny głos... i regulamin

pzdr 111
ps. ostatni zimowy post - idzie wiosna

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2005, 11:22 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Owszem, więcej luzu... Daję luz i co dostaję? Podjazdy z jednej i drugiej strony... Wyrzuci się kogoś drzwiami, to wraca oknem... Non stop stosowanie zasady, że "nieważne czy się dobrze, czy źle mówi, grunt żeby się mówiło"... Otwarte najeżdżanie się i kłótnie kwatermistrzów...

Pozostałe fora są forami hobbystycznymi. A to jest takie, że nie ma wątku, gdzie nie ścierają się czyjeś interesy. Wszędzie tu czuć smród pieniędzy. Nie gadają użytkownicy, tylko głównie kwatermistrzowie. Czy to się Wam podoba? Swego czasu miałem pomysł, żeby zabrać kwatermistrzom prawo głosu na tym podforum - zostałem przekonany, że źle bym zrobił, bo kwatermistrzowie mają wiedzę i jak zabiorę głos to podforum umrze. Czy dobrze zrobiłem? Czy rzeczywiście aż tak kwatermistrzowie dzielą się wiedzą? Gdzie jest ten podział między wiedzą, a reklamą, hobby a biznesem? Dlaczego więcej jest kłótni niż rzeczowych wypowiedzi? Dlaczego jedni kwatermistrzowie potrafią zaskarbić sobie sympatię, pisać na tematy związane z hobby a inni nie? Dlaczego jedni mają wysoką kulturę, a drudzy zachowują się jak na ringu?

Te wszystkie pytania są pytaniami retorycznymi - nie oczekuję wypowiedzi. Proszę tylko, abyście się nad tym zastanowili. To nie jest prosta sytuacja, nie jest to łatwe do ogarnięcia, ciężko w tych sprawach znaleźć złoty środek - staramy się bez przerwy jakoś wyprowadzać to forum na prostą. Niestety niektórzy tego nie ułatwiają.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]