Teraz jest niedziela, 5 lipca 2026, 08:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 kwietnia 2006, 14:02 
Podpułkownik
Podpułkownik

wolfgar napisał(a):
Mam nadzieję że się ktoś znajdzie.

a może zamiast sie naprzykrzać i bezpłodnie czekać przejrzysz starsze posty? ze 2 lata temu była awantura dotycząca tych wykrywaczy. wykaż odrobine dobrej woli, poszukaj i nie czekaj aż ktoś wszystko zrobi za ciebie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 kwietnia 2006, 22:40 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Chłopak jest nowy wiec niepotrzebnie tyle krzyku Nie chce robic zadnej anty reklamy dukatom ale widzialem jednego w akcji - z tego co pamietam nadaje sie do szukania monet pod dywanem Tzn mozna sie pobawic ze znajomymi albo rodzenstwem w ich chowanie, nastepnie z rownie wielką zabawą ich odnajdywanie wyzej wymienionym sprzętem (monety mozna zastąpić czekoladowymi króliczkami zawinetymi w złotko - to z racji zbliząjących sie swiąt Wielkiej Nocy) Moge sie mylić w ocenie tego sprzetu Prosze o ewnetualne sprostowanie Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 kwietnia 2006, 23:33 
Podporucznik
Podporucznik

Witam

A co myślicie o starym poczciwym "smętku" ?. Ja osobiscie używam go do poszukiwań militariów i ostatnio monet (od nie dawna zacząłem się nimi zajmować :) ). Wcale nie narzekam, monety tez ciągnie przyzwoicie. Wykopałem ich trochę za jego pomocą. Nie ma nawet problemu z borarynkami (kwestia używania słuchawek-to już chyba dzisiaj jest standart i trochę wprawy). Jeżeli chodzi o cenę to myślę że nie jest ona zbyt wysoka. A na początek chyba nie ma lepszego sprzętu. Jest łatwy i prosty w obsłudze, po kilku wypadach jego obsługa staje się naprawdę prosta. Osobiście na początek to go polecam, nie wiem jak inni, i tu proszę o ewentualne opinie. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: NORMALNIE TRAGEDIA
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 13:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

wolfgar napisał(a):
WITAM WSZYSTKICH.
Może ktoś wreszcie wytłumaczy jak chłopu na granicy co będzie najlepsze. Jestem zainteresowany przedewszystkim monetami ale militarką nie pogardze. Nie mam żadnego doswiadczenia z wykrywkami tak że raczej nie potrzebuje czegoś bardzo trudnego w obsłudze. Niech ktoś wreszcie napisze co jest dobre. Dodam również że z kasą też nie za bogato. .

Powiem ci tyle, że i tak jak cos nabędziesz to minie dopiero dobre pół roku lub rok zanim "otrzaskasz" się ze sprzętem. Poza tym zbieranie militariów to nie tylko latanie po terenach - niejednokrotnie więcej czasu "zmarnować" można nad książkami niz łażąc z detektorkiem. Generalnie na dobrze zorientowanym terenie nawet mając byle co (nawet BFO) więcej możesz znaleźć niż wchodząc z najlepszym sprzętem na teren niesprawdzany.
Kup sobie coś popularnego na początek o czym ludzie dobrze mówią i jak nie znasz się na elektronice niech to będzie coś produkowanego obecnie (HSa albo jakiegoś RUTUSa) - majątku nie wydasz a otrzaskasz się chociaż z tą forma zainteresowań.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 21:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ha i tu mamy dylemat. Moja pierwsza piszczałka to był RUTUS First (wykrywka zwróciła się po kilku wypadach na pola). Później chciałem być bardziej cwany i kopałem z NEO 3. Niestety nigdy nie zaakceptowałem sposobu sygnalizacji w tej wykrywce, sprzęt mnie przerósł i poszedł pod młotek. Następny był HS3 - porządna i solidna wykrywka idealna na militaria. Z drobnicą sobie nie radził zbyt dobrze więc wróciłem do Rutusa First, którego osiągi na polach przechodzą ludzkie pojęcie. Obecnie nastąpiła przesiadka na White's 6000 XL i stare poletka uchyliły rąbka swojej tajemnicy :-). Sprzęt jest naprawdę OK ale..... drogi. W związku z tym jeśli ja mam coś polecić to RUTUS na drobiazgi i HS3 na militarkę. Oba wykrywacze są tanie a współczynnik CENA/OSIĄGI bardzo przyzwoity.

AVE

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2006, 10:17 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wiec tak mialem Dukata II,generalnie moze sie nadawac do militarki.Optymalne przedmioty z ktorymi sobie radzi,powinny miec rozmiar bagnetu typu mauser i nie zalegac glebiej jak 25 do 27 cm.Luski jakies 15cm .To mowi wszystko.Natomiast Ultre II mialem a wlasciwie jeszcze mam bo jest w rodzinie i polecam.Jest to sprzet uniwersalny,dobre zasiegi i majac go "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! chce sie kopac.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2006, 13:19 
Generał Broni
Generał Broni

witam!
Moim pierwszym wykrywaczem był Pionier ze "stajni" PENelektronik, czyli firmy produkujacej Dukata. Z Dukatem też miałem do czynienia. Ogólnie nie polecam, dyskryminacja jest tragiczna, a osiagi też słabiutkie (chociaż parę rzeczy fajnych nim wytargałem, ale to kwestia miejscówki a nie wykrywki). Od roku mam Rutusa Ultre II i jestem z niej bardzoooo zadowolony. To prawdziwy killer na kolorek, a na militarję też jest dobry. Także polecam goraco UII, bo w stosunku CENA/OSIĄGI/JAKOŚĆ w tym przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2006, 20:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

PoDsToLi napisał(a):
i kopałem z NEO 3. Niestety nigdy nie zaakceptowałem sposobu sygnalizacji w tej wykrywce, sprzęt mnie przerósł i poszedł pod młotek.

AVE

Fizycznie czy allegralnie pod młotek :que

Jesli fizycznie - to pytanie wtórne - nie zostały Ci jakies retenta do Loctansa :que :que :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 kwietnia 2006, 15:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Przykro mi ale sprzęt został sprzedany w całości....

podstoli

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 kwietnia 2006, 17:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

podobno nie ma sensu kupowac np x-terry30 bo ma za duzo elektroniki i te przyciski sa nie bardzo dokładne jak potencjometry w muszkieterku czyli wychodzi na to ze lepiej kupic muszkietera niz x-terre30?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 kwietnia 2006, 17:28 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Jeśli oczekujecie konkretnych odpowiedzi na temat konkretnego sprzętu, to zakładajcie odrębny temat.
Ten dział nie jest czatem ani gadu-gadu :666

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]