Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 04:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2003, 17:00 
Moderator
Moderator

Pit stary napisał(a):
....to najlepsza reklama bedzie utrzymanie niskiej ceny co pozwoliloby wielu, zwlaszcza mlodszym kolegom na kupno wykrywacza..

Z rozmow z Rutusem wiem ze nadal bedzie produkowany model first.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 listopada 2003, 02:12 
Moderator
Moderator

[quote="Pit stary"]
....trudno uwierzyc aby koszty zwiazane z redukcja ilosci baterii byly warte 100zl....[quote]

Sadze ze jest to mozliwe-cos potrzebowalo-wczesniej tyle a tyle pradu-teraz musialy zostac zmienione pewne uklady-na inne-chyba "mniej pradozerne" ,wiec zapewne wzrosly koszty produkcji.

W sumie zamiast dyskutowac nad cena poprosmy Rutusa o dokladniejszy opis sprzetu ale nie od strony elektroniki, tylko uzytkownika -ktory jest laikiem.

I od razu pytanie-czy sadzisz ze-zaczynajacy poszukiwacz,dla ktorego bedzie to pierwszy detektor,bedzie umial go obsluzyc i wykorzystac-no powiedzmy w min. 75% bo na 100% nie licze?

@Law-dawaj skany

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 listopada 2003, 02:32 
"Spammerus maximus"

Za duży format. Ogólnie, chodzi o nową ustawę i postawę poszukiwaczy w reakcji na nią. Poszukiwaczy reprezentuje trzech młodych chłopaków którzy moim zdaniem po raz pierwszy trzymają w ręku wykrywacz (zdjęcia), Rutusa first zresztą. Autor krytykuje ustawę i środowisko konserwatorów. Ogólnie utrzymany jest w konwencji pisma, czyli krytykuje prawodawców za krótkowzroczność. Z drugiej strony to co pisze o poszukiwaczach i ich znaleziskach też jest naciągane.
Poszukiwacze, wg. autora są patriotami ubiegającymi Niemców w wykopywaniu depozytów z "banków ziemskich".
Artykuł na stronie 11 "Złom patriotów".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 listopada 2003, 11:00 
Kapral
Kapral

jms-bytom napisał(a):
W sumie zamiast dyskutowac nad cena poprosmy Rutusa o dokladniejszy opis sprzetu ale nie od strony elektroniki, tylko uzytkownika -ktory jest laikiem.

I od razu pytanie-czy sadzisz ze-zaczynajacy poszukiwacz,dla ktorego bedzie to pierwszy detektor,bedzie umial go obsluzyc i wykorzystac-no powiedzmy w min. 75% bo na 100% nie licze?

Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi Arka , a jako nowicjusz wkrótce będę mógł sam odpowiedzieć na to pytanie .
Arek obiecał że na dniach napisze solidną instrukcję obsługi - taką dla początkujących :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 listopada 2003, 00:49 
Weteran
Weteran

Panowie - to już masło maślane.
To tak jakby pytać producenta np. Toyoty- czy warto jeżdzić Toyotą i czy nowicjusz też sobie poradzi itp. itd.
Jest wybór i to cieszy. reszta należy do waszych portfeli. Czy ktoś z Was mógłby obiektywnie ocenić rzeczy przez siebie produkowane?
A i tak pewnie będzie w przyszłości test tego wykrywacza - więc sie okaże.
Mi się podoba - tylko , że mam Rutusa, więc stwierdzenie jest "nieobiektywne"

ps. Czy półgłówek obsłuży wykrywacz w 50 % ?
Myślę , że każdy Forumiowicz potrafi wycisnąć ze swojej piszczałki 100 % - wcześniej lub później.

pzdr
111- pomysłów

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 listopada 2003, 01:11 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Mam pomysł - a moze ktos "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! zrobi test wykrywki pana Arka i przekona sie co do jego jakości. Nawiasem mówiąc mysle ze rowniez jak jego poprzednik Rutus First + zrobi kariere i równiez bede mogl sie nim pobawic za jakis czas. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 listopada 2003, 10:18 
Kapral
Kapral

111 napisał(a):
To tak jakby pytać producenta np. Toyoty- czy warto jeżdzić Toyotą i czy nowicjusz też sobie poradzi itp. itd.
Czy ktoś z Was mógłby obiektywnie ocenić rzeczy przez siebie produkowane?

Nikt nie pyta Arka czy warto używać jego piszczałki to każdy musi sam ocenić ,
natomiast jako producent mógłby napisać troszkę szczegółów technicznych .
I tak jak napisał JMS nie chodzi o suche dane techniczne tylko o opis obsługi tak od podszewki !

111 napisał(a):
ps. Czy półgłówek obsłuży wykrywacz w 50 % ?

A tu proszę o wyjaśnienie kogo kolega miał na myśli ?!

111 napisał(a):
Myślę , że każdy Forumiowicz potrafi wycisnąć ze swojej piszczałki 100 % - wcześniej lub później.

Żeby wykorzystać pełnie możliwości jakiegoś sprzętu trzeba poznać jego budowę i zasadę działania .
Wg mnie nie da się tego zrobić bez porządnej instrukcji .
Poznanie sprzętu i jego prawidłowej obsługi to dopiero połowa sukcesu ,
reszta to doświadczenie które nabywa się z czasem co nie oznacza że każdy potrafi wykorzystać go w 100 % !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 01:35 
Moderator
Moderator

Z tym polglowkiem to nie przesadzajcie.

@111-nie kazdy sobie poradzi w 100%-a to bylo pytanie klienta ktory chcialby kupic ten wykrywacz,ale obawia sie czy uda mu sie go obsluzyc.

Widac ze Arek montuje,i montuje az brak mu czasu na odpowiedzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 03:17 
Weteran
Weteran

Myślę, że można poprosić pana Arkadiusza o przesłanie na forum instrukcji Plusa i to załatwiło by sprawę. Oczywiście jeśli nie godzi to w Jego interesy.

Popieram, że wiedza i chęci to podstawa każdego działania również i obsługi wykrywacza.
Z półgłówkiem - to przecież ze starego kawału. :) (obrażania nikogo nie było)

111 - pomysłów

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 11:14 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

111 napisał(a):
Myślę, że można poprosić pana Arkadiusza o przesłanie na forum instrukcji Plusa i to załatwiło by sprawę. Oczywiście jeśli nie godzi to w Jego interesy.

A dlaczego akurat na forum? Może to zrobić na własnej stronie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 12:04 
Kapral
Kapral

Instrukcja do RF+ jest już na stronie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 12:28 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Hm.. byłem faktycznie zajęty kilka dni więc nie wlączałem sie do rozmowy. Nie mogę sobie pozwolić na ocenę własnego wykrywacza na forum. Tak samo mam swoją stronę do zamieszczania tam róznych rzeczy. W każdym razie instrukcję zamieściłem na stronie w formacie word lub zip do sciągnięcia. podzielona jest na dwie zasadnicze części : wiedza podstawowa i zasadnicza instrukcja. W "wiedzy podstawowej" opisałem w najbardziej przystępny sposób jaki potrafię zasadę działania wykrywacza, zarówno statycznego i dynamicznego, opisałem kilka eksperymentów jakie pozwolą zrozumieć zależności które dotyczą wszystkich wykrywaczy nie tylko moich. Zachęcam więc do przeczytania tej części wszystkich początkujących uzytkowników wykrywek i do zrobienia tych eksperymentów bo chodząc z wykrywaczem naprawdę warto wiedzieć co się dzieje w środku. pozwala to uniknąć błędów w czasie poszukiwania.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 12:33 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

RUTUS napisał(a):
Hm.. byłem faktycznie zajęty kilka dni więc nie wlączałem sie do rozmowy. Nie mogę sobie pozwolić na ocenę własnego wykrywacza na forum. Tak samo mam swoją stronę do zamieszczania tam róznych rzeczy. W każdym razie instrukcję zamieściłem na stronie w formacie word lub zip do sciągnięcia.

Dziękuję za zrozumienie. Zainteresowanych odsyłam na stronę.

Podobnie użytkowników innych wykrywaczy - prawie każdy producent ma swoją stronę www, a np. ci, którzy się u nas zarejestrowali (tytuł kwatermistrza) mają wpisany adres www w profilu. Jeśli ktoś ma jakiś interes do producenta - instrukcję, jakieś żale czy cokolwiek - zawsze się można skontaktować bezpośrednio. Ja też tak robię i uważam, że to najlepszy sposób na tego typu sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 20:44 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Musze pogratulowac Panie Arku instrukcji, naprawde kawal dobrej roboty

Pozdrawiam
Tomek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2003, 23:35 
Weteran
Weteran

Robi - masz oczywiście rację. Instrukcja powinna być na stronie.
Po przemyśleniach proponuję zadawanie pytań do producentów bez udziału forum, chyba , że wszyscy na tym skorzystają i nie będzie to odbierane jako forma reklamy. Na tym kończę swój udział w tym wątku

Trochę "zamieszania" jednak pomogło.

111 - pomysłów

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]