Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 22:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 12:18 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Co myslicie o wykrywaczu metamax ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 17:00 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

WIEC nie napisałem nic na temat ze skopiowałem jakis wykrywacz ... tylko chodzi mi o to jak mozna łatwo to zrobic ...

Mam nadzieje ze nowy sprzęt bedzie nowym FLAGOWYM statkiem ARMANDA a nie jak dotychczas na prospektorze

powodzenia i mam nadzieje ze ten nowy wykrywacz bedzie warty pieniedzy ktore zapłace za jakość nowego sprzeta

juz jestem ciekawy i zaczne zbierac kase na pana nowy wypust

POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 17:56 
Kapitan
Kapitan

VCBV

Ostatnio edytowano piątek, 16 maja 2008, 19:49 przez VCBV, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 19:01 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

tzn tak w/g mnie i moich doświadczen z tym sprzetem stwierdzam ze tym sprzetem da sie kopac drobiazgi jednak zasiegi nie są porażające

więc radze chodzic na dysryminacji ustawionej na 2,5-3 wtedy sie kopie troszke żelaza ale mozna ciekawy fanty wyorać

i powtarzam NALEZY POWOLI Z TYM SPRZETEM CHODZIC

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 19:33 
Kapitan
Kapitan

Ok dzięki za odpowiedzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 22:02 
Porucznik
Porucznik

Witam
A ja mam pytanie do Armanda - o Prospektorze źle nie będę mówił, bo egzemplarz, do którego miałem dostęp działał nawet fajnie, ale nurtuje mnie jedno - "i ... wygląda jak wykrywacz" - czyli wykrywacze innych producentów nie wyglądają? :D

pozdro
Muzzy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 23:24 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Panie Armand.Pana chamskie oraz dziwnie wymijające i niefachowe odpowiedzi potwierdzają moje negatywne o Panu zdanie.Mi nie chodzi o to czy to akurat All1 jest super , czy też może inny sprzęt.Jednak jak by nie patrzeć na tą sprawę, to niestety Pańskie detektory są kiepściuchne, i nic tego nie zmieni.Mam nadzieję , że Pana nowy projekt będzie bardziej dopracowany.Co do Geoscana , to fakt. Pan Aleksander Współpracował z nimi.To że geoscan używa podobnej konstrukcji sondy w wykrywaczu to inna sprawa.Jest to sprawa Pańśka i Geoscanu, który jako taki już praktycznie nie istnieje.Nie będe się rozpisywał, na ten temat.Zresztą...oprócz tej obudowy sondy i formy tej obudowy....to czy myśli pan , że sonda koncentryczna , jest pańskim autorskim wynalazkiem ?? ekranowanie grafitowe też ?? , a wzmacnianie sygnału m.cz za pomocą wzmacniacza wbudowanego na małą płytkę SMD wewnątrz sondy ?? czy mi się wydaje, czy zostało to wymyślone X lat temu , i powszechni jest stosowane ?? Proszę zaskarżyć do sondu firmę Bounty Hunter , bo przecież beszczelnie ośmiela się stosować niemal identycznego systemu sondy jak Pańska. Co do kopiowania tego konkretnego typu sondy przez Pana Aleksandra, jest nieprawdą.Może Pan , to wmawiać laikowi , dla którego sona różni się tylko wyglądem zewnętrznym, kształtem etc...a nie tym co zostało wpakowane do środka.Wykrywacze Pana Aleksandra posiadają sondy nawijane bifilarnie, i dlatego też nie stosuje się do nich ekranowania , bp grafitowego, gdyż linie własnego pola magnetycznego takiej sondy układają się przeciwsobnie, tak więc znoszą się.Co do kopiowania armanda nikt normalny by tego nie zrobił.Wolalby skopiować cokolwiek innego, zapewne z większym sukcesem.Zacieranie oznaczeń układów w wykrywaczach Armand, jest śmieszne, i do niczego nie prowadzi.Jako że jestem z wykształcenia elektronikiem-serwisantem (niekoniecznie detektorów metali) , byłem ciekawy, co się w takim armandzie znajduje.I niech mi Pan uwierzy, że nic mnie tam nie zadziwiło.Sam nie jestesm jakimś wybitnym fachowcem w tej dziedzinie, ale myślę , że jest wiele ludzi, którzy po przeanalizowaniu budowy tegoz urządzenia, bez problemu dozszli by jakie tam układy siedzą.Sam pracuję w firmie, która montuje różne , skomplikowane lub proste urządzenia elektroniczne.Serwisuje też wiele prostych urządzeń wyprodukowanych przez niewielkich producentów.zawsze śmieszyło mnie zacieranie oznaczeń na prościutkich układach CMOS czy TTL, każdy średnio rozgarnięty adept po technikum doszedł by do tego , co w tym wypadku powinno tam być.Życzę sukcesów w konstruowaniu i testach nowego wykrywacza.Życzę też więcej spokoju , i powagi, gdyż Pana odpowiedzi pełne dziwnej przekory podobne są dziwnie do tych, jakie piszą uczniowie klas 1-3.Mówię o wypowiedziach w stylu "Twój kochany All" etc... brzmią one podobnie do takich " A ja mam lespe kledki nis twoje ".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Do Pana Zenka...
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 01:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jako elektronik - umysł ścisły, powinien Pan baczną uwagę zwracać na słowa. Ja podałem "kształt " sondy, a nie konstrukcja sondy. Chodziło mi o wygląd zewnętrzny ogólny. Tak jak samochód, każdy inaczej wygląda, a w środku jest podobny. Uważam, że każda polska firma produkująca wykrywacze powinna mieć ambicje, aby jej wykrywacze odróżniały się od innych polskich wykrywaczy, tak jak marki samochodów odróżniają się od siebie. No, ale jak widać, nie każdy ma ambicje.[/b]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 01:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

muzzy napisał(a):
Witam
A ja mam pytanie do Armanda - o Prospektorze źle nie będę mówił, bo egzemplarz, do którego miałem dostęp działał nawet fajnie, ale nurtuje mnie jedno - "i ... wygląda jak wykrywacz" - czyli wykrywacze innych producentów nie wyglądają? :D

pozdro
Muzzy

Nie wszyscy producenci opanowali technikę gięcia rurki w eskę, nie każdy stosuje trwały sitodruk zamiast odlepiających się nalepek na płytach czołowych, nie każdy ich wykrywacz mieści się do plecaka, nie każdy jest lekki, bo zawiera w sobie kanister baterii na cały rok, nie każdy ma zakręcaną wtyczkę sondy, ba nawet nie każdy ma nawet tę wtyczkę, nie każdy ma lekką sondę . Czy Wy tego Państwo doprawdy nie zauważacie gloryfikując bezkrytycznie sprzęt mojej konkurencji? Nie podaję nazw i wad poszczególnych wykrywaczy [ żyję z konkurencją w zgodzie i poszanowaniu wzajemnym], ale niedopuszczalna jest niesprawiedliwa ocena mojego sprzętu, w szczególności przez młodych ignorantów i "wysiadaczy" forów. Obecnie mam dużo czasu i energii i z całą bezwzględnością będę się przyglądał listom dyskusyjnym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 02:03 
Porucznik
Porucznik

Drogi Armandzie
Osa nie brał pod uwagę tylko naszej polskiej produkcji, więc dlatego zdziwiło mnie twoje sformułowanie. Poza tym czy kiedykolwiek w dowolnym poście gloryfikowałem twoją konkurencję? Dawno temu skrytykowałem twój wykrywacz, ale to było kilka ładnych lat temu a w tym czasie twoja produkcja naprawdę poszła do przodu. Owszem, miałem w ręce większość rodzimej produkcji i fakt - część z niej nie powinna zostać kiedykolwiek pokazana szerszej publice, ale zawsze staram się być bezstronnym i w czasie rozmów z innymi nie kierować się osobistymi sympatiami, czy znajomością z niektórymi producentami, z tobą zresztą także.

pozdrawiam
Muzzy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 10:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie mam zdania o sprzętach Armanda i jak los mi ścieżek życiowych nie pokrzyżuje, to sądzę, że z whitesów już nie zrezygnuję, ale chcąc być obiektywnym:

przemko89 napisał(a):
mi tu o Rutusa ... co rusz nowe propozycje i oferty

To już chyba przesada :) Owszem Rutusy z tego co widzę (w terenie) są skuteczne, ale z tą "co rusz nową ofertą" to walnąłeś jak łysy grzywką :jump

przemko89 napisał(a):
Teraz coś o konstrukcjach innych speców np. HS-3 p Smętkowiskiego posiadam jego wykrywacz i jest BOMBA , nad jego elektornika siedziałem ze znajomym juz troszke i powiem ze ta konstrukcja jest ściągnieta z innych zachodnich wykrywek , można ją porównać do .... hmmm jest to konstrukcj a 2 zachodnich wykrywaczy

Nie chcę się czepiać, ale HSa to Ty nigdy nie otwierałeś, albo nie widziałeś nawet średnionowoczesnych konstrukcji elektronicznych (w szerokim pojeciu) :)

A w ogóle, skoro jest tyle uwag do produkcji Armanda, to nie rozumiem dlaczego prodcent nie zrobi czegoś z tym - przecież jakość towaru powinna iść w parze z oczekiwaniami klientów.

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Do Idela
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 20:19 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

A w ogóle, skoro jest tyle uwag do produkcji Armanda, to nie rozumiem dlaczego prodcent nie zrobi czegoś z tym - przecież jakość towaru powinna iść w parze z oczekiwaniami klientów.
IdeL[/quote]

To nie producent coś ma zrobić z wykrywaczami, bo przemiana nastąpiła 4 lata temu, tylko forowicze powinni przewietrzyć sobie mózgi i umyć oczy. Sytuacja jest taka, jak na wiejskim weselu, im kto głośniej krzyczy, ten uważany jest za mądrzejszego.
Forowi skandaliści czepiają się wykrywacza Rambo z początku lat 90.[ciekawe, czy wtedy mieli kasę na wykrywacz zachodni?], zamazywania scalaków, że wykrywacz ma gałki i wskaźnik, że wykrywacz zrobiony jest z gotowego pudełka, stosują epitety, a nie konkretne techniczne zarzuty, nie znają bieżącej produkcji i zabierają głos, szczególne wredne jest "o tym już było, poczytaj na forum" [w tym celują szczególnie młodzi, nikomu nie znani forowicze, promujący się na listach], nie potrafią dostroić dyskryminacji w warunkach terenowych, nie rozróżniają pojęcia słowa kształt od pojęcia słowa konstrukcja, narzekają na zmianę dźwięku podczas pracy statycznej [Zachód już w związku z tym nie stosuje pracy statycznej]. Dyskusja jest "bazarowa", a przede wszystkim brak jest w niej jakichkolwiek kryteriów technicznych. Najgłośniejsi w tym "wyciu"są posiadacze samoróbek, Alla, Jabelka i "150" czyli wybitni fachowcy w branży.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 21:39 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Ja jestem posiadaczem Armanda. I powiem tyle: Dobry sprzęt dla osób które zaczynają przygode. I tyle. Od dyskryminacji jest chyba tylko przycisk na pudełeczku. NIe wiem po co bo i tak ona nie działa :) Druga sprawą jest zasięg. POwala na nogi... wielką belkę od słupu energetycznego łapie z 20 cm ;) Zaletą jest ładny wygląd, składanie i wytrzymałość baterii. Ale za ta cene to chyba troche za mało.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 22:58 
Kapitan
Kapitan

:) VCBV

Ostatnio edytowano piątek, 16 maja 2008, 19:51 przez VCBV, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 23:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

VCBV:
Jeżeli uda Ci się ruszyć z miejsca i pociągnąć chełm, to przyciągnij go proszę pod Chełmno - będę miał rodzinę bliżej.
m.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]