Teraz jest niedziela, 28 czerwca 2026, 23:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 15:03 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Juras - potrzebny Ci prosty sprzęt na monetki.. Nie ma więc sensu żebyś zastanawiał się nad statykiem bo przecież nie będziesz ich kopał w okopie ;) Jakiś uzywany garecik, majnlabik czy tezoraczek.. Tego szukasz moim zdaniem :) Zresztą Garrett to nawet nowy może być.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Statyk na monetki
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 15:11 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Dzięki Van, ale wcześniej napisałem, że mam Souvereign'a a przedtem Garretta GTP1350, a teraz potrzebuję czegoś nie dla siebie ale dla "ogonków" i odskoczni dla siebie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 15:22 

No właśnie o tych ogonkach :luv Może tak kanarek dla nich? A sam jak odskoczysz to ho ho :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 20:34 
Porucznik
Porucznik

Witam ,to sie narobiło ;) Sid- po drugie z tego co wiem, unoszenie sondy nad ziemię tez powoduje sygnał. Nie jestem przekonany, czy dla początkującego nie jest jednak łatwiej chodzić z jakimś prostym dynamikiem, który ma fabrycznie dostrojony grunt. Ale to tylko takie rozważania, jedno jest moim zdaniem pewne, bez tłumaczenia co i jak się i tak nie obejdzie. Odpowiem tak ,nie jest tak jak powiada Sid ;) podniesienie statyka do góry nie powoduje żadnych dzikich dzwięków.Z kazdym wykrywaczem trzeba umiec chodzić .A z dynamikiem dodatkowo trzeba się uczyc odnajdywać przedmioty :que .pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 23:52 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Dzięki za wszystkie porady i spostrzeżenia. Wybór jest prosty bo nie ma żadnego wyboru :jump .
Propozycja jest jedna ale za to dokładnie taka jak oczekiwałem.
C.SCOPE 660:
- statyczny
- mały - po złożeniu 106cm to tyle co popularny kanarek ACE
- lekki - 1,3kg też jak kanarek
- banalna obsługa dwóch pokręteł i przycisku,
- cewka 8'' i częstotliwość 17 kHz - wskazuje przeznaczenie na monetki.

Jeśli nie pojawi się jeszcze jakaś propozycja to rozpoczynam polowanie po aukcjach.
dziękuję i pozdrawiam wszystkich
Juras

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 00:21 
Porucznik
Porucznik

Witam juras- Jeśli nie pojawi się jeszcze jakaś propozycja to rozpoczynam polowanie po aukcjach.
dziękuję i pozdrawiam wszystkich
Juras
Wiem,że teraz mogę lekko przegiąć,ale jeśli mogę doradzić :) :1 .Masz zamiar sledzić aukcje? Ale jeśli wpadnie Ci model C.scope 990,no to może bedzie dużo lepiej.Bo już na tym możesz i Ty sobie spokojnie pośmigać.Jest dośc spora przewaga w zasięgu,oczywiście na plus C.scope 990.Gabarytowo jest to samo,wagowo tez. :1 powodzenia.pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 00:51 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam Arkadio, ja znalazłem informacje, że 660 wazy 1,3 a 990 1,64 kg, czy zasięg i możliwiwości rekompensują tę różnice ?
A jaka jest różnica w cenie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 01:08 
Porucznik
Porucznik

Witam juras.Jest to dośc spora róznica.c.s660 jest najmniejszym modelem,a co idzie za tym z C.scope najsłabsza.Wiem ,że 660, to nie 990,ale jesli sie decydujesz na C.scope ,to moja dobra rada,lepiej 990.Bo raczej nie jestes laikiem. C.s 660 nie jest taka ostatnia,ale 990 jest sporo głębsza.Odnośnie ceny ,będzie lekko w górę ,ale nie tak strasznie.Miałem 660/990 ale na 990,można było poszaleć.Na 660 -jeśli chodzi o monety np.solid/boratynka,głębokość max to do 15-17 cm.990 25max :que ,ale bagnecik,to juz sporo głebiej. pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 01:24 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Te różnice w zasiegu - jakby nie patrzeć bliskich sobie modeli tej samej firmy- powaliły mnie. Porównywałem kiedyś ACE250 i GTP1350 - czyli bardziej oddalone od siebie modele tej samej firmy i różnica była (tak w proporcji) jak 21 (ACE) do 24 (GTP) :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 01:48 
Porucznik
Porucznik

Witam .Niby tak ,ale miedzy 990 a 1220 już tak wesoło nie jest.Ja nie latałem z miarką,ale jest to widoczne na podstawie saperki..Natomiast 1220xd juz sporo.Patrzac na zasiegi 1220xd i 1220R - :luv Niby nowy R ,ale cieńko pieje przy 1220xd .(Troszke dali ciała z cewką przy 1220R) :666 W 660 ja to okresle tak: w tym modelu nie ma czegoś takiego jak sygnal (duszek ja to tak nazywam) albo jest sygnał ,albo nie.Natomiast w 990/1220xd jest mozliwośc wyjecia /i czesto tak bywa,że jest to na takiej wlasnie granicy.pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]