Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 03:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 17:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Moja wieloletnia praktyka w terenie z wykrywaczami zarówno , jedno, dwu i wieloczęstotliwościami (używałem Sovereigna pracującego na 17 częstotliwościach już w 1992 roku) nie potwierdza żadnej przewagi wykrywaczy wieloczęstotliwościowych. Gdyby tak było to bym je teraz teraz używał, a używam pracujących na wyższej częstotliwości - 17,5 kHz. Aby się jeszcze upewnić próbowałem nawet niedawno E- Traca i z dużą ulgą się go pozbyłem.
Na świeżą orkę taką puszystą z dużą ilością powietrza nie ma silnych. Lepiej poczekać aż trochę osiądzie (o ile konkurencja na to pozwoli), najlepiej aby popadał deszcz. Jeżeli koniecznie trzeba przeszukać dane poletko, bo np. ma być zaraz obsiane to preferuję silny wykrywacz z manualnym dostrajaniem, pracujący na ok 10 kHz. Do tego świetnie nadawał się Cortes, Eldorado, Bandido, Cutlass II czy nawet Amigo II (obecnie Compadre).
Vaquero to wykrywacz z górnego zakresu strefy średniej o bardzo dobrym zasięgu, bardzo dobrej dyskryminacji i bardzo stabilny w odniesieniu do gruntu. Cena 700 - 800 zł za taki wykrywacz, podczas gdy nowy kosztuje 1800 zł, to po prostu darowizna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 17:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

walligator napisał(a):
700-800 pln za Vaguero

Aż niemożliwe, ale jeśli tak to nie zastanawiaj się ani chwili!!! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 19:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Denar napisał(a):
Moja wieloletnia praktyka w terenie z wykrywaczami zarówno , jedno, dwu i wieloczęstotliwościami nie potwierdza żadnej przewagi wykrywaczy wieloczęstotliwościowych. Gdyby tak było to bym je teraz teraz używał, a używam pracujących na wyższej częstotliwości - 17,5 kHz. Aby się jeszcze upewnić próbowałem nawet niedawno E- Traca i z dużą ulgą się go pozbyłem.

Dziękujemy za szczere wyznanie, oraz wyjaśnienie czemu 17,5 khz góruje nad FBS, jedynemu dealerowi Tesoro w Polsce :666 :666 :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 20:18 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Niczego nie udawadniam, każdy może sobie używać wykrywacz jaki chce. Z wymienionych wykrywaczy nie miałem w ręku tyko Quattro MP, nie wypowiadam się na jego temat, poczytałem sobie trochę opinii na jego temat i szczerze mówiąc jest zupełnie poza moimi jakimikolwiek zainteresowaniami. Jestem świadomy czyje jest to forum i że równo się tutaj jedzie po wykrywaczach firm których nie sprzedaje wiadomy sklep.
Wiesz chyba co sobie możesz zrobić ze swoimi diabełkami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 22:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pozwoliłem sobie jeszcze wejść na brytyjską stronę z testami Northern Independents:
http://www.detectorpro.co.uk/reviews.htm
gdzie wykrywacze są oceniane pod wieloma aspektami za które są przyznawane punkty. Po podsumowaniu wszystkich punktów wykrywaczy tutaj ocenianych uzyskujemy:
1. Vaquero - 66 punktów
2. F4 - 64
3. Quattro - 61
4. 1270 - 57
Czyżby niezależne Reviews & Ratings i Northern Independents się myliły i to właśnie Witcher miał rację?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 stycznia 2009, 22:39 
Specjalista
Specjalista

Ale:
Safari 78
E track 76
Xterra70 68

Ja tej strony nawet nie znałem, ale skoro Denar uważa, że on mówi prawdę... to nie traktujmy informacji wybiórczo :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 06:28 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Przestańcie najeżdżać na człowieka tzn "Denara" kiedy stara się pomóc i wyjaśnić. A niech mi tylko który powie, że cicho mam siedzieć bo z Tesoro biegam :) Pozdrawiam Wall.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 stycznia 2009, 12:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Pax,Pax między chrześcijany !!!

Dzięki wszystkim za wpisy w tym wątku.
Wybór został dokonany.
Wątek uważam za zamknięty.

Pozdro walligator

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2009, 17:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam,
Podczepię się pod temat,mianowicie czytając stare posty znalazłem opinie dotyczące Tesoro Tejona,że jest
"najlepszym ze stajni Tesoro" najgłębszym itp.,a później znalazłem to:

Cytat:
W dzisiejszych testach użyłem denarka jagiellońskiego śr. 11 mm:
Vaquero - 22 cm, Cibola - 19,5 cm, Tejon - 19,5 cm.
Rubel srebrny śr. 36 mm:
Vaquero - 41 cm, Cibola - 35 cm, Tejon - 35 cm.
Czułość tak wysoko jak to możliwe w warunkach mieszkania, dyskryminacja minimum, grunt skręcony maksymalnie w lewo, Vaquero i Cibola na Superstrojeniu.
Wcześniejsze testy z hełmem wojsk. dawały:
Vaquero - 80 cm, Cibola - 70 cm, Tejon - 1 m
Blacha 1×1 m:
Vaquero - 1,5 m, Cibola - 1,3 m, Tejon - 1,6 m

teraz nie wiem jak to jest z tymi Tesoro,czy może mi ktoś wyjaśnić z kąt ta różnica między Vaquero a Tejonem (na korzyść Vaquero przy kolorowych drobiazgach)
cytat znalazłem tu: viewtopic.php?t=24103&highlight=tejon

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 19:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

To jest zupełnie nie na temat dlatego nie warto ciągnąć tego wątku. Tejon jest lepszym wykrywaczem od Vaquero, jest najbardziej uniwersalnym wykrywaczem. Jest świetny właśnie na kolor, ale trzeba zainwestować w prawdziwe słuchawki do wykrywaczy np. RATphones, Sun Ray Pro Gold, Killer B czy Grey Ghosty, a nie używać chińszczyzny. To są moje testy i takie zasięgi można uzyskać w warunkach "laboratoryjnych", natomiast pole, las, plaża to jest rzeczywistość. Zasięgowo w "realu" Tejon przebija Vaquero o 1 - 3 cm na przedmiot wielkości monety i prawie wcale nie trzeba kopać żelastwa jeżeli dobrze pozna się wykrywacz, ale lepiej jest ustawić dyskryminację niżej i kopać czyste, i wątpliwe sygnały.
Polecam: http://www.findmall.com/read.php?17,889716
Proszę mnie już więcej nie prowokować do wypowiedzi, ponieważ porównanie wykrywaczy zostało zrobione i wykrywacz prawdopodobnie wybrany. Amen.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]