Teraz jest środa, 4 lutego 2026, 01:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 18:10 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!
Do jakich kostek? :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 19:10 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Dokładnie błąd ortograficzny!!! ale to jest kwestia otwarcia wykrywacza i sprawdzenia co jest na kości napisane, "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! tego zrobić bo strace gwarancje :D hehehe... "poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! jaka by nie była, a stawiam na prostokątną (starsza) lub kwadratową (nowa) to i tak da się ją kopiować. "poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! przy pomocy programatora i odpowiedniego softu można fajnie edytować biosik np. podczas uruchamiania bedzie się wyświetlał jakiś śmieszny napis można zrobić wszystko z menu... ja mam programator Willhelm-a i mam multum końcówek i softu do tego... a kości które obsługuje nie nalicze...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 20:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

nie sadze zebys dal rade willemikiem zczytac zabezpieczonego pica lub at jakiegokolwiek nie mowiac juz o innych ukladach z dobra blokada przed odczytem
do tego trzeba miec programator dobry i liczyc sie z uszkodzeniem kosci po probie zczytania takowej jesli jest zabezpieczona
przed odczytem i zaden willem i multum podstawek tu nie pomoze
osobiscie uzywam labproga 48+ plus do tego picproga (nie mylic z prosta internetowa konstrukcja) bo ma dosc ciekawe opcje do odczytywania zabezpieczonych ukladow

to nie lepiej poprosic producenta o up softu niz sie gimnastykowac z marnym skutkiem ???????????????????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 22:19 
Porucznik
Porucznik

aż sie prosi żeby wspólnymi siłami popracować nad lepszym oprogramowaniem dla wykrywek - coś na zasadzie linuxa - bezpłatny i każdy może wnieść do niego swoje poprawki hehehe. Oczywiście trzeba by pod to zbudować solidną wykrywke - a potem były już tylko upgrade'y softu ;)
gdyby wiele osób połączyło swoją wiedze i umiejętności - powstał by całkiem ciekawy projekt - jednak z uwagi na to że jest nas nieporównywalnie mniej, niż użytkowników komputerów - taki projekt pozostanie w sferze marzeń. Niestety.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2004, 02:15 
Specjalista
Specjalista

pifko napisał(a):
i każdy może wnieść do niego swoje poprawki hehehe. Oczywiście trzeba by pod to zbudować solidną wykrywke - a potem były już tylko upgrade'y softu ;)
gdyby wiele osób połączyło swoją wiedze i umiejętności - powstał by całkiem ciekawy projekt

albo"Ni pies ni wydra cos na ksztalt swidra" ;) ..RUTUS skoro zbudowal ten wykrywacz i sie zajmuje tym zawodowo wie chyba najlepiej co zrobic z softem zeby byl najlepszy .Skoro mowi ze jest wyzylowany znaczy ze jest wyzylowany i koniec piesni.Upgradujcie przerabiajcie a zwiekszycie Rutusowi wplywy z serwisu :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2004, 08:32 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Jakiego linuxa? Jakie lepsze oprogramowanie? Kto to zrobi, producent? Chyba nie jest to w jego interesie... Poza tym interfejs do zabawy z elektroniką kosztuje. Wiedza też jest potrzebna... Przy tej ilości pytań o stosunkowo prostego Jabla włosy mi się jeżą ile by było zapytań przy "prostym" upgrade wykrywacza. To nie komórka, że się podłączy kabelek "i już". To jednak kawałek skomplikowanej, autorskiej elektroniki, do tego bardzo często każdy model wykrywacza nie do końca jest taki sam jak poprzedni. Potrzeba byłoby naprawdę nieprzeciętnej wiedzy i zacięcia, żeby się w domowym zaciszu grzebać w wykrywaczu. I rzeczywiście jak pisał Szary Wilk - dopiero by np. taki RUTUS miał roboty z serwisem...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2004, 12:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

witam!
Mam nadzieję ,ze to tylko akademickie dyskusje :) , dlatego sie w nie właczyłem . Na prawdę nie ma sensu zeby ktos próbował napisać od nowa oprogramowanie do plusa. Wykrywacz metali to nie komputer. Oprogramowanie jest ściśle powiązanie z elektroniką i jest jej logicznym przedłuzeniem. Mikroprocesor najpierw dokonuje pomiaru - czyli wprowadza sobie dane do pamięci , dokonuje analizy tego co w tej pamieci przechowuje , wyrzuca efekty tej analizy na wyświetlacz i głosnik i na koniec "przesuwa" kolejkę danych aby zrobić miejsce na następny pomiar.Spierniczenie jakiegokolwiek z tych elementów oprogramowania zaowocuje głupawką wykrywacza.Poza tym filtry cyfrowe musza mieć odpowiednie parametry aby detektor w ogóle coś widział i to skutecznie.Generalnie dyskusję o ingerencji w oprogramowanie zostawmy w sferze akademickiej . Choć nie wykluczam że ktoś ( oczywiscie na własną odpowiedzialność bo gwarancja wyklucza ingerencję w wykrywkę :) ) kto ma dużą wiedzę na temet detektorów mógłby po analizie działania częsci elektronicznej napisać nowe lepsze oprogramowanie. wtedy chyba musiałbym postawić flaszkę i zrobić duze oczy :o
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2004, 13:58 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Ja też uważam, że to czysto akademickie dyskusje...

Trochę liznąłem programowania tego typu i jak każde niskopoziomowe naprawdę nie jest to proste. To nie składanie aplikacji pod windowsy ze sprawdzonych działających klocków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 16:29 
Porucznik
Porucznik

hehe, ale burza rozgorzała :) :) :) oczywiście że tylko akademicko sobie rozważałem, napisałem zresztą że pozostanie to w sferze marzeń niestety. Aczkolwiek widze jakim tropem poszły komputery - od autorskich projektów o których wiedze miał tylko ich konstruktor - aż po dzisiejsze pecety w których grzebie sobie każdy i pisze taki soft jak mu sie podoba. Moje akademickie rozważania, właśnie idą w tym kierunku, w przyszłość - jednak zasosowanie wykrywek jest na tyle wąskie że nigdy nie będzie na tyle specjalistów, ile pojawiło sie w toku rozwoju komputerów. Niestety.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]