Teraz jest poniedziałek, 19 stycznia 2026, 15:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 lipca 2009, 22:50 
Specjalista
Specjalista

Icho - powód mojego spokoju jest prosty, wierzę w szczerość i uczciwość kol. Jacek111, to znaczy, myślę, że nie nagania klientów, nie został wynajęty, żeby szerzyć takie a nie inne opinie, jedynie dzeili się swoimi spostrzeżeniami. Nie mam więc powodów, żeby go atakować, każdy ma prawo do swojego zdania, aczkolwiek powinien liczyć się z tym, że my wszyscy mamy prawo skomentować taką wypowiedź, oczywiście w sposób kulturalny.

Sprawa miałby się zupełnie inaczej, gdybym podejrzewał, że chodzi tu o jakieś mataczenie i nieczyste interesy. Wtedy zwykle nie brakuje cierpkich słów w moich wypowiedziach.

Co do Cortesa - moim zdaniem, jego główna wadą jest cena, która wygląda trochę nie na miejscu w stosunku do jego wyposażenia - w porównaniu do innych wykrywaczy i tego co one oferują. Cena innych wykrywaczy Tesoro wydaje się bardziej odpowiednia do tego co oferują. Taka moja prywatna opinia, inaczej nabyłbym Cortesa zamiast Vaquero. Ale każdy ma prawo do własnej opinii, wygląda na to, że dla Jacka111 Cortes wart był każdej złotówki i pisze to bez ironii. To też ważna informacja i nie mam problemu z jej zaakceptowaniem. Połączenie gałkwoej obsługi z ID na wyświetlaczu to do niedawna było rozwiązanie dość nietypowe i miało prawo znaleźć grono zwolenników. Ja w ogóle darzę sympatią markę Tesoro, co nie znaczy, że wszystko co produkują i wszystko co się pisze o wykrywaczach tej marki musi mi odpowiadać. Tak samo nie darzę sympatią wszystkich wykrywaczy innych marek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2009, 22:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam

Po pewnym czasie nieobecności postanowiłem sprawdzić ile przybyło konkretów w założonym przeze mnie wątku nt. Tesoro Cortes i... jest jak się spodziewałem nie przybyło żadnych konkretów poza już zamieszczonymi moimi.

Zarzuca mi się że wykrywacz sam zmniejsza czułość,chcę zaszufladkować innych,nie znam wykrywacza,wmawiam wszystkim swoje zdanie itp. a konkretów jak nie było tak i nie ma.
Pisze się że na teren przeszukany to wykrywacz trzeba głeboki,na teren zaśmiecony to z dobra dyskryminacją,temu pasuje taki a tamtemu jeszcze inny,itp.. a to przecież każdy wie.

Kol SZZ chylę czoło przed twoją osobą ponieważ jako jedyny dopuszczasz informację ze Tesoro może coś zmieniło w tym modelu w czasie produkcji.Ja biorę pod uwagę że Twojemu egzemplarzowi coś dolega.Jak kupowałem swojego to po Twojej opinii miałem obawy ale w moim egzemplarzu to się nie potwierdza.Nigdy nie zanegowałem twojej opinii tylko ją przyjąłem do wiadomości.

Kol SID w poście z 20 mar. 2006 napisałeś że kupiłeś swój pierwszy wykrywacz Tesoro Vaquero.Ostatnio Napisałeś że miałeś jeszcze Minelab Sovereign GT,Explorer a teraz chyba masz X-terra 70.Tak wynika z Twoich postów.
Ja chodziłem z Compassem przez prawie 5 lat a z Quattro MP prawie 2 lata.
Widocznie jestem tępy że przez prawie 7 lat nie poznałem dwóch wykrywaczy.Niektórzy poznają w krótszym czasie więcej wykrywaczy.

Padł zarzut ze Cortes ma słabe ID.
Porównałem je do Quattro który ma znacznie gorsze ID jak Cortes opierając się na konkretach.Nikt tego do tej pory nie podważył.

Padł zarzut że Cortes nie ma strojenia w trybie Disc ba to go nawet dyskwalifikuje.eeh

Quattro ma bardzo duże maskowanie ,b.złe namierzanie,prądożerny,słabe ID,B.dobrą dyskryminacje,duży zasięg.

Cortes ma b.małe maskowanie,super namierzanie,energooszczędny,dobre ID,dobrą dyskryminację,zasięg b.dobry,wadliwe pływające pokrętła.

To są argumenty których nikt do tej pory nie podważył bo tak jest w rzeczywistości.

Pisanie że na niektórych terenach lepszy będzie ACE od Cortesa to chyba jest objawem bajania.Chcę zauważyć że Cortesa można bez problemu ustawić do poziomu ACE np.zmniejszając czułość itp.Proszę podnieść zasięg w ACE do poziomu Cortesa w trybie SS.Proszę mi to podważyć że nie mam racji tylko proszę o konkrety.

"Konkrety nie są zgodne z konkretami które zaobserwowali inni,dlatego pisałem o tych wszystkich zależnościach,żeby zwrócić na to twoją uwagę" to zdanie to chyba jest jakimś nieporozumieniem.
Jacy inni? kolega który napisał że mam rację co do dużego maskowania w Quattro i to go popycha do zmiany wykrywacza.Tylko ten jeden szczegół a co z ergonomią,prądożernością,słabe ID,Ta jedna wada nie powinna przekreślać wykrywacza ale jest widocznie b. dokuczliwa,to jest ten inny?.

Kol.SID jakie podałeś konkrety nt. Cortesa?.Przecież do tej pory piszesz o różnych zależnościach ale nie ma żadnych konkretów.

Ja znam tych innych którzy tak jak ja 2-4 lata temu kupili różne Minelaby,3 szt Quattro,2 szt Explorer,x-terra 50,xterra 70.(grunt to reklama)
a teraz jest tylko Explorer i Quattro. Quattro zamieniono na Cortesa,Tejona,Explorera na Tejona,x-terra 50 na Vaquero,x-terra 70 na Whitesa.

Każdy narzekał na namierzanie,maskowanie niektórzy na ergonomie,prądożerność.

Większość z moich kolegów jest zarejestrowanych na naszych forach ale już nie piszą postów i nie odpowiadają bo uważają to za stratę czasu np. pisząc zamieniłem Quattro na Tejona,Zamieniłem Explorera na Tejona itp.
Od razu powiedzieli że będzie nagonka i różnego rodzaju posądzania.

Jak na razie są bez porównania zadowoleni ze zmiany wykrywacza.

W tym roku na wiosnę w Allegro byl wysyp Quattro,niektóre 4 miesięczne za 2100 zł, tych ludzi trzeba by się zapytać o powody sprzedaży.Akurat jeden z nich to kolega mojego kolegi i powody znam.

Kol SZZ chciałbym porównać Twojego Cortesa ze swoim w miarę możliwości gdzieś w terenie.

Opanowania mi nie brakuje czym już nie raz wyrwałem swoich kontrahentów z butów i wręcz stoickim spokojem.

Kol SID ja do ciebie nic nie mam,jak się kiedyś spotkamy w polu to mnie się nie obawiaj:-).To jest tylko dyskusja.

Moje zdanie ze szczegółami znacie nt. wykrywaczy które użytkowałem, myślę ze da to trochę informacji Wam potrzebnych.

Ze swojej strony kończę dyskusje nt. Cortesa ponieważ dyskusje w stylu politycznym mnie nie interesują.Piękne powiedziane, dużo napisane a konkretów nie ma.A że jestem człowiekiem konkretnym to piszę po imieniu,białe jest białe,czarne jest czarne a kłamstwo jest kłamstwem a nie skrótem myślowym.

Przechodzę w tryb przeglądania forum.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2009, 23:04 
Generał Broni
Generał Broni

jacek111 napisał(a):
Ja znam tych innych którzy tak jak ja 2-4 lata temu kupili różne Minelaby,3 szt Quattro,2 szt Explorer,x-terra 50,xterra 70.(grunt to reklama)
a teraz jest tylko Explorer i Quattro. Quattro zamieniono na Cortesa,Tejona,Explorera na Tejona,x-terra 50 na Vaquero,x-terra 70 na Whitesa.

No właśnie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2009, 19:09 
Szeregowy
Szeregowy

Witam. Normalnie jak bym własnego kumpla słyszał on też zamienił Quattro na tesoro (tejona) :) Wszystko co wyżej napisał Jacek111 to według mnie prawda, zgadzam się z nim w 100%. Sam chodziłem z quattro przez jakiś czas, na zmianę w właścicielem. Tzn. ja mu dawałem de leona, uboższą wersję corteza, a on mi quatrro. Któregoś dnia całkiem poważnie zapytał, czy bym z nim się nie zamienił na stałe. Nie zamieniłem się, z powodów które tu już kiedyś na forum opisałem, a on kupił tejona. I to jest moja prywatna opinia.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2009, 19:59 
Specjalista
Specjalista

Tylkto Tejon to nie Cortes. Już Ciboli jest bliżej do Tejona niż Cortesowi do Tejona.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]