Teraz jest niedziela, 5 lipca 2026, 04:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 lutego 2006, 13:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mnie ten wykrywacz dziwnie pachnie wojskiem.Moze robiony na zamowienie WP.Czy czasem wojsko go nie testuje i dlatego jest o nim cicho.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 lutego 2006, 19:27 
Moderator
Moderator

He, he... Pachnie wojskiem (a raczej Minelab'em), bo takie było założenie twórców. To nie technologia wojskowa, ale zabieg marketingowy :)
Inna sprawa, że o tym wykrywaczu dziwnie cicho. Coś się chyba nie udało, ale w sprzedaży (przynajmniej na stronie producenta) jest nadal.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 lutego 2006, 20:17 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam!
Sprawa jest co najmniej dziwna. No bo tak: Pierwsze posty z 2004 roku. Narobiło się trochę hałasu, ale producent przez tyle czasu nie zrobił nic, żeby rozwiać wątpliwości. Cicho jak makiem zasiał także po drugiej stronie - przecież ktoś te wykrywacze (chyba) kupił, a jeśli bawi się w tę wspaniałą przygodę to prawie na 100% czyta to forum i odkrywcę. NIestety nikt nie kwapi sie z opisem. Nie ma ani opinii negatywnych ani pozytywnych. Zapis czata niewiele mi powiedział. Czy te wykrywki istnieją, czy to jakieś widmo? A może to taka strategia firmy i nabywców zobowiązuje sie do milczenia? :666

Stronka profesjonalna, choć moim zdaniem przekombinowana. Jest tam instrukcja do tej wykrywki - pozytywnie zaskakuje dbałość o szczegóły. Na stronce sporo fotek i wszystko byłoby cacy, gdyby było wiadomo kim jest ten tajemniczy SOG.
Pozdrawiam
Witek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 lutego 2006, 17:55 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Skontaktowałem się z producentem, który twierdzi, że wykrywacze są w ciągłej sprzedaży i że można się umówić na demonstrację.. Niestety na pytanie o udostępnienie wykrywacza do niezależnych testów, nie doczekałem się odpowiedzi :(
Proponuję aby ktoś z forum mieszkający w Warszawie, znający się nieco na wykrywkach, umówił się z Sogiem na demonstrację w terenie i przekazał nam potem swoje "organo-leptyczne" wrażenia poznawcze :1 Jaka jest ergonomia, jakość wykonania, zasięgi, łatwość pracy etc.

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 lutego 2006, 19:39 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
a pytales o cene ???
jak dla mnie to osiagi ma kosmiczne :) raczej bym podchodzil sceptycznie do tego co jest na stronie, kilka wykrywek mialem w reku i jakos nie bardzo wierze w to co napisal ten czlowiek, a strone to ma na dslu postawiona, ledwo sie otwiera, dobrze ze nie ma sytuacji ze wiecej ludzi na raz chce ja poogladac :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 lutego 2006, 20:34 

Cena jest jak na stronie - 1190.. U mnie stronka otwiera się bez problemów. To w sumie nie jest kwestia wiary czy niewiary - niech się ktoś z gościem umówi i sam to wszystko sprawdzi.

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 18:23 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam!
czytałem instrukcje Hardego - za pierwszym razem nie zauważyłem - jest tam pewna poważna nieścisłość. Otóż autor informuje, że wychylenie wskazówki w lewo następuje po wykryciu żelaza, a w prawo - duże żelazo lub kolor. coś mi nie pasiło i poszukałem zdjęcia wyświetlacza - w prawo jak byk stoi napis ferro, a w lewo metale. Więc w końcu jak to jest?
Pozdr.
Witek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 19:43 

Witam!

Witek - właśnie np. takich rzeczy się nie dowiemy dopóki nie odezwie się użytkownik bądź nie umówi się ktoś z producentem na test :(
SID i 111 - może któryś z Was by się podjął? Jesteście z Warszawy, prawda? Interesujecie się wykrywkami, więc na pewno ocenicie ten sprzęt obiektywnie..

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 20:06 
Generał Broni
Generał Broni

Tak w ogóle przeszło rok temu na odkrywcy ALL zarzekał się że jak producent tego nie zrobi, to ujawni kim jest tak na prawdę producent Hardego...Może na łamach naszego forum podzilił by sie z nami tą wiedzą.

Cytuj:
RE:Hardy -- zna ktoś to ???? 2004-10-19
Witam.
Poczekam jeszcze trochę, może Pan SOG sam się przedstawi.A jeśli nie, to ja napisze z kim mamy przyjemność.Dodam tylko, że Pański wykrywacz ten pierwszy był bardzo dobry.
Sam 10 lat temu przez jeden dzień poszukiwań miałem okazje nim popracować.Kiedy wyszedł następny to już nie było to.Choć elektronika ta sama.
Pozdrawiam ALL

Ostatnio edytowano wtorek, 14 marca 2006, 07:54 przez Polak, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 21:01 
Weteran
Weteran

Van Worden napisał(a):
Witam!

Witek - właśnie np. takich rzeczy się nie dowiemy dopóki nie odezwie się użytkownik bądź nie umówi się ktoś z producentem na test :(
SID i 111 - może któryś z Was by się podjął? Jesteście z Warszawy, prawda? Interesujecie się wykrywkami, więc na pewno ocenicie ten sprzęt obiektywnie..

Pozdrawiam

VW

Rozumiem, że za niewykonanie zadania - żółta kartka lub banik ? :)
Skąd te "wyróżnienie" ?. Nie wiem ?

Jak śnieg zejdzie - to przynajmniej skontaktuję się z producentem i zobaczymy co dalej.
Jak Sid będziesz miał ochotę- to możemy się umówić. Przynajmniej jeden powinien z tego wyjść cały.

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 21:21 
Specjalista
Specjalista

Spoko, nie ma problemu, przejsc sie chetnie przejde. Mozemy sie jakos ustawic... ale nie zapominajcie, ze ja nigdy niczego nie szukalem wykrywaczem i nie mam ZADNYCH doswiadczen praktycznych... wiec moje oceny moga byc raczej ogolne niz konkretne ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 21:29 

I to się właśnie nazywa inicjatywa obywatelska :1 :jump
Myślę, że jest wiele osób które są całkiem zainteresowane tym mitycznym sprzętem, więc każde bliskie spotkanie 3go stopnia będzie tu docenione :za :piwo

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 22:07 
Specjalista
Specjalista

Tylko prosze mnie odpowiednio wczesniej poinformowac o takim spotkaniu abym mogl sobie czas zarezerwowac. Potem zdamy sprawozdanie forumowiczom ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 23:35 
Podporucznik
Podporucznik

Witajcie,
jeśli chodzi o producenta to już w 2004 Proscan wyraźnie sugerował kto zrobił ten wykrywacz - ale może się mylił...

pozdr. warwick

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 23:39 
Weteran
Weteran

warwick napisał(a):
Witajcie,
jeśli chodzi o producenta to już w 2004 Proscan wyraźnie sugerował kto zrobił ten wykrywacz - ale może się mylił...

pozdr. warwick

Z tego co pamiętam......to szykuje się wyjazd w kierunku Pruszkowa ?

111

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]