Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 22:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: słuchawki w ACE 250 i wykorzystanie gniazda
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2010, 00:32 
Porucznik
Porucznik

fachowo to się chyba "tweeter" czy jakoś tak nazywa. Czarna obudowa o średnicy 3-4 cm, na froncie kratka/siatka na przegubowym pierścieniu. Leżało mi to w klamotach od czasów jak się elektroniką bawiłem. Słuchawki zresztą też stare i od lat nieużywane. Jutro mam wolne, jak nie zapomnę to zrobię foto w świetle dziennym. W każdym razie tego szukałem do kanarka: dyskretnego dźwięku bez ingerencji w konstrukcję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2010, 11:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

peterpan napisał(a):
fachowo to się chyba "tweeter" czy jakoś tak nazywa

no to trzeba było od razu tak mówić :) - już wiem o co chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2010, 15:46 
Porucznik
Porucznik

kanarek z tłumikiem :)
http://img840.imageshack.us/i/dscf2035b.jpg/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2010, 15:47 
Generał Broni
Generał Broni

Że tez sie wam chce tak bawić w jakies modyfikacje, jak by nie mozna było uzyc pierwszych lepszych sluchawek ze sklepu z elektronika (+przejściówka) i nosić je na szyi/w kieszeni/przyczepione taśmą do wykrywacza...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2010, 15:53 
Porucznik
Porucznik

Leszel napisał(a):
Że tez sie wam chce tak bawić w jakies modyfikacje, jak by nie mozna było uzyc pierwszych lepszych sluchawek ze sklepu z elektronika (+przejściówka) i nosić je na szyi/w kieszeni/przyczepione taśmą do wykrywacza...

nosiłem oryginalne słuchawki w ten sposób, ale chciałem poprawić estetykę i nie mieć nic "dyndającego" co by mi przeszkadzało. Teraz kanarka odkładam i nie zastanawiam się gdzie słuchawki a gdzie kabel od nich. Poza tym byle słuchawki nie pójdą, trzeba ingerować w wtyk JACK, bo Garrett ma wyjścia słuchawek nie sygnał/masa tylko sygnał/sygnał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2010, 16:01 
Generał Broni
Generał Broni

peterpan napisał(a):
Leszel napisał(a):

nosiłem oryginalne słuchawki w ten sposób, ale chciałem poprawić estetykę i nie mieć nic "dyndającego" co by mi przeszkadzało. Teraz kanarka odkładam i nie zastanawiam się gdzie słuchawki a gdzie kabel od nich. Poza tym byle słuchawki nie pójdą, trzeba ingerować w wtyk JACK, bo Garrett ma wyjścia słuchawek nie sygnał/masa tylko sygnał/sygnał.

Ja tam w nic nie ingerowałem i wszystkie sześć rodzajów słuchawek jakie mam w domu (roznych firm i wielkości, jedne nawet chińskie za 7 zł, jeszcze inne z pojedyncza słuchawką) działało z kanarkiem bez problemu przez przejściówke. Co do dyndania to masz troche racji, ale i temu idzie zapobiedz poprzez, jak wczesniej pisalem, przyklejenie ich do wykrywacza. Moze pięknie to to nie wyglada ale i tak wychodze z załozenia ze mało kto bedzie patrzyl na estetyke mojego sprzetu...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 grudnia 2010, 18:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Leszel napisał(a):
Moze pięknie to to nie wyglada ale i tak wychodze z załozenia ze mało kto bedzie patrzyl na estetyke mojego sprzetu...
Iw tym właśnie jest cały szkopuł. Dla niektórych prowizorki są nie do przyjęcia a dla innych estetyka nie ma żadnego znaczenia...
Są też tacy którzy nie widza problemu aby stelaż wykrywacza był zrobiony z kuli ortopedycznej a np. ja z czymś takim wstydziłbym sią wyjść z domu. Są różne gusta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 grudnia 2010, 19:09 
Podporucznik
Podporucznik

Niejedna kula ortopedyczna wygląda lepiej od niejednego popularnego w Polsce wykrywacza :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 grudnia 2010, 22:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Brzęczyszczykiewicz napisał(a):
Niejedna kula ortopedyczna wygląda lepiej od niejednego popularnego w Polsce wykrywacza

sama kula może wygląda lepiej ale stelaż zrobiony z tej kuli to juz na pewno nie może wyglądać lepiej od żadnego seryjnego stelaża,
Kula jest dobra dla inwalidy albo połamańca a nie jako stelaż do wykrywki...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 lutego 2011, 12:52 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

ja też zrobiłem przyciszanie w kanarku tzn z małą różnica mianowicie kabel ze starych słuchawek ale z pokrętłem do przyciszania + głośnik z małego radio-budzika jest dużo ciszej i jeszcze mam regulacje głośności na kablu :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]