Teraz jest niedziela, 28 czerwca 2026, 09:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 23:01 
Porucznik
Porucznik

PREM napisał(a):
zamawiales wykrywke pod szuflade czy szuflade pod sprzet ???:) :jump

To się nazywa " skrojenie" wykrywki na miarę :) , a tak na serio to po prostu miałem farta :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 23:43 
Kapitan Petersen

Witam

Ja nie myję wykrywki po każdym wypadzie, bo zwykle nie ma takiej potrzeby (na sondzie mam w trakcie pracy założoną osłonę chroniącą przed zabrudzeniami i porysowaniami), ale przed włożeniem do pokrowca w samochodzie przecieram zazwyczaj detektor z piachu nawilżanymi ściereczkami "pampers". Podobnie z łopatą, żeby w samochodzie nie było brudno.

Długo woziłem wykrywacz na tylnym siedzeniu zapięty pasem (gwałtowne hamowanie), a od kiedy jest tam fotelik dla dziecka, to wykrywacz podróżuje na podłodze. W bagażniku jeździ tylko łopata, bo boję się, że w czasie uderzenia z tyłu przez inny samochód, bagażnik zamieniłby się w strefę zgniotu wraz z wykrywaczem.

Nie rozkręcam wykrywacza (ostatnio jak jechałem z nim 600 km i w samochodzie było mało miejsca). Praktycznie przez cały rok wykrywka jest przechowywana "w jednym kawałku", tyle tylko że zsunięte jest teleskopowe ramie urządzenia. Specjalnie kupiłem odpowiednio długi pokrowiec. Wiem, jak zachowa się każdy kabel, złącze, wtyczka, gdy w mróz i słońce zacznie być setki i tysiące razy poddawana fizycznym obciążeniom - zaczną się przerwy, trzaski, popierdywania i czary mary zamiast efektywnego szukania.

Urządzenie leży na płask za kanapą w rozsuniętym lekko pokrowcu, żeby miało wentylację (ewentualna wilgoć "przyniesiona" wraz z wykrywaczem z terenu).

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 12:36 
Złosliwy Nieludzki Doktor

test zalezy jak duzy masz samochod :) ja do punta jak jest dodatkowo fotelik dla dziecka juz nic nie zmieszcze, zwlaszcza ze syn lubi krecic i bawic sie pokrtetlami, ale fakt bagaznik niebezpieczny, ew ubieglym roku, w czaqsie wyjazxdu na wczasy nad morze, lezal w bagaznku, w trakcie przygotowan zostal po prostu zgnieciony torbami, plecakami, itp......efekt - awaria glosnika, teraz przy nowym sprzecie bylby to tragiczny final bo poprzedni dalo sie bez problemu naprawic, w chwili obecnej wysylac do serwisu Minelaba.....bankructwo murowane :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 12:57 
Specjalista
Specjalista

Jedno wiem, o wykrywacz trzeba dbać :)
Ja swój zalałem w tym roku w Bieszczadach (a była to ewidentnie moja wina), i gdyby nie dobry nawiew w samochodzie to mógłbym kontynuowac poszukiwania chyba za pomoca różdżki :jump
Tak więc nauczke dostałem i o wykrywke dbam w każdej sytuacji
Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 13:03 

ponoc dobrym pomyslem jest przechowywanie sprzetu w futeralach wedkarskich, mysliwskich, przy odpowiednio malej cewce :) nie wszystkie sie nadaja futeraly oczywista, ale warto sprobowac bo jesli juz ktos ma sprzet firmowy to dokupic futeral sie da tylko ceny powalajace...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 13:12 
Specjalista
Specjalista

Futerały mówisz ????
Uszyłem takowy.
Chciałem żeby futerał był odpowiednio wytrzymały, no i zeby kolorystycznie pasował do ciuchów przeznaczonych na "leśne" wyprawy (a nie w jakieś różowe kwiatuszki :jump ).
Teraz nawet jak idę w normalnych ciuchach i niose wykrywke w tym futerale to i tak znaczna część społeczeństwa patrzy na mnie jak bym tam niósł karabin :jump
I skąd się to bierze ??? ;)
Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 13:49 

Bierze sie to z telewizji i zasmiecania glow naszego spoleczenstwa serialami sensacyjnymi, jak jeszcze zaczna do Ciebie mowic..... ici Chacal ......to juz bedzie zle kazdemu kojarzy sie futeral taki ze snajperka :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 01:49 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

U mnie wykrywacz jest myty po każdym wyjeździe (taką mam niestety przypadłość) ,
:jump :jump
Taki sprzęt jak bym miał to bym go nawet pastował i polerowa :1 [/list]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]