Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 22:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 00:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

;)

Ostatnio edytowano niedziela, 2 marca 2008, 22:34 przez beryl, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Do Idela
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 01:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Armand napisał(a):
A w ogóle, skoro jest tyle uwag do produkcji Armanda, to nie rozumiem dlaczego prodcent nie zrobi czegoś z tym - przecież jakość towaru powinna iść w parze z oczekiwaniami klientów.
IdeL

To nie producent coś ma zrobić z wykrywaczami, bo przemiana nastąpiła 4 lata temu, tylko forowicze powinni przewietrzyć sobie mózgi i umyć oczy. Sytuacja jest taka, jak na wiejskim weselu, im kto głośniej krzyczy, ten uważany jest za mądrzejszego.
Forowi skandaliści czepiają się wykrywacza Rambo z początku lat 90.[ciekawe, czy wtedy mieli kasę na wykrywacz zachodni?], zamazywania scalaków, że wykrywacz ma gałki i wskaźnik, że wykrywacz zrobiony jest z gotowego pudełka, stosują epitety, a nie konkretne techniczne zarzuty, nie znają bieżącej produkcji i zabierają głos, szczególne wredne jest "o tym już było, poczytaj na forum" [w tym celują szczególnie młodzi, nikomu nie znani forowicze, promujący się na listach], nie potrafią dostroić dyskryminacji w warunkach terenowych, nie rozróżniają pojęcia słowa kształt od pojęcia słowa konstrukcja, narzekają na zmianę dźwięku podczas pracy statycznej [Zachód już w związku z tym nie stosuje pracy statycznej]. Dyskusja jest "bazarowa", a przede wszystkim brak jest w niej jakichkolwiek kryteriów technicznych. Najgłośniejsi w tym "wyciu"są posiadacze samoróbek, Alla, Jabelka i "150" czyli wybitni fachowcy w branży.[/quote]

Panie Armandzie.Do Pana nic nie dociera.Czy ktoś zażuca Panu że Pański wykrywacz źle wygląda ?? NIE !! Chodzi o to, że Pański Wykrywacz PROSPECTOR (aż strach pomyśleć jakie są niższe modele) jest tzw niedoróbką, czyli ma kiepskie osiągi, i nie działającą dyskryminację.Co do wyglądu, to nawet jakby Prospector wyglądał jak sprzęt made by USA, to i tak nie polepszyło by to jedgo pracy.Porównując Prospectora do PI np jabla, plusem w Armandzie będzie to że z wykrywaczem vlf można się szybciej przemieszczać, oraz to że jest dość estetyczną konstrukcją , w szczególności stelaż.Jednak nic poza tym, zasięgów większych niż PI prospector nie ma, dyskryminacji też w sumie nie ma, chociaż niby w nim jest, tylko że dziwnym trafem nie chce działać.Tak więc jeden z głównych atrybutów dla którego lepiej kupić VLF/TR zamiast PI jest SKUTECZNA DYSKRYMINACJA.Później dopiero dochodzą zasięgi oraz wygoda użytkowania, wygląd etc...Teraz kolej na porównanie Prospector vs ACE150 (miałem i 250) tak więc ja wolałbym ACE, wygląda zabawkowo i nie ma zbyt wielu funkcji, ale ma dosyć skuteczną dyskryminację, czego nie ma w armandzie, dla monet zasięgi od armanda ma większe nawet o ok 4 cm.Poza tym na takim skormnym zasilaniu , na którym ACE chodzi ładnych 20-parę godzin non stop, armand pociągnął by może z 5-6, bo należy do strzsznie prądożernych wykrywaczy.Dobrze złożony i zestrojony wykrywacz All-1 wprost miażdży prospectora, nawet nie ma co porównywać, nawet tryb statyczny w tym starciu armandowi nie pomoże.All posiada bardzo dobrze działającą dyskryminację.Jest o wiele stabilniejszy od armanda, mniej energożerny, może nie ma jakichś super nowoczesnych wodotrysków, ale też nie zauważyłem żeby armand je miał :) .Zasięgi ?? Nawet nie ma co porównywać...niemal inny świat, armandem jeszcze nigdy nie wyciągałem monet z całego (czasem więcej) sztycha saperki.Porównanie All-1 vs Armand to taj jakby później przy All1-położyć sprzęt za 7000zł, który pewnie nawet parzy herbatę w przerwach.Niestety Panie Armand wolę swoją samoróbkę, zresztą dziwnym trafem nie znam kogoś niezadowolonego z pewnych modeli wykrywaczy (np wlasnie ACE150/250 , czy też All1) pewnie dlatego , że są one po prostu dobre w swej klasie cenowej.Tak apropos moja samoróbka nie wygląda gorzej od Penetratora, tak więc nie mam się czego wstydzić.Myślę nawet czy nie zamieścić zdjęcia, to się forumowicze wypowiedzą czy mój własnoręcznie złożony sprzęt wygląda jak garażowy,bo dziwnym trafem, akurat mój egzemplarz wygląda bardzo estetycznie.A jak kto sobie złoży samoróbkę to już jego sprawa.Fakt że niektóre wyglądają niezbyt "urodnie" lecz jeśli są zrobione dokładnie i poprawnie technicznie to potrafią robić rzeczy , których armand pomimo Pańskich zapewnień robić nie chce.Proszę przestać walczyć z wiatrakami , mniej czasu poświęcać na pyskówki na forach, a więcej nad konstrukcją zapowiadanego nowego sprzętu.Bo dotychczasowymi wypowiedziami , tylko się Pan kompromituje w oczach ew. przyszłych klientów.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 13:41 
Szeregowy
Szeregowy

Do Armanda:
Nie wiem, czy zdaje Pan sobie sprawę, że forum to czytają również osoby nie posiadające, a chcące kupić wykrywacz. Takie osoby bardzo chętnie przeczytają opinię o sprzęcie, ale już niekoniecznie chcą czytać bałwochwalcze teksty producenta lub przekupnia oferującego wykrywacze. Pańskie dotychczasowe wypowiedzi utwierdzają mnie (i zapewnw nie tylko mnie) w przekonaniu, iż dobrze zrobiłem nie kupując pańskich produktów. I bynajmniej nie chodzi tu o aspekt techniczny, czyli o ich funkcjonalność czy też osiągi. Po prostu czytając pańskie posty, ma się wrażenie iż autor jest paranoikiem, głęboko przekonanym o krzywdzie, jakiej doznaje ze strony bliżej nieokreślonego spisku, zawiązanego przez Żydów, komunistów, masonów i cyklistów (niepotrzebne skreślić).
Powiem tak - szukam sprzętu, ale od zrównoważonego umysłowo dostawcy. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 16:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

beryl napisał(a):

Nie mają racji, HS nieźle radzi sobie również z kolorową drobnicą. Był o tym wątek, poszukaj.

jak ktoś sie uprze to pewnie i tak - pierwszego szeląga i póltoraka Zygmunta Wazy znalazłem za pomocą samoróby PI :) i to nie żart.

W sumie dałem ciała - trzeba było tego dnia w TOTKA zagrać - widać miałem farta - na pewno parę baniek bym trafił.... :jump :jump

A zupełnie poważnie to ja bym kupił coś używanego z Whitesa, ew. z polskich rzeczy to chyba Rutusa, skoro ma tylu zwolenników

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 19:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Chodziłem z HS-em ponad 10 lat i wcale nie musiałem sie "upierać" :1 . Nie twierdzę że to super sprzęt na drobiazg bo tak nie jest. Natomiast uważam iż jest to bardzo dobry sprzęt na militarkę który z pewnością nie ominie blachy bądź odznaki. A i monet (z boratynkami włącznie) też sporo nakopałem. Jeszcze raz podkreślam: TO NIE JEST SPRZĘT STWORZONY DO DROBNICY ale w rekach doświadczonego operatora jest bardzo dobrym uniwersalnym wykrywaczem (w swoim przedziale cenowym).
Pozdrawiam,
Beryl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 20:32 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

beryl napisał(a):
Chodziłem z HS-em ponad 10 lat i wcale nie musiałem sie "upierać" :1 . Nie twierdzę że to super sprzęt na drobiazg bo tak nie jest. Natomiast uważam iż jest to bardzo dobry sprzęt na militarkę który z pewnością nie ominie blachy bądź odznaki. A i monet (z boratynkami włącznie) też sporo nakopałem. Jeszcze raz podkreślam: TO NIE JEST SPRZĘT STWORZONY DO DROBNICY ale w rekach doświadczonego operatora jest bardzo dobrym uniwersalnym wykrywaczem (w swoim przedziale cenowym).
Pozdrawiam,
Beryl

Otóż to!! Ze statykiem trzeba się nauczyć chodzić.To są godziny praktyk ze słuchawkami na uszach.Dynamik jest taki że albo daje sygnał albo nie, i nie można się aż tak osłuchać jak w statyku.Poza tym statykiem można całkiem trafnie okreslić wielkość i położenie przedmiotu.Jednym słowem statyk przy odrobinie doświadczenia i o ile nie chodzi się z nim zbyt szybko, wyciągnie niemal tyle samo drobnicy co dynamikiem, choć niestety dobry dynamik wyciągnie ciut więcej.Ale z tym że chodząc ze statykiem trzeba mieć trochę doświadczenia się w 100% zgadzam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Uniwersalny wykrywacz
PostNapisane: piątek, 22 grudnia 2006, 11:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

osa napisał(a):
Witam wszystkich
Potrzebuje wykrywacza na kolorowa drobnice i na militarke , do 1500 zł , przedtem mialem Dukata 2.3 ,

Reasumując kup sobie Rutusa, albo jeszcze lepiej jakiegoś używanego Whitesa 5900 lub 6000 i na pewno będziesz zadowolony.
HSa sobie też podaruj - widziałem to w akcji i powiem tyle, że pewnie i coś z drobnicy znajdzie, ale jak za tobą poleci ktoś z ACE to wyzbiera pozostałe 90% fantów, które przegapisz.

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 grudnia 2006, 23:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

witam

juz troszeczke sie przegibałem na strone whaitsów i garrettów ( bardzo duzo daje wyswietlacz) i teraz pytanie cos uniwersalnego , a zarazem prostego w obsłudze , zebym mial zasieg wiekszy od ace 150 ale tez zeby z militarka nie wymiekał ...

czy whaitsy są trudne w obsłudze??

i jaki jest ich max zasieg i z jakiej odległości łapie 1 gr wspólczesny

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]