Teraz jest niedziela, 8 lutego 2026, 02:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 18:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cześć. ostatnio dokupiłem sobie cewkę 4x7'' do Exa se, ale nie zobaczyłem różnicy na miejscówce XIV-XVIII wiek ze sporą ilością żelaznych gwoździ. Wyszukiwało mi podobnie jak na ustawieniach: sesitivity 28, recovery: deep. Ta różnica że lżejsza- mniej mi się ręka męczy i łatwiej lawirować po grubo zaoranej ziemi bez bronowania.Też jest stabilna na sens. 31. Różnicę zobaczyłem jedynie na poletku XIX-XX wiek z dużą ilością kawałków blach i blaszek oraz łusek. Wyszły 3 monetki na przechodzonym terenie. Ogólnie jestem zawiedziony cewką :( . Teraz myślałem o kupnie 18'' Detecha, żeby przejść wyczyszczone już z sygnałów miejscówki. Ale kolega w poście zniechęca że na monetki to nie będzie większego zasięgu. Czy może ktoś inny wypowiedzieć się kto ma 18''Detecha lub 15'' coiltecha, czy przeszedł ze standardową cewką 10'' po terenie(na różnych ustawieniach, najpierw wzdłuż potem wszerz itp.) a potem nałożył 18'' i wyciągał następne monetki?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: EX
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 21:18 
Klucznik z Klucz

Byl swietny,dziekuje Opatrznosci ze zdązyłem go sprzedac z niedużą stratą.
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 23:28 
Specjalista
Specjalista

Skoro był taki swietny to czemu się z nim rozstałeś :que
Czy możesz ujawnić na jaki sprzęt przesiadłeś się :que
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 00:12 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam,
Do listy wad explorera dodał bym również to że kiepsko radzi sobie z dobrymi kolorkami maskowanymi przez stal, podobnie jak przedmówca kupiłem do w Ex SE cewke 4,5x7'DD ale mimo różnych ustawień nie udało mi się z niej wyciągnąć zbyt wiele i w ogródkowych testach na maskowanie Ex SE z cewką 4,5x7DD przy próbach z różnymi ustawieniami nie był w stanie przebić cezetki fishera z cewką 8 calową. Aktualnie chodzę właśnie z cz3D może nie jest to najświeższa konstrukcja i może nie ma zbyt rozbudowanej identyfikacji i dyskryminacji ale ma identyfikację tonową(4 stałe tony), daje czytelne jednoznaczne sygnały i jest bardzo głębokim sprzętem. Nie podejme się porównania (chociaż robiłem wiele różnych testów) czy jest głębszy od innych topowych sprzętów z innych firm czy nie ale na pewno nie jest słabszy a innego jego cechy przynajmniej mi bardzo odpowiadają dlatego myślę że zostanie on ze mną na dłużej . Więc żeby trochę jeszcze zamącić w głowie autorowi tematu proponuję wciągnąć ten model na listę rozważanych wykrywek.

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 14:02 
Specjalista
Specjalista

Dzięki Litościwy za informację :) mam jeszcze jedno pytanie - czy eksperymentowałeś może z F75 i porównywałeś go z CZ-3D :que
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 14:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

SZZ napisał(a):
Dzięki Litościwy za informację :) mam jeszcze jedno pytanie - czy eksperymentowałeś może z F75 i porównywałeś go z CZ-3D :que

Jak widze SZZ, że i Ty nadal wahasz się co do wyboru...i wszytsko wskazuje na to, że masz znów wiecej opcji... Jak już podejmiesz jaką decyzję lub będziesz bliżej jej podjęcia daj mi znać na priv'a..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 15:53 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Niestety F75 nie miałem okazji porównywać. Chciałem jakiś czas temu go kupić i wypróbować ale zniechęciła mnie opinia kolegi Dziada że daje sporo fałszywych sygnałów w zetknięciu z przeszkodami a przy moim stylu poszukiwań i terenie w którym chodzę to go dyskfalifikuje.

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 19:28 
Kapral
Kapral

Hmm...widzę że ExSE ma tyle samo zwolenników co i przeciwników.Radzę Ci Macius zanim zdecydujesz się na kupno tego wykrywacza poproś kogoś kto go ma i pochodzcie razem w terenie.Ja 4 m-ce temu czytając tylko fora zafascynowałem się tym wykrywaczem i go kupiłem.Dzisiaj go sprzedaję.Totalnie nie możemy się dogadać.Mam w plecy 800zł.Być może jest niezły.Mi brakło cierpliwości.Z drugiej strony ile czasu mam chodzć z wykrywaczem żeby go poznać?Rok?Dwa?Ja chcę zbierać fanty i cieszyć się z tego a nie tracić mnóstwo czasu na słychanie setki dzwięków i zastanawianie się co akurat wykrywacz ma na myśli udając orkiestrę symfoniczną!Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 22:07 
Specjalista
Specjalista

To jednak SE nie jest łatwo nauczyć się :( Zastanawiałem się dlaczego niektórzy użytkownicy pozbywają się go po kilku miesiącach ze sporą stratą i teraz mam odpowiedź. A z jakim sprzętem chodziłeś Sanchez przed SE i o jakim sprzęcie myślisz teraz :que
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 23:34 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Moim zdaniem EX to naprawdę kawał solidnego wykrywacza.Nie chodziłem z SE ale mam najstarszego XSa,czyli model z największą ilością "wad".A,że miałem lub chodziłem z całą masą sprzetów to mam dość dobre porównanie.I daję słowo,że nie ma lepszego wykrywacza na grunt skrajnie trudny niż EX.Jest to zaleta ogromna,przebijająca o głowę "teoretyczną wadę maskowania".Mało kto lubi chodzić po terenach mocno zaśmieconych a tylko na takich maskowanie EX będzie wadą.I to raczej niewielką.A spora podaż na rynku wtórnym SE wynika moim zdaniem z ogromnego marketingu (sprzedaży),oraz z relatywnie niskiej ceny nowego SE.Ktoś zarabiający "dobrze" może go kupić w wersji "nie pro" praktcznie za jedną wypłatę. W latach gdy pokazał się XS kosztował ok.6000 PLNów.Osiem czy dziesięć lat temu to była prawdziwa fortuna.Dziś wiele osób sprawuje sobie EXa jako pierwszy wykrywacz w życiu.Ewentualnie jako drugi,zaraz po "kanarku".Jeśli jeszcze na "dzień dobry" popodkręca nastawy,poprzestawia sobie dla utrudnienia "audio" itd...itp.... to nieszczęście gotowe.Wtedy nie ma już radości z chodzenia z wykrywką,tylko udręka pchania przed sobą ciężkawego R2D2.
Nie jest to wykrywacz dla każdego,ale z pewnością może pokazać wiele.
Pozdrawiam,
wicja1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 01:18 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

sanchez napisał(a):
Radzę Ci Macius zanim zdecydujesz się na kupno tego wykrywacza poproś kogoś kto go ma i pochodzcie razem w terenie.

Rozumiem, że byłoby to najlepsze wyjście, ale...nie znam z mej okolicy chłopaków lub przedstawicielki płci pięknej biegajace z tymi wykrywkami...:) Nio, choć liczę, że może Dziada pomęczę by mi pokazał Fisherka w akcji...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 03:34 
Kapral
Kapral

Nie chce być żle zrozumiany!Być może to jest dobry wykrywacz.Mi brakło cierpliwości.Wcześniej chodziłem z X-terrą 30 i powiem szczerze,że znajdowałem więcej fantów niż z ExSE.Być może problem tkwi w tym ze w okolicach Braniewa (tam mieszkam) w czasie wojny były potężne walki i na 1m2 są dziesiątki śmieci i odłamków.Chcądz skutecznie szukać tym wykrywaczem musiałem gain zmniejszyć na 3 a czułość na 19-20.Zasięg totalnie malał.Naprawdę uważam że być może w czystym terenie ten wykrywacz ma super zasięg i jest niezły ale na moim terenie to totalna porażka!!!Właśnie go sprzedaję na A...Dzisiaj zamówiłem w firmie V... T2.Wierzę,że będzie lepiej...
P.S.Wyraziłem tylko swoją subiektywną opinię.Nikogo nie chcę zrażać do ExSE

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 09:30 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ludzie kupuja ten sprzęt bo sie naczytają na róznych forach,że sprzęt super, i bajery ma i wyswietlacz itd.A pózniej posty w stylu"koledzy pomocy w ustawieniach".Nie wiem co sie dzieje.Niestety trzeba poznać sprzet i niejednokrotnie przeczytać instrukcje.Dobrze po wykrywacz pofatygowac sie do sklepu,tam osoba sprzedająca wszystko wytłumaczy na miejscu.Jeden przyswaja wiedze szybciej inny wolniej.A każdy pisze że dzwieki to dyskoteka,po prostu trzeba sie przyzwyczaić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 10:06 
Kapral
Kapral

Zeby było jasne:instrukcji nauczyłem się prawie na pamięć,wydrukowałem sobie wszystkie posty dotyczące tego wykrywacza,w terenie testowałem wszystkie możliwe nastawy!Oprócz ceny,ten wykrywacz mnie niczym nie zaskoczył.
P.SJeszcze raz powtarzam,to jest moja subiektywna opinia!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: jeszcze raz
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 13:17 
Klucznik z Klucz

Rozumiem tych którzy po sezonie zmieniają sprzęt,kazdy chce miec coś doskonalszego.Minelab jest cool,ale chyba nieprzypadkowo zmienia modele co poł roku.Nawet Mercowi czasem coś niewypali.Jestem fanem Minelabow i teraz kupuje GT bo na monetki nie ma na swiecie lepszego sprzetu.
Czemu nie oglądacie testow m-b-l.nl,tam macie wszystko.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]