Teraz jest piątek, 23 stycznia 2026, 13:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 stycznia 2009, 17:57 
Kapitan
Kapitan

Nie radze chodzic z wykrywka na mrozie, juz o tym troche napisano u Proscana i na odkrywcy byl tez przypadek ze wykrywacz sie psol od mrozu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2009, 22:45 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

NORTAL napisał(a):
Witam

Pozwolę się podpiąć post ale związany z TERRA-70

jak zachowuje się terra 70 z cewką 7,5 koncentryczną w temperaturach ujemnych -1 do -5 czy daje się dostroić do gruntu ?

zauważyłem taki problem strojenie przebiegło bez żadnych problemów delikatna zmarzlina na jakieś 1,5 cm - po chwili przemiatania pierwszy sygnał dodatni 36 wahający się ale wyraźny skacze 40-44 zaczynam kopać odkładam wykrywacz na bok / wykopałem i podnoszę i przemiatam a tu rozczarowanie żadnego sygnału ?

kilkanaście razy mi się tak zdarzyło że był sygnał a po wykopaniu nic jaka jest przyczyna ?

pozdrawiam

miewam podobnie. dwa razy mi się zdarzyło, że był mocny sygnał a po rozkopaniu figa z makiem. przełączyłem na all metal i co ............. guzik carski, oficerski łączności za drugim carski oficerski czysty. jak cewka wysoko nad takim fantem daje na kolorek a nisko na żelastwo. bóg wie ile takich zostawiłem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]