Teraz jest sobota, 24 stycznia 2026, 00:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 lutego 2009, 22:47 
Plutonowy
Plutonowy

Ok to mi wystarczy, dziękuję za pomoc :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 lutego 2009, 23:30 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

uszy1983 napisał(a):
Ok to mi wystarczy, dziękuję za pomoc :)

Czyli co? Safari? :D
Tylko pamiętaj, że kupując Safari jesteś kilka groszy od SE Pro :D A jednak jest możliwość bardziej pokombinować z ustawieniami czy dyskryminacją w SE niż w w Safari... Później jedynie na E-traca przeskoczyć możesz, bo z Safari na Explorera to nie wiem czy będzie sens opychać jedno i kupować drugie :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 lutego 2009, 23:40 
Plutonowy
Plutonowy

Zdecydowałem się na Se Pro.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 lutego 2009, 00:05 

uszy1983 napisał(a):
Zdecydowałem się na Se Pro.

No i mniodzio! Nie będziesz żałował! Naprawdę fajny sprzęt :D
A gdzie będziesz kupował? Jak teraz ceny na świecie poszły względem tego kryzysu?
Przy tym kursie euro, to warto w Polsce kupować :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 lutego 2009, 08:49 
Specjalista
Specjalista

Pele76 napisał(a):
A jednak jest możliwość bardziej pokombinować z ustawieniami czy dyskryminacją w SE niż w w Safari...

I więcej ustawień które można "popsuć" czyli wyregulować nie właściwie, co może przysporzyć gorszych efektów i frustracji. Gdyby tak nie było, nie byłoby prostych w obsłudze sprzętów, nikt by ich nie chciał. Nie każdy ma smykałkę do ustawień, a zdecydowana większość przesadza z ustawieniami w nowym sprzęcie myśląc: "no przecież nie będę chodził na fabrycznych ustawieniach i tyyyle fantów omijał, podciągnę ustawienia, żeby wybierać od razu głęboko". Zwykle kończy się to gorzej, czyli właściciel wraca z kwaśną miną i bez fantów.

Dodatkowo duża część osób i tak nie umie zrobić pożytku z tych wszystkich ustawień, reguluje raz, jak są w miarę zadowoleni, tak już zostaje.

Więcej ustawień nigdy automatycznie nie znaczy lepiej, czasami znaczy gorzej, nie tylko dla użytkownika i poznawania jego sprzętu, ale i dla fantów wyjętych z ziemi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 lutego 2009, 18:59 

SiD napisał(a):
Pele76 napisał(a):
A jednak jest możliwość bardziej pokombinować z ustawieniami czy dyskryminacją w SE niż w w Safari...

I więcej ustawień które można "popsuć" czyli wyregulować nie właściwie, co może przysporzyć gorszych efektów i frustracji. Gdyby tak nie było, nie byłoby prostych w obsłudze sprzętów, nikt by ich nie chciał. Nie każdy ma smykałkę do ustawień, a zdecydowana większość przesadza z ustawieniami w nowym sprzęcie myśląc: "no przecież nie będę chodził na fabrycznych ustawieniach i tyyyle fantów omijał, podciągnę ustawienia, żeby wybierać od razu głęboko". Zwykle kończy się to gorzej, czyli właściciel wraca z kwaśną miną i bez fantów.

Dodatkowo duża część osób i tak nie umie zrobić pożytku z tych wszystkich ustawień, reguluje raz, jak są w miarę zadowoleni, tak już zostaje.

Więcej ustawień nigdy automatycznie nie znaczy lepiej, czasami znaczy gorzej, nie tylko dla użytkownika i poznawania jego sprzętu, ale i dla fantów wyjętych z ziemi.

Dlatego też w bardzo szybki sposób kasuje się ustawienia do poziomu fabrycznego, poza tym jest możliwość zapisania kilku swoich ustawień... Więc jak się przekombinuje, to wracamy do ustawień jakie dała fabryka lub do swojego zapisanego profilu i stamtąd znów zaczynamy kombinować :D
No i spoko, znam takich którzy z XSem łazili przez kilka lat na fabrycznych i dopiero jak spotkali kogoś bardziej oblatanego, zaczęli nim mieszać...
Zawsze jakaś szansa rozwoju umiejętności, czyli jakiś zasób funkcji do użycia w przyszłości bez potrzeby zakupu kolejnego wykrywacza...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 marca 2009, 22:24 
Plutonowy
Plutonowy

Teraz jednak się waham zainteresował mnie Fisher f75, ma parę ważnych zalet względem minelab se pro.

- Lekki i bardzo dobrze wyważony.
- szybkość reakcji, nie trzeba przemiatać wolno, można sprawdzić więcej pola.
- baterie trzymają 40godzin.
- jest tańszy.
- łatwiejszy w ustawianiu.
- szybciej można się go nauczyć, względem se pro.
- zasięg troszkę słabszy ale szybkość reakcji nadrabia to.

Prawdopodobnie wezmę f75 zobaczymy mam jeszcze czas.
Mam pytanie jak sprawdza się na plaży czy jest gorszy od Suwerena?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]