Teraz jest piątek, 23 stycznia 2026, 21:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2008, 21:30 
Porucznik
Porucznik

Kolego Zico:)
Nie neguję twojej soczystej wypowiedzi,ale :Coś za szybko ,? bo jest 10 Listopad ,a na takie wyznania troszkę czasu potrzebne?

__________________________________________________________________________________________
skopiowałem- Napisane 16 pazdziernika.

Kursy i że nowość - stawiam na to. Sprzęt 1 klasa, jak będę mieć trochę czasu to go przetestuję.
PS z moich postów może wynikać, że coś mam wspólnego z firmą V czy Minelab, lecz niestety tak nie jes ...
-__________________________________________________________________________________________-

Co do E-trac to wybacz ,nie mam zamiaru,kupować Gps,palmtop-a, Laptopa,czy kabli bo to zaczyna być chore.I jak do tej pory prawie wszyscy zwracali uwagę na ciężar wykrywki to teraz będą inne trędy?:)+ plecak i biurko??

ps. twoje wypowiedzi troszkę przypominają mi kolegę z "V" wiadomego sklepu

psII. ciekawe czemu nie powstał filmik na You-tube w wykonaniu kogoś z forum??

pozdrawiam i bez urazy bo to tylko moje zdanie ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2008, 00:15 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Już polemizuję :)

Wykrywacz mogłem mieć dużo wcześniej, nieprawdaż? Dużo wcześniej niż się pojawił w sklepie V. Nie musiałem go wtedy też testować bezpośrednio na polu, wystarczyło żebym nauczył się go na razie na sucho, żeby nie kombinować na polu z ustawieniami. Nie jestem w gorącej wodzie kąpany, aby po zakupie nowego sprzętu zaraz latać po polach.

Skoro mam go wcześniej niż V, to nie sądzę abym mógł mieć cokolwiek wspólnego z nimi. No może to, że kupiłem kiedyś u nich ACE 250.
Zresztą zobacz sobie kurs dolara z 16 października - nie był aż taki ciekawy.
Sądzę, że taka postać sprawy (mam go już dosyć długo, jak na taką "nowość") już będzie pomocna przy moich, zaznaczam moich ocenach tego sprzętu.
Mam też porównanie, bo "trochę" miałem wspólnego z poprzednikami.

Waga? Czy może wyważenie? Bo to dwie kolosalne różnice. Mogę dorzucić, że na pewno czuć mniej wagi przy SE i E-Tracu w stosunku do II, ale praktycznie nie ważyłem ich na wadze.

Co do GPS, palmtop - może Ty nie, ale ktoś inny może tak, więc nie możesz tego tak oceniać "że kupowanie GPS, palmtopów, kabli jest chore". Za mocne słowa jednej osoby na całe sztaby innych, którzy może chcą właśnie te rzeczy.

Filmik na youtube? Ile w Polsce ma osób ten wykrywacz? Stawiam na dzień dzisiejszy <10. A ile z tych osób potrafi zrobi dobry i rzetelny reportaż?

Naprawdę trochę realiów przy pisaniu postów.

Ale żeby nie było - przedstawiłem fakty, które są rzeczywistością bardziej przyjaźnie napisaną dla potencjalnego nabywcy, a nie tabelkowym bełkotem kolejnej firmy X.
Testy i wyznania jeszcze będę - sam zobacz, że jeszcze nic nie napisałem o głębokości, dyskryminacji, a co za tym dalej idzie prawidłowym ukazaniu sygnału - to są też ważne sprawy, nie tylko waga, a właściwie wyważenie wykrywki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 12 listopada 2008, 01:34 
Porucznik
Porucznik

No ale to jest twoje zdanie ok.
Dyskusje są potrzebne:)

propo gps i tych innych gadżetów,to je posiadam ,ale nie (aut. słownik - korzystać przez rz!) .
Ale nasuwa mi sie pytanie ,propo kontroli E-trac z poziomu kompa?
Co się stanie z E-trac-iem kiedy komputer jest "zawirusowany" albo dostanie się jakiś szajs do porogramowania ? :que (wiem ,że są antywir ,ale?)
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 12 listopada 2008, 09:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Arkadio.IE napisał(a):
Ale nasuwa mi sie pytanie ,propo kontroli E-trac z poziomu kompa?
Co się stanie z E-trac-iem kiedy komputer jest "zawirusowany" albo dostanie się jakiś szajs do porogramowania ? :que (wiem ,że są antywir ,ale?)
pozdrawiam

Jeśli wirus nie został napisany na atak E-traca, to sądzę, że nic się nie stanie. Analogicznie jak wirusy, trojany napisane na PC nie zadziałają na Amidze czy Linuxie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 18:32 
Kapitan
Kapitan

Tu male porownanie do SE :
http://pl.youtube.com/watch?v=Z0rhVFE-km4

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2008, 00:58 
Porucznik
Porucznik

Co tak ucichło?

Wreszcie coś jest amatorskiego.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2008, 10:59 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ostatnio byłem kilka godzin z E-Traciem. Pole, śmieci niedużo, gleba sucha. Grosz SAP tak zadudnił, myślałem, że jest no maks 5cm pod ziemią. Jednak zacząłem kota dostawać, bo nie mogłem do tej monety się dokopać. Chodzę na ustawieniach czułości proponowanych przez E-Traca do danej gleby - na tym polu miałem ustawioną na 21 w skali do 30 - czyli jakieś 65%. Monetę po wielu bojach wygrzebałem z około 35cm. Prawdopodobnie leżała płasko. Informuję również, że praktycznie, co drugi sygnał, który kopię wychodzi moneta. Więc "jakieś" obeznanie ze sprzętem mam, choć nadal mam problemy z ustawieniem dyskryminacji - jadę na programie domyślnym + dodatkowo opcja fast recovery. Kopię sygnały powtarzające się przy ponownym grzebnięciu cewką i na wszystkich możliwych jej przesunięciach o 90 czy 45 stopni nad przedmiotem. To skutkuje.

W poprzednich modelach E II oraz E SE było tzw. ustawienie auto do gleby, taki ruchomy kwadracik pokazywał, że wykrywacz pracuje w trybie auto. W E-tracu też to można ustawić, ale naprawdę lepiej to wygląda i działa jak ma się 2 wskaźniki, o których wspominałem wcześniej - po lewej stronie pierwszy pokazujący ustawienie użytkownika i drugi za nim proponowany przez E-Traca - naprawdę świetna rzecz, bo widzisz cały czas co się dzieje. Oczywiście można podwyższyć czułość o około 10% do proponowanego np. pokazuje 19, a użytkownik ustawia 21 i z reguły będzie ok. Jeśli będzie wyżej wykrywacz zaczyna się wzbudzać. Ze swej strony patrzę na takie rzeczy, może dla niektórych to "duperele", ale mi to jasno obrazuje, czego mogę oczekiwać od gleby i dodatkowo to działa jak należy. W ten weekend wyjdę i może będę mieć czas na jakieś inne testy.

Może jakieś propozycje na test? :)

PS mój kolega chodzi z Rutus Proxima - moim zdaniem świetny, polski wykrywacz, może kiedyś zda relację jego możliwości

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 19:32 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Zico grosz SAP-a z około 35cm w niezaśmieconym terenie to i z EXII da się wyciągnąć.Podziel się spostrzeżeniami jak sprzęt zbiera się w mocno zaśmieconym terenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2008, 16:18 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Można obejrzeć taki filmik:
http://www.detecteur.net/video.php?video=44

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2008, 19:33 
Porucznik
Porucznik

A może coś jest nie tak z tym E-trackiem " może czułość " zmniejszył na połowę ? ;)

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2008, 19:37 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Wniskuję ze swoich obserwacji że nie bardzo lubisz produkty minelaba Denarze, mi też nie podchodzą... są takie... miękkie, -za miękkie jak dla mnie i zbyt przereklamowane. No ale każdy ma inny gust... :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2008, 10:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

..

Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 lutego 2009, 16:46 przez lutek15, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 grudnia 2008, 01:14 
Porucznik
Porucznik

lutek15 :) jestem za ,i nie watpię w pewne sprawy,ale Se nie wykrywa ani płycej ani głębiej ani lepiej ani gorzej od Tracka.Te dwa sprzęty i tak gubią sygnał na tej samej głębokości,lub sygnał się załamuje ,czasami dośc dyrastycznie
Natomiast w bardzo zaśmieconym terenie jest problem i to bardzo duzy,natomiast różnica między sprzetami mała.Poznałem Se na tyle ,że coś mogę powiedzieć .Zapnij cewkę do Se 11" to zobaczysz.Na standardowej radzi sobie całkiem całkiem.

pozdrawiam

co do testów to jak dla mnie są :que

ważne są ustawienia np.czułości w każdym z nich ,bo np;na stole można dość sporo podkręcić ,a w terenie trzeba zazwyczaj sporo zmniejszyć,a to przekłada się właśnie na linijkę(cm ) co dla mnie istotne nie jest. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 grudnia 2008, 01:41 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Nie wiem jak to jest, ale widziałem jakie doły trzeba nieraz wykopać spod E-trac'a i wiem tez jak potrafię zmęczyć przedramiona na SE.
Wiem że niektóre wykrywacze maja od razu piękny i czysty sygnał, ale w minelabach trzeba się czasem przyzwyczaić do tego że trzeba zwolnić ruch cewką nad obiektem, a także przymieszać funkcjami deep and fast... Ostatnio wyłupałem dziurę tak na 60-70cm głęboką, bo gdzieś złapałem urywany sygnał i po zwolnieniu ruchu cewki zacząłem mieć go coraz wyraźniejszego, a przy każdej łopatce ziemi był coraz piękniejszy i kiedy już miałem sobie odpuścić... ZNALAZŁEM!!! złamaną łyżkę, z połową komory zupnej heheee a już kiedyś sobie obiecywałem że nie będę grzebał głębiej niż 40cm...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 grudnia 2008, 15:41 
Porucznik
Porucznik

lutek15 napisał(a):
Zico grosz SAP-a z około 35cm w niezaśmieconym terenie to i z EXII da się wyciągnąć.Podziel się spostrzeżeniami jak sprzęt zbiera się w mocno zaśmieconym terenie.

I jakoś w tym temacie Cisza. Zico daj znać

pozdrawiam

Oraz Szczęśliwego Nowego Roku ,aby strzały były częstrze no i głębsze:) ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]