Teraz jest czwartek, 1 stycznia 2026, 01:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 17:54 
Chorąży
Chorąży

Witam; ponieważ brat zakupił nowego fisherka f2 to chciałbym się wypowiedzieć ,wykrywacz bardzo przyjemny fajny i leciutki ,czytelny wyświetlacz dobrze wyważony miło leży w dłoni ,wiadomo nówka nic nie lata żadnych luzów jak w moim starym ace250 .Na dwór na razie nie wyjdzie śnieg ,błoto .postanowiłem przetestować w domu . Baterie nowe alkaiczne .czułość max wycinam dwie pierwsze kreski iron i foil .kłade na stół z dala od urządzeń zakłócających ,telefony kom.powynosiłem daleko żeby nic nie zakłócało, na stół metrówkę stolarską przykładam do sondy i czas na testy .
1 gr 20cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
50 gr 22 cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
1 zł 23 cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
klamerka mosiężna pełna 4 cm x 4 cm 31 cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny.
teraz biorę swojego starego kanarka tak samo ,dyskryminacja tryb jewerly zasięg max ,4 paluszki zasilanie akumulatorki naładowane.i test oto co wyszło.
1 gr 21 cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
50 gr 23 cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
1 zł 25 cm granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
klamerka mosiężna pełna 4 cm x 4 cm 35 cm .granica zasięgu ale sygnał powtarzalny
Tak wyszło i co wy na to???. test robiłem bardzo precyzyjnie , brat jest lekko zawiedziony nie wiem jak z dużymi przedmiotami okaże się dopiero w terenie. Takie moje spostrzeżenia i chciałem się podzielić z wami . Nie wiem czy jest sens płacić więcej około 80 zł za fischerka , skoro testy mówią co innego. POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 18:11 
Podporucznik
Podporucznik

Pewnie nie warto.
Ale teraz takie czasy ze oslabla moda na Garretty :) Ludzie chwala rozny sprzet i czasem "na sile" udowadniaja ze Garrett jest gorszy, starszy, slabszy, mniej wywazony itp. itd. A ja sie ciesze bo dzieki temu moglem za malutkie pieniadze uzupelnic kolekcje Garrettow o kolejny fajny egzemplarz :)
Niech sie brat cieszy a Ty i tak swoje wyciagniesz, a mysle ze wiecej od brata, ACE 250 to juz zasluzony i uznany klasyk polowan na monetki co by tam nie pisali wielbiciele nowej mody :)
Trzeba wiec korzystac zanim moda nie powroci :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 18:34 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Test powietrzny nie jest miarodajny,trzeba by sprawdzić zasięgi w ziemi...używam F2 już jakiś czas i w konfrontacji z dużo wyżej pozycjonowanymi wykrywkami często(szczególnie na polach)wypadałem całkiem nieżle pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 16:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Podłączę się do tego tematu. Mam pytanie do posiadaczy F2 - czy Wam też ten wykrywacz nie chciał działać na mrozie? Kilka dni temu byłem w terenie, temperatura ok. -4, -5 stopni. Włączam wykrywacz i jest ok ale jak tylko chciałem ustawić dyskryminację to sam się wyłączył. To samo się działo bez dyskryminacji ale jak łapał jakiś sygnał (sprawdzałem na szpadlu). A dziś temperatura +2, wyszedłem z nim na zewnątrz i normalnie działał. Zastanawiam się czy to z moim egzemplarzem jest coś nie tak czy po prostu fisherki nie lubią mrozu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 19:16 
Chorąży
Chorąży

mrozu nie lubią baterie a fisherki są nad wyraz prądożerne :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 20:47 
Podporucznik
Podporucznik

Darkman, chodziłem z f2 przy -1, 0 stopniach, nic się nie działo, ale przy temp. -4, -5, takie zjawisko to może być całkiem normalna rzecz. Jeżeli chodzi o prądożerność? na alkalicznych śmigałem ponad 20 h, to mało? Zero kresek i jeszcze można polatać 2-3-5 godziny, oczywiście na słuchawkach :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 01:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzisiaj wypad przy temperaturze ok. +1, +2 stopnie i było wszystko w jak najlepszym porządku mimo, że padał topniejący śnieg. Baterie te same co wcześniej, nie podładowane. Chodzę na akumulatorkach, bo jak za pierwszym razem włożyłem baterie alkaliczne to dosłownie oszalał. No cóż, mam jakiś wybitny ten egzemplarz :) Najważniejsze, że już wszystko wróciło do normy i znów kilo łusek nakopałem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 marca 2010, 21:51 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Fajnie ze jest tu troche info o tym wykrywaczu bo wlasnie mysle o zakupie jakiegos dla syna :) . Pewnie bedzie to wlasnie F2 :) .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]