Teraz jest środa, 31 grudnia 2025, 02:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2008, 14:34 
Major
Major

odkryłem kolejna przyjemna funkcje w fisherku

Na ostatnim polu na moim fisherze i na xterce30 słychasć bylo co krok dziwne sygnały, ziemia bardzo zmineralizowana, przełaczyłem czestotliwośc na 2 i pipanie ustało : )

Denerwuje mnie wzbudzanie, czasem musze chodzic na 40 % czułości. Nie wiem czy to od słupów WN czy od zużycia bateri. Ktoś ma podobny problem ?

pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2008, 22:02 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

KoMbAtAnT napisał(a):
odkryłem kolejna przyjemna funkcje w fisherku

Na ostatnim polu na moim fisherze i na xterce30 słychasć bylo co krok dziwne sygnały, ziemia bardzo zmineralizowana, przełaczyłem czestotliwośc na 2 i pipanie ustało : )

Denerwuje mnie wzbudzanie, czasem musze chodzic na 40 % czułości. Nie wiem czy to od słupów WN czy od zużycia bateri. Ktoś ma podobny problem ?

pzdr

Tak.
Mi wzbudzał się dopiero pow 55 ale to pewnie kwestia mineralizacji ziemi i bliskości słupów energetycznych czy jakiś tam innych ustrojstw wysyłających zakłócenia
:(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 12 listopada 2008, 18:08 
Kapral
Kapral

Też mnie wkurzało to popierdywanie, więc wczoraj zrobiłem test. Rzeczywiście w pobliżu linii wysokiego napięcia wykrywacz zaczął zagadywać, wtedy wymieniłem baterie i przestał.

Chyba spadek napięcia w bateriach powoduje że wzbudza go bele co :)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: f5
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2008, 14:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

witam.
wlasnie jedzie do mnie f5.jestem całkowicie początkujący i nigdy nie mialem w ręku wykrywki.
wiec jeżeli pozwolicie to opisze f5 ze strony całkowitego nowicjusza.
wybrałem f5 ze względu na czytelny wyświetlacz i pokrętła ;)

pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 listopada 2008, 20:42 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

gollum u mnie takze popierdywal na otwartej przestrzeni jakies 150m od lini wysokiego napiecia ale gdy wszedlem do lasu troche przestał i nie wiązało sie to ustawieniem sygnału na max.
zreszta na mrozie a było -5 i wiatr baterie szybko traca sprawność a w cieple odzyskują,tel komórkowy ma tak samo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 16:44 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

ja pindole,jaka aktywność,chyba wszyscy w terenie szukają i kopia :offf

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 września 2009, 12:37 
Szeregowy
Szeregowy

Diver napisał(a):
Zgodnie z obietnica kilka fotek mojego rozwiazania sluchawek bezprzewodowych. Uzywam troche innego nadajnika gitarowego, ale tylko dlatego, ze w momencie kupowania nie wiedzialem o ofercie na stronie Thomanna. Nadajnik t.bone jest o tyle lepszy (i tanszy), ze posiada 16 wybieralnych czestotliwosci. Moj nadajnik posiada tylko jedna stala czestotliwosc wiec sluchawki musza albo posiadac mozliwosc wyboru czestotliwosci lub pracowac dokladnie na tej samej czestotliwosci. Gdybym mial jeszcze raz kupowac zdecydowalbym sie na t.bone.

Na pierwszym zdjeciu widac przecieta "koszulke" wtyczki, tak aby z wtyczki mono zrobic (poniekad) stereo. Wazne aby nie przesadzic podczas przecinania, tak aby nie przeciac przewodu, ktory biegnie srodkiem wtyczki. Sluchawki jak juz wspomnialem strzelilem za 1 Euro na Ebay'u (typ Tempi-Tec RS-850). Przyklejony kawalek rzepa (do nadajnika oraz obudowy) widoczny na drugim zdjeciu pozwala na pewne jego mocowanie. Na zdjeciu ostatnim widac Fishera F2 z zamocowanym nadajnikiem. Uklad sprawuje sie doskonale.
[ img ]
[ img ]
[ img ]

witam

gdzie kupić taki nadajnik ?? nie mogę wygoglowac ??

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 września 2009, 19:51 
Podpułkownik
Podpułkownik

ja bym potrzebował do słuchawek thomsona a tam chyba jest 863mhz
taki nadajnik ale wydanie 54 euro średnio mi przychodzi ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 września 2009, 20:40 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Coś podobnego zrobiłem ale nie przypadło mi do gustu.
Kupiłem słuchawki bezprzewodowe: http://www.allegro.pl/item739087306_bez ... world.html
Owszem działa ale same słuchawki mają jakby obcięte pasmo wysokich tonów i po podłączeniu do zestawu F5 tonacja się zmieniła i trudniej odróżnić wysoki ton wskazujący np. na miedz o niskiego tonu (żelazo). Może te słuchawki są badziewne, bo na pewno nie przenoszą wysokich tonów rzędu KHz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 września 2009, 08:09 
Generał Broni
Generał Broni

Przecież masz napisane w aukcji 72-76 Mhz, to co się dziwisz ? Zresztą za 30 zł to i tak dobrze, że w ogóle coś słychac :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 października 2009, 15:19 
Kapitan
Kapitan

ja osobiscie kozystalem z takiego rozwiazania, prosty nadajnik btlutooth jak np ten nadajnik https://ssl.allegro.pl/item762953111_ad ... h_tx2.html i dowolne sluchawki bluetooth lub telefon z przewodowymi sluchawkami, wtedy jest fajnie bo od razu mozna odebrac jak ktos dzwoni :) zestawik spisuje sie naprawde super. trzeba jednak pamietac ze nie kazdy telefon obsluguje ta funkcje jako obiornik, sluchawki dzialaja w wiekszosci ale telefony zwykle takie co mozna dograc oprogramowanie odbierajace strumien danych. jak mialem to na HTC,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 października 2009, 22:05 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

lamina, jakie zasilanie bluetooth ma ten nadajnik i na ile czasu pracy nadajnika wystarczy to zasilanie? W aukcji nie dopatrzyłem się informacji o zasilaniu. Jaki zasięg ma ten nadajnik w stosunku do słuchawek bluetooth?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 października 2009, 22:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Sprzedawca ten oferuje również słuchawki: http://www.allegro.pl/item757777116_sup ... owosc.html, tu już wiadomo jak ładuje się wbudowany akumulator i na ile czasu wystarcza naładowanie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 października 2009, 06:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dwie stowki za komplet,to bym jeszcze przezył,tylko jak to się będzie sprawowało w akcji?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 października 2009, 07:01 
Porucznik
Porucznik

Jakiś czas temu zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem, ale stwierdziłem, że skoro sgnał z telefonu dostaję 2-3 sekundy po rozpoczęciu nadawania to mi się to nie przyda.
ma 2 pytanka:
1.) po co telefon ma odbierać sygnał z nadajnika skoro odbiera go bezpośrednio słuchawka? Moja może odbierać sygnał z max 5 telefonów. (nie wiem kto to wykorzystuje :P)
2.) Jak jest z opóźnieniami?. Jak włączam muzykę w telefonie to w słuchawce słyszę dopiero od 3-4 sekundy nagrania, a początek obcina. Tutaj pewnie jest ciągłe nadawanie. Na to nie wpadłem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]