Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 08:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 01:29 
Moderator
Moderator

,,o Boże,a cóż to za wojaki...''bis....

Dobre :1 to się nazywa GRUBA RUŁA :) :) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 01:33 
Generał Broni
Generał Broni

idol napisał(a):

A wie ktoś co to jest ruła? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 01:40 
Generał Broni
Generał Broni

...To taka dziura oblana żelazem. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 01:42 
Moderator
Moderator

Krzychu_ napisał(a):
idol napisał(a):

A wie ktoś co to jest ruła? ;)

Wygląda na to że kol. idol próbował być żartobliwy. Takie śmichy- chichy. Idol Żartobliwy...
Nie bądź Pan rura i nie pękaj! (wężykiem)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 02:18 
Generał Broni
Generał Broni

@Armand
Nie wiem czy dobrze robię i czy doczekam się odpowiedzi kontynuując temat ale dotarłem do pewnych informacji (np. www.elportal.pl/pdf/K19/28_15.pdf) i w związku z tym mam konkretne pytanie natury technicznej: czy poza montażem SMD w elektronice Pańskiego PROSPECTORA coś się zmieniło od 1998 roku (!) :que (bo konstrukcja sondy, obudowa i gięte rurki z Al to nie elektronika)

Samym Olejkiem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 09:19 
Major
Major

Armand napisał(a):
Do ceny ALLa doliczcie sobie podatki, opłaty i ZUSy [które nie są odprowadzane do Skarbu Państwa] czyli ok. 40% ceny i wtedy porównajcie ceny. I zobaczycie, który wykrywacz jest tańszy.
Czyli jak rozumiem, jest to ucieczka od odpowiedzi na pytanie o porównanie zasięgów Armanda i ALL-1?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 10:34 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

W 1998 r stosowano inny układ elektroniczny. Jeżeli układ jest wykonany w SMD, to jest to nowy, inny układ elektroniczny. Stosuję te same nazwy i rozmieszczenie elementów manipulacyjnych, jak mi już powiedzieli wcześniej specjaliści od marketingu, to był błąd. Stary i nowy układ można rozpoznać po obecności w nowym rezonatora 1MHz.
Nie uciekam od porównań, ja podaję zasięgi, to Wy nie stosujecie porównania, nie podajecie zasięgów ALLa. Nauczcie się stosować metody naukowe w ocenie sprzętu. Moje zasięgi są ogólnie znane. O ile wiem z wybiórczych testów, ALL ma większe zasięgi od moich wykrywaczy, gdyż konkuruje zasięgami z Rutusem. Przypominam, że ALL ma dramatycznie rozwiązaną sprawę zasilania, dwa pojemniki na baterie, chyba 2x12V i Wy to dźwigacie[tego sposobu zasilania nie stosuje żadna zachodnia firma] i w związku z tym pompuje dosyć dużą moc w cewkę. I chyba porównanie wyglądów obu wykrywaczy jest poza jakąkolwiek klasyfikacją :) I przypominam, że gdyby doliczyć do ceny ALLa [podajecie 800zł] należne Skarbowi Państwa podatki, ALL kosztował by więcej od Prospectora, kosztował by tyle, co z zimową zniżką Proxima! Nie mówię, że to jest nieuczciwa konkurencja, bo ALL nie wykonuje wykrywaczy seryjnie i nie może sprzedawać do dalszej odsprzedaży i firmom, ale przynajmniej nazwę to jako konkurencja "nieuzasadniona".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 11:21 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):
W 1998 r stosowano inny układ elektroniczny. Jeżeli układ jest wykonany w SMD, to jest to nowy, inny układ elektroniczny.

Czyli z punku widzenia zasady działania (schemat zasadniczo się nie zmienił) i parametrów użytkowych jest to ten sam wykrywacz co w 1998 roku (no, może poza rezonatorem wpływającym nieco na poprawę stabilności generatora). Funkcjonalność elementów wykonanych w SMD nie zmieniła się. Zmienił się tylko sposób ich montażu, rozmieszczenia i wielkość obudowy.

Armand napisał(a):
Nauczcie się stosować metody naukowe w ocenie sprzętu.

Czy moje powyższe stwierdzenie można już uznać za "metodą naukową" zastosowaną w ocenie sprzętu?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: armand
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 12:55 
Klucznik z Klucz

Witam
Do dyskusji tylko dodałbym MEDAL dla Armanda za wytrwałość
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 16:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Wywód przeprowadzony naukowo, ale wniosek błędny. Pomimo podobnej zasady działania ,schemat zasadniczo się zmienił. Jest to inny schemat, już to pisałem. Jest lepsza czułość i lepsza stabilność, nie trzeba kalibrować układu.
Co do wytrwałości to odpisuję, napiszcie teraz do pana Garreta i pana Fishera [ten już chyba nie żyje] i męczcie go, czy aby nie produkuje wykrywaczy w oparciu o schematy z 1998r. :) Myślę, że 6 stron "dyskusji" wyczerpało temat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 17:03 
Specjalista
Specjalista

Do tej pory cały czas było:
Armand napisał(a):
Piszesz o odpowiedziach merytorycznych, ja właśnie nie mogę doczekać się pytań merytorycznych w szczególności typu technicznego.

Armand napisał(a):
Tak jak w poprzednim poście: "Forsujesz teorię czegoś lepszego, nie potrafiąc tego udowodnić w sposób naukowy."

Aż tu nagle:
Armand napisał(a):
Myślę, że 6 stron "dyskusji" wyczerpało temat.

Cóż takiego się stało, czyżby pojawiły się merytoryczne szczegóły? Jeszcze się dyskusja nie zaczęła i już się skończyła? Jednym słowem jak zawsze...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 19:21 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):
Wywód przeprowadzony naukowo, ale wniosek błędny. Pomimo podobnej zasady działania ,schemat zasadniczo się zmienił. Jest to inny schemat, już to pisałem.

Na czym więc polegają te zasadnicze zmiany w schemacie "nowego" PROSPECTORA :que (jak na razie dowiedzieliśmy się, że doszedł rezonator 1MHz). Tylko proszę Armand: nie napisz, że to tajemnica państwowa :) czy coś w tym rodzaju.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 20:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Kochacie zachodnie marki, jest okazja: http://www.allegro.pl/item506046172_fis ... azdka.html , napiszcie do Fischera, jakie zmiany wprowadził w tym modelu :) A rezonator nie doszedł do starego modelu, tylko podałem go jako element identyfikujący nowy model. Ja nie użyłem słowa "doszedł". Na tym polega właśnie brak naukowości, na braku konkretności, szczegółowości i poprawności sformułowań. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 20:40 
Generał Broni
Generał Broni

Armand - a czytałeś FAQ???
FAQ napisał(a):
Reklama na forum
Zabronione jest wstawianie reklam bez uprzedniego, wyraźnego pozwolenia Robi´ego (robi@poszukiwanieskarbow.com), z wyjątkiem informowania o prywatnych aukcjach internetowych używanego sprzętu eksploracyjnego na forum "Giełda".

No chyba, że nie odróżniasz działów tego forum???

P.S.
Ktoś to musiał pierwszy napisać - jak dla mnie jesteś po prostu żałosny.
Poziom dyskusji z Twojej strony sprowadza się do twierdzenia, że "u Was w USA, to Murzynów biją". :n :n :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2008, 23:06 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

czytam posty od początku i sie nie chciałem za bardzo wpier....ać bo każdy z piszących ma trochę racji,jedni więcej inni mniej.
może mam za małe IQ i nie rozumiem pewnych rzeczy.
armand chcialem cie juz poprzec nawet bo byles osamotniony ale po jaki wulgaryzm wklejasz akcje i dudnisz na cały swiat ze sprzedajesz f75 :que :que

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]