Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 22:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Moje boje z Panem N.
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 23:02 
Starszy Sierżant Sztabowy

Madrym ku przestrodze, glupim ku nauce ;)

UWAGA: Ten tekst ma jedynie uzmyslowic pare rzeczy, nie poddaje w watpliwosc znajomosci rzemiosla przez w/w Pana, ani zalet ktore jego produkty maja!.

Jakis czas temu, kierowany nainwna mysla, ze sam naprawie swoj wykrywacz (poluzowanie uchwytu) doprowadzilem do uszkodzenia paru scalakow. Niby nie problem, ale producent, chcac zapewne chronic swoj patent, starl z nich oznaczenia. Szybki telefon do miasta M. i dowiedzialem sie, ze wystarczy przyslac sprzet i juz nastepnego dnia bedzie sprawny, dodatkowo chcialem zamowic cewke, takze w wyniku negocjacji wyszo, ze "placi pan za cewke reszte (koszty wysylki i naprawy) gratis". Wyslalem sprzet i tu rozpoczela sie moja przygoda :wq
Naiwny czekam ok tygodnia na wykrywacz..nic...telefon do Pana N.: "Tak tak, juz wysylam, niestety mam tyle pracy ze..bla bla bla"....2 tydzien...nic....kolejny telefon: "Jakby Pan mogl podac swoj adres jeszcze raz..."
Tak minely ok 2 miesiace. Wsrod wymowek, slyszalem juz wszystko, od "zona sie tym zajmie, wie pan jestem taki roztrzepany", przez "juz jeden facet mnie sadzi, prosze nie skladac sprawy do sadu" do "pewnie poczta zgubila przesylke, jak nie dojdzie wysle panu nowy sprzet" (na prosbe o podanie nru nadania, aby pociagnac poczte do odpowiedzialnosci, proszono o dalsze czekanie). W koncu zebrawszy sie w sobie wyslalem SMS o tresci, ktora niedwuznacznie dawala do zrozumienia, ze jesli wykrywacz nie bedzie do konca tygodnia, to przyjade do mieszkania Pana N. (nie sam) i odbiore wykrywacz osobiscie. Po nim szybko zadzwonil telefon, w ktorym zostalem zapewniony, ze do piatku do godz. 15 wykrywacz bedzie u mnie, a jesli nie to moge przyjechac nawet z 10 osobami.
Ku mojemu zaskoczeniu rzeczywiscie wykrywacz dotarl do mnie w wyznaczonym terminie, ale to nie koniec niespodzianek! Wykrywacz dotarl...ale NOWY! Choc rozni sie od mojego w paru szczegolach (sygnalizacja wielkosciowa jest znacznie slabsza, ale czulosc za to wzrosla o jakies 30% ), to jednak moj stary sprzet nosil slady uzytkowania.Prosze sobie wyobrazic moje zdziwienie, gdy listonosz nie zarzadal zaplaty za przesylke!!!!. Wraz z nim otrzymalem swoja stara cewke i zapewnienie, ze nowa przyjdzie osobno (do dzis nie doszla, a minelo ok. 3 miesiace).

Reasumujac caly koszt tej eskapady to 15-20zl na telefony i ok 10zl za wyslanie wykrywacza do Pana N. No coz...naiwnie sadzilem, ze ktos produkuje wykrywacze dla pieniedzy

Jesli kiedykolwiek biedziecie wyrazali chec zakupu wykrywacza Pana N. wezcie powyzsza sprawe pod uwage, oszczedzi to wam wiele niepotrzebnych stresow.

P.S. Sprawe przytoczylem z grubsza, z uwagi na to, ze nie prowadzilem dzienniczka tej sprawy:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 23:36 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Pan N. z M. jest slaaaaaawny ze sprawnej obslugi klienta ;)
Bodajze JMS pisal ostatnio, ze N. z M. pracuje nad VLFem. Wyobrazacie sobie przed jakim problemem by stanal, gdyby mial wyslac sprzet pieciu kupcom na raz ? ;)

Wasz
B. z P. nad W. :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2005, 23:44 

Wiem, ze to glupie (tak samo jak czarne prostokaty na oczach przestepcow w telewizji, choc na kanale konkurencyjnym wszystko widac) ale ja wiem czy mnie nie zaskarzy o znieslawienie? Moze raz w zyciu wykarze troche inicjatywy :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 00:33 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Na sto jeden procent, ale w przyszlym tygodniu, bo zona sie tym teraz zajmuje :D :666

Bacchus
:orko

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 22:08 
Porucznik
Porucznik

Nieprawda, pewnie już Cie zaskarżył, ale "poczta zgubiła przesyłke". :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2005, 22:30 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Niestety, ale to tak jest z niektórymi naszymi wykonawcami (w 90%) :cry:
Nie szanują klienta uważają, że są najlepsi w tym, co robią i ich wykrywacze są nawet takie same lub lepsze od zachodnich i za niską cenę. :jump
Stek bzdur i głupoty po prostu muszą się nauczyć szanować klienta a i nawet takiego upierdliwego.
A ten czas realizacji zamówienia, brrrrrrr dlatego wolę kupić używany z ryzykiem niż czekać kilka miesięcy na nowy, który i tak okaże się jakiś felerny lub coś w tym stylu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 28 stycznia 2005, 08:52 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Muszę stanąć w obronie pana N. Bo jeśli jest to ten pan N. z miasta M. który słynie z niezłych wykrywaczy "nie VLF" to jest to bardzo solidny handlowiec.Swego czasu osobiście dostarczył mi wykrywacz do domu (prawie Łódż) w dniu zamówienia!!! Kwestie techniczno-estetyczne pomijam.
Pozdrawiam,
Witek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 00:56 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Tak, tak. Chodzi własnie o tego słynnego pana N z miasta M. :)

Wiecej o nim można przeczytać tu:
viewtopic.php?t=3519&highlight=nieuczciwy+pan

A to moja historia.
Zimą 2-3 lata temu odwiedziłem pana N i zostawiłem mu wykrywacz do przeróbek. Chodziło o wymianę akumulatorków z pastylek na paluszki, dodanie wskaźnika pomiaru głębokości, drugiej diody, wymianę przełącznika dyskryminacji wielkościowej z dwu na pięcio pozycyjny, wymianę wtyczki i gniazda ładowarki, przesunięcie włącznika zasilania i jakieś tam przeróbki konstrukcji nośnej wykrywacza. Cenę ustaliliśmy na 250 zł. Na prośbę pana N zostawiłem mu 100 zł zaliczki. Wykrywacz miał być gotowy po 2 tygodniach ale jak wybierałem się na wiosnę na wykopki, to okazało sie, że nic nie zostało zrobione. Na miejscu przy mnie wymienił tylko akumulatorki. Tłumaczenie standardowe (nie miałem czasu, dużo pracy, zapomniałem). Pomyślałem no cóz, trudno, każdemu się może zdarzyć i umówiliśmy się, że po sezonie dostarczę mu wykrywkę do dokończenia. Gdy zjawiłem sie tam późną jesienią i przypomniałem sprawę pan N zakomunikował mi, że za takie pieniądze to mu się nie opłaca tego robić. Zażądał jeszcze 100 zł. Na przypomnienie, że zawarliśmy umowę, wprawdzie tylko ustną ale jednak prawnie wiążącą i to z jego winy wszystko się tak przeciągnęło, wzruszył tylko ramionami. Trochę mnie to zdenerwowało i w mało dyplomatyczny sposób powiedziałem co myślę o takim postępowaniu :wq Mogłem wprawdzie odebrać zaliczke i trzasnąć drzwiami ale zależało mi na przeróbkach więc musiałem się politykować. Stanęło na tym, że dopłacę 50 zł. Gdy stawiłem się po odbiór wykrywacza próbowano ode mnie jeszcze wyłudzić (inaczej nie można tego nazwać) 20 zł za wyjaśnienie zasady działania i obsługi wskaźnika głebokości zalegania fanta. Żenada. :mg: :n

PS. Co do samego sprzętu, to uważam go za jedną z najlepszych wykrywek na militaria a w specyficznych warunkach, np Bieszczady, Beskid Niski- jest po prostu niezastąpiona.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 08:09 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Z tego wynika,że ja trafiłem na wyjątkowego doła finansowego u pana N. A wiadomo,że nic tak nie mobilizuje jak brak gotówki ;)
Pozdrawiam,
wicja1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 14:02 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

bleble "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! Pan N olewa nas :cry: i dla tego nie kupuje od takich ludzi. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 14:17 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Pan N. nie zrobił na mnie wrażenia przemądrzałego olewatora , "mającego wszystko w dupie",ale twoje blebleble jak najbardziej. :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 21:04 
Moderator
Moderator

... ale wykrywacze robi naprawdę niezłe, więc jeśli sie komuś już uda przejść przez etap zakupów, to może liczyć na sporo radości przy poszukiwaniach (szczególnie militariów).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 22:40 

Jak napisalem wyzej z wykrywacza swojego teraz jestem zachwycony:) Byle gowno mi wykrywa o militarce nie wspominajac. Krotko mowiac: zdolny facet ale cos w glowie nie tak :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 stycznia 2005, 23:11 
Moderator
Moderator

Tak Wicia-nie ty jeden miales taka "dostawe "do domu - Gucio nawet dostal niezly upust/oprocz dostawy/-a do niego chyba dalej niz do Lodzi ma pan N.
:)
Sabat-gdybys znal starsze modele-to bys byl dopiero zachwycony-jak juz gdzies tu pisalem nowe maja 30-50% mniejszy zasieg.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]