Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 12:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Testy powietrzne ACE 250
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 14:32 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Wlasnie dotarl do nas sprzet (ACE 150 i ACE 250) i robilismy pierwsze testy. Niestety tylko w powietrzu ( warunki atmosferyczne w Krakowie nie sprzyjaja kopaniu). Wyniki sa calkiem obiecujace:

ACE 150
monete 5 gr - 24 cm
obraczka - 24 cm
Noz - 36 cm

ACE 250
monete 5 gr - 25 cm
2 zl z 1933 (srebrne z Matką Boską) - 27 cm
obraczka - 26 cm (kumpel mial jakas lewa obraczke :P to na 24 cm wykrywalo)
Noz - 38 cm

Roznice w zasiegu niewielkie, ale 250 posiada sporo opcji ktore naprawde ulatwiaja zycie.

Dyskryminacja dziala swietnie, wykrywacz jest stabilny. Identyfikacja poprawna do 80-90 % zasiegu, jest bardzo lekki.

Jak ktos chce wiedziec wiecej to prosze o kontakt na priv.

Pozdrawiam, Grzegorz Talar, .......

Ostatnio edytowano poniedziałek, 7 lutego 2005, 16:59 przez andarian, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 16:22 
Podpułkownik
Podpułkownik

Myślę że tworzymy niebezpieczny precedens i zdecydowanie się sprzeciwiam.
Wielce szanowna firma Talcomp Kraków, której z całego serca życzę jak najlepiej, ma swoją własną bardzo okazałą i atrakcyjną stronę WWW.
Jest to najwłaściwsze i w zasadzie jedyne miejsce do prezentacji materiałów o wymowie czysto reklamowej.
Wykorzystywanie do tego celu hobbystycznego forum jest nadużywaniem gościnności.
Grzecznie sugeruję, w ramach możliwości technicznych jakie oferuje forum, zatarcie treści poprzedzającego posta,
po czym ja usunę mojego, po czym możliwe będzie usunięcie całego wątka.
Podobna operacja przydałaby się również w haniebnym wątku o 31 centymetrach.
Panowie - trochę wyczucia. To nie stragan na wiejskim targowisku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 16:32 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
A czy jako uzytkownik forum nie związany z żadną firmą sprzedającą
wykrywacze,zamieszcze swoje testy w powietrzu to też mnie ktos
posądzi o kryptoreklamę??

pozdrawiam
:spam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 16:46 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
A czy jako uzytkownik forum nie związany z żadną firmą sprzedającą
wykrywacze,zamieszcze swoje testy w powietrzu to też mnie ktos
posądzi o kryptoreklamę??

A jasne że możesz. Tylko porównaj sobie wiarygodność oficjalnych materiałów, pod którymi ktoś się podpisał i za które bierze odpowiedzialność z "testem użytkownika" któremu "tak wyszło", nie wiadomo na czym, nie wiadomo w jakich warunkach ani ile razy. Ja tu nie chcę się posuwać do spiskowej teorii dziejów, ale kto mi da 100% gwarancję, że materiały na tym forum podpisane X czy Y, zostały rzeczywiście przygotowane przez X i Y? Przecież może być tak, że prawdziwy X i Y w ogóle tu nie zagląda i w najmniejszym stopniu nie ponosi odpowiedzialności za to co tu jest podpisane X albo Y, a w każdym bądź razie bez najmniejszego trudu może się tego wyprzeć.

Zdecydowanie sugerowałbym spojrzeć na to z innej strony. Dlaczego na oficjalnych stronach White'sa, Garretta, Fisher'a, MineLaba, Tesoro, C.Scope'a, Bounty-Hunter'a... (przpraszam tych, których nie wymieniłem) nie ma żadnych testów? Jeszcze raz pytam DLACZEGO? Może dlatego, że nie potrafią przeprowadzić testów? A może dlatego, że nie potrafią pisać i ich opublikować? A może dlatego, że wszyscy się wstydzą Rutusa? A może dlatego, że są po prostu mądrzejsi. No jak Ci się wydaje?

Znowu zaczyna się dyskusja o wyższości wiadereczka z piaskiem nad klockami lego. Proszę moderatora forum o zablokowanie wątku i usunięcie go po 24 godzinach

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 16:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nie zamieszczam zadnych informacji reklamowych, nie podaje zadnych namiarow, cen, nie probuje zdyskredytowac innych producentow/dealerow sprzetu. Jedyne co mialo na celu umieszczenie tu tego posta to to, ze ostatnio bardzo duzo osob interesuje sie osiagami tego sprzetu (o przyczynach takiej reakcji wypowiadac sie nie bede).
Jedyna informacje co do ktorej ktokolwiek moglby miec jakies watpliowsci usuwam.

BTW fakt, ze takie testy sa o d.... rozbic i zaden szanujacy sie producent nie zamieszcza takowych na swojej stronie (i nie zamiesci ? ) w czym zgadzam sie z Sylurem. Jedyne co maja na celu takie testy to poinformowac zainteresowanych czy ten a ten wykrywacz nie jest zabawka dla dzieci. Wlasciwie to mozna by napisac tyle tylko, ze osiagi sa zblizone do innych i tyle (ale cyferki zawsze ladniej wygladaja).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 17:06 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
Nie zamieszczam zadnych informacji reklamowych, nie podaje zadnych namiarow, cen, nie probuje zdyskredytowac innych producentow/dealerow sprzetu. Jedyne co mialo na celu umieszczenie tu tego posta to to, ze ostatnio bardzo duzo osob interesuje sie osiagami tego sprzetu (o przyczynach takiej reakcji wypowiadac sie nie bede).
Jedyna informacje co do ktorej ktokolwiek moglby miec jakies watpliowsci usuwam.

Wielce szanowny Panie Grzegorzu. Dwa pytania:

Czy zamieszczenie tej informacji ma potencjalnie wpływ na wielkość sprzedaży tego wykrywacza (konkretnie - wzrost)?
To w takim razie jest to reklama czy nie?

Najbardziej dobitny przykład jaki przychodzi mi do głowy:
Czy reklama pieluszek SrepmaP w telewizji, nie jest reklamą dlatego, że nie podaje się tam ceny ani adresu sklepu na moim osiedlu?
Nie używajmy argumentów, które obrażają i Pańską i moją inteligencję.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lutego 2005, 17:20 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

andarian napisał(a):
Jedyne co maja na celu takie testy to poinformowac zainteresowanych czy ten a ten wykrywacz nie jest zabawka dla dzieci. Wlasciwie to mozna by napisac tyle tylko, ze osiagi sa zblizone do innych i tyle (ale cyferki zawsze ladniej wygladaja).

No cyferki ładnie wyglądają, ale takie dwie, konkretnie trójka i jedynka wywołały ostatnio niezłą awanturę... Poza tym ten krótki test jest w pewnym sensie przekazaniem treści reklamowych - na zasadzie ulotki czy prospektu. Inaczej wygląda to, jak pisze to zwykły użytkownik, a inaczej niż dystrybutor. I nie chodzi tu tylko o moje podejście (które wiadomo, że również mam skrzywione - nadmierna podejrzliwość i doszukiwanie się treści reklamowych), ale też o zwykłego użytkownika.

Najbardziej smuci mnie Wasze podejście. Teraz jesteście bardzo aktywni, bo trafił się drugi dystrybutor Garrett'a w Polsce i "nadrabiacie" czas niebytu na forum informacjami o sprzęcie. Dlaczego wcześniej nie było takiej aktywności? :que Trzeba było na siłę niemal wyciągać do tablicy...
Teraz bombardowani jesteśmy na forum przeróżnymi informacjami - a to się to ukazało, a to tamto... Tu mamy taki zasięg, tu inny... To zachowanie nie dotyczy tylko Was, lecz również konkurencji. Ugrywanie własnych interesów na forum, lawirowanie między nieścisłym regulaminem forum (no bo niby jak ściśle zdefiniować co jest reklamą a co nie?) i prowokowaniem dyskusji. Ja znam prawo marketingu, które mówi, że najważniejsze, żeby dużo mówić o produkcie - nieważne czy dobre czy źle. Byle dużo, a produkt się wtedy sprzeda. Jak widać przez ostatnie tygodnie na forum to prawo jest ściśle eksploatowane. :n

Myślę też, że sylur bardzo trafnie ujął temat.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]