Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 05:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: problem
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 20:56 
Porucznik
Porucznik

Witam!
Mam do was 2 pytania:
Po pierwsze chodzi mi o zasieg mojego cyklopa 1 dla monety 2zl wynosi on max 15 cm w powietrzu przy trybie dynamicznym, oraz max 19cm w trybie statycznym. Czy to nie za malo ? Czy zle baterie moga zle wplywac na zasieg ? Kupilem najtansze jakie byly 9zl za 12 sztuk ;) . ( skala na wykrywaczu wychyla sie max na lewo co znaczy, ze sa dobre :/ )
Znalazlem na mapie kongresowej ciekawa karczme w lesie, a raczej miejsce po niej, tylko nie wiem czy wykrywacz z takim zasiegiem jest w stanie błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć" tam jakies ewentualne monety. W koncu sporo gruntu musialo tam przybyc przez 200lat. Prosze o pomoc, bo jestem totalnym noobie.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 21:01 
Specjalista
Specjalista

Witam

Nie wiem jak wyglądaja prawidłowe zasięgi cyklopa, ale jedno wiem na pewno: na bateriach nie ma co oszczędzać :)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 21:36 
Generał Broni
Generał Broni

Jako że konstruktorem Cyklopa zarówno 1 jak i 2 był RUTUS to do niego proponuje z tym pytaniem jak i ewentualnym serwisem się skierować, ale z tego co mi się wydaje to jest bardzo możliwe że ta konstrukcja ma taki zasięg. Co do baterii, to oczywiście nie mogą być to najtańsze z rynku, ale nie ma co też kasy pakować od razu w Duracell'e. Dobry stosunek jakości do ceny mają baterie "Panasonic special", bądz "firmowe" alkaliczne paluszki sprzedawane w sieci "carefur"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 21:48 
Kapitan Petersen

Ja używam "żółtych" paluszków Warty konfekcjonowanych przez ten koncern dla IKEI. Cena za paczkę z 10 bateriami - 10 zł. Do nabycia tylko w IKEI.

GTI na głośniku pracuje na nich ponad 40 godzin.

Polecam

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 22:01 
Moderator
Moderator

Najoszczędniej to bedzie chyba jechac na akumlatorkach,choć trochę kosztują ale naprawde warto w nie zainwestować bo szybko się zwrócą.Na allegro można dostać już o pojemności 2600 mAh w cenie 10-14 zł za szt.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 marca 2005, 22:02 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

A jak masz ustawiony próg ?
Ustaw na lekko słyszalny , załóż schłuchawki, kup leprze baterie i błąd ortograficzny!!! zyskacz jeszcze te zgubione centymetry.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 09:06 
Małomówny czytacz

moze nie w temacie, ale powroce do bateri.. bylem wczoraj w kerfurze.. baterie sztuk 12 za 3,99 to jest oferta :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 09:21 
Generał Broni
Generał Broni

Ale nie alkaliczne, a pamietasz, co sie dzialo jak te Cameliony Ci w koszyku jabla wylały...;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 13:32 
Porucznik
Porucznik

Baterie mam Panasonica special, wiec pewnie to nie ich wina. Podkrecilem teraz prog jak radziliscie, w ten sposob ze co pare sekund wykrywacz sobie popiskuje. Z pewnoscia stworzy to problemy, przy poruszaniu sie po lesie z wykrywka bo co chwilke bedzie dawac falszywe sygnaly, ale mniejsza szansa ze cos przegapie.(pare cm zasiegu wiecej zlapalem) Mam jeszcze to pytanie wzgledem karczmy w lesie. Nie wiem w ktorym roku ona zniknela ale jest zaznaczona na kongresowce 1839. Czy jest szansa, zeby błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć" jakeis monety, pod ta warstwa gleby , czy raczej zainteresowac sie bardziej karczmami przy polach ?
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 15:23 
Porucznik
Porucznik

Aha potesotwalem troche wykrywacz dzisaj z 2 zl jeszcze i jego max zasieg dla niej na nowych ustawienach wynosi 19-20cm.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 15:57 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

W słuchawkach i po testach z ustawieniami błąd ortograficzny!!! jeszcze kilka cm uzyskasz.
Mocno zmarżnieta gleba u Ciebie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 20:32 
Porucznik
Porucznik

Gleba w lesie zmarznieta jakies 5 cm w kosc, potem bez problemu da sie kopac - tylko ten snieg. Teraz zalega go okolo 10cm. Na polach kopanie opada- chyba, ze zaoranych. Wzgledem tego mojego wczesniejszego pytania z karczma moze ktos odpowiedziec? Bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 marca 2005, 23:39 
Kapitan Petersen

[quote="pr00f"]Czy jest szansa, zeby błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć" jakeis monety, pod ta warstwa gleby , czy raczej zainteresowac sie bardziej karczmami przy polach ?/quote]

Szansa jest zawsze i wiosną musisz tam iść z wykrywką. W inny sposób tego nie rozstrzygniesz. Nawet jeśli nagromadziła się tam jakaś szególnie gruba warstwa spalenizny i humusu, to zawsze jest szansa, że rosnące drzewo odsadziło ziemię, a wraz z nią monetę, albo kret, albo mróz przemieścił, albo deszcz wypłukał itd.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]