Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 03:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Proponuję podział tematu : detektory
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 09:06 
Lew morski

Drodzy koledzy forumowicze(i kolezanki!) !!!! Ze zgroza przygladam sie awanturze wokol ostatnich zmian na rynku detektorow - mysle, ze glownym powodem jest przedluzajaca sie zima i wszystko co za tym idzie( nadmiar energii u poszukiwaczy, brak zbytu u producentow itp) - co sezon wraz z zamarznieciem ziemi forum sie podgrzewa, ale teraz to juz chyba przegiecie nastapilo.Mysle, ze nie sposob calkowicie zakazac producentom i ich dystrybutorom reklamy wlasnego sprzetu a z drugiej strony zamiast reklamy kazdy szukajacy nowego sprzetu chcialby wysluchac naprawde obiektywnych opinii innych uzytkownikow.Aby zapobiec dalszej eskalacji jalowej dyskusji o wyzszosci jednego producenta czy serwisu nad drugim i sprzetu nad innym sprzetem proponuje podzielic temat detektory na dwa : 1.detektory - kontakt z producentami(i tu dyskusja, reklama, pyskowka itp.), 2. detektory - opinie uzytkownikow(kwatermistrzom wstep wzbroniony). Kazdy kto wejdzie na forum kwatermistrzow bedzie sie liczyl z kryptoreklama itd a kto bedzie chcial niezaleznej opinii wejdzie na temat2.
Nie to zebym chcial kwatermistrzow umiescic w jakims gettcie tylko z zalem zauwazylem, ze ludzie, ktorych dotad mialem za naprawde kulturalnych i nie podkladajacych swin konkurencji dali sie wciagnac w personalne rozgrywki i wojne na rynku. Jak dotad zetknalem sie w taki czy inny sposob z roznymi producentami - w zasadzie wszyscy potraktowali mnie b. dobrze chetnie udzielajac potrzebnych porad i informacji wiec dziwi mnie to, ze zamiast robic swoje zwalczaja sie nawzajem.Mysle, ze to nie tedy droga dla Moderatorow zeby dac sie wciagac w takie dyskusje z komentowaniem wielokrotnym wypowiedzi innych forumowiczow madrzejszych czy glupszych-podziwiam wasza prace, ale moze bardziej dyskretnie napominajcie.Nie jestem jakims wieloletnim znawca wykrywek wiec czasem potrzebuje porady itp - to forum chyba glownie po to istnieje(???????).Kiedys kopalem bez wykrywki, ale to byly czasy gdy spora czesc dzis ciekawych fantow sie wyrzucalo uwazajac je za smieci(to byl blad-cholera!).
Mam nadzieje, ze was nie zanudzilem - moze macie lepsze rozwiazanie - dla mnie jedno jest pewne - ta cala szarpanina ponizej poziomu musi sie skonczyc albo to forum sie skonczy - no moze szybka wiosna nam pomoze :1 , pozdrawiam wszystkich!!!!
PS objawy ZZP ( Zimowy Zespol Poszukiwacza) widac tez na innych tematach na szczescie wiosna juz idzie!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 14:21 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

:za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 marca 2005, 14:57 
"Spammerus maximus"

Przez posty na forum można sobie wyrobić zdanie o użytkownikach, także o kwatermistrzach. Uważam że jakakolwiek blokada bądź ograniczenie ich działalności do jakiś działów nie ma sensu.
Z drugiej strony nie powinniśmy ograniczać prawa kwatermistrzów do informowania o nowościach sprzętowych. Po to takze jest to forum. Osobiście nie mam czasu by szukać w necie informacji o wykrywkach. Strony producentów czy sprzedawców nie sa obiektywne a to forum, przez możliwość komentowania wypowiedzi sprzedawców czy producentów, jest najbardziej obiektywnym źródłem informacji bo z kilku wypowiedzi mozna złozyć sensowną całość i wyrobić sobie zdanieo sprzećie.
Dla przykładu: lubię minelaba i uwazam że jest to najlepsza marka na rynku. Mam prawo do takiego zdania. Dla Jankosa Garrett jest najlepszy. Kazdy z nas może w jakiś sensowny sposób uzasadnić swoje zdanie.
Komercyjnie sprzedawcy mogą wypowiadać się się na swoich stronach pisząc tam co tylko zechcą.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 marca 2005, 08:59 
Lew morski

No wlasnie takie zamykanie buzi tym czy innym oraz wypowiedzi kol. Ciacho cyt.:"To forum to nie jest karitas... " sprawia wrazenie ze z forum kolezensko -hobbystycznego, ktore kiedys potrafilo zrzucic sie dla kolegi na ukradziona wykrywke - robimy sie czyims przedsiewzieciem komercyjnym - to znak, ze jesli myslisz inaczej - to moze jutro zostaniesz wywalony jesli nie spododoba sie to wlascicielom - taka bezwzgledna walka z producentami aby bron Boze nie pochwalili swojego sprzetu wyglada mi na walke o kase...moze tak nie jest - chcialbym, ale raczej nie mam zludzen - liczba uzytkownikow i odslon oraz popularnosc tego forum sama sie prosi o wykorzystanie. Z drugiej strony rozumiem, ze utrzymanie takiego forum to tez koszty i poswiecenie wlasnego czasu-za to jestem b. wdzieczny kolegom. Mnie osobiscie bardziej odpowiadal wczesniejszy klimat jeszcze sprzed przenosin na inny serwer, z taktownymi uwagami Robiego a teraz kule ogon, strach o cos zapytac, a dla mnie cenny watek chyba sobie skopiuje bo kto wie co bedzie dalej??? Z drugiej strony kwatermistrze sami dali sie poniesc i wzajemnie sie dyskredytuja na co rzeczywiscie na takim forum szkoda miejsca. Z tego wszystkiego moja propozycja, czyli cos w rodzaju zeby byl wilk syty i owca cala...PZDR :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ależ ja chce zapłacić
PostNapisane: czwartek, 17 marca 2005, 14:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

tylko chce wiedzieć za co.
np za baner ale nie wolno, brak miejsc

wg mnie rozwiazanie optymalne jest na http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/index.php?c=3
katalog stron i fini jak ktos chce wiecej, to placi np za baner

tzw podwojna tozsamosc, to rodzaj testu na fair play

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 marca 2005, 15:57 
Lew morski

Myslalem, ze takie rozwiazanie wyhamowaloby te wzajemne obelgi bo zostaliby sami i niktby ich nie czytal, ale moze racja - mam nadzieje, ze wszystkim to minie i dalej bedziemy rzeczowo pisac i koledzy kwatermistrze tez wroca do normy - ja "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! juz mam dosc czytania kolejnej awantury zamiast konkretnych postow.Pozdrawiam wszystkich i panowie: wiecej piwa mniej jadu!!!

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]