Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 13:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Whites Mixed-Mode
PostNapisane: czwartek, 5 maja 2005, 00:23 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Co musze zmienić w programach żeby można było "używany" piszemy przez "ż"! - błąd ortograficzny!!! Mixed-Mode.
Pozdrawiam Genios

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 maja 2005, 23:47 
Zybinek laleczny

Poproś ładnie PROSCANA to dostaniesz od niego instrukcję jak ustawić parametry XLT!

Musisz z tym trybem trochę się oswoić, ale fanty z głębokości pow. 30 cm murowane!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 maja 2005, 08:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wejdź w Ustawienia Podstawowe (Basic Adjustments) i wybierz Mixed Mode strzałkami a następnie włącz przyciskiem Enter (on włączony, off wyłączony). Przedtem warto jeszcze wykrywacz podrasować czyli przełączyć do trybu Jewelry&Beach, zmniejszyć próg do 15 (ze słuchawkami), czułość dynamiczną do maks.75, statyczną wg uznania, może jeszcze parę innych rzeczy...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 8 maja 2005, 19:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki Denar za odpowiedz , a jak ma to sie do DFX-a i co z tymi "paroma innymi rzeczami" :) jak bys mogł to skrobnij jeszcz coś.
Nie tylko ja bede Ci za to wdzieczny ale wielu innych urzytkowników tego sprzetu.
Pozdrawiam Genios

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 14:11 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Potwierdzam że Mixed Mode to klucz do XLT! MM czyni z XLT sprzęt nie do pobicia tyle że do tego trybu trzeba się przyzwyczaić..
Konieczne jest jednak odpowiednie ustawienie innych parametrów sprżetu żeby nie kolidowały z MM..
Proponuje zacząć tu http://www.whites.co.uk/program.htm
a tu jeszcze kilka propozycji http://66.51.97.78/jb/programm.html
Sam używam programu z MM własnego pomysłu..

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 19:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Wszystko pięknie jak sie ma XLT programów jest w sieci co nie miara , inaczej jest z DFX . Wszyscy tak zachwalają Mixed Mode chciałbym posmakować tego miodku :)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 21:22 

Ok, sorry nie zajarzyłem że to o DFXa chodzi.. ;) Jak przesiadłem się na DFXa to używałem swoich ustawień z XLT i wszystko było OK (no, może prawie bo XLT jest po prostu lepszą maszyną).. Ale jeśli chcesz specyficznych programów dla DFXa to znajdziesz trochę tu http://www.dfxonly.com/forum/viewforum. ... 1f31ad9d04 jeśli ten link nie zadziała to idź tu http://www.dfxonly.com/forum/ i potem w PROGRAMS, nie w Programming!
Jeszcze kilka tu http://www.findmall.com/DFX_Input/dfx.htm

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 22:30 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witaj VW, dlaczego twierdzisz że xlt to lepszy sprzęt niż dfx? Szukam czegoś dla siebie na monety i inną drobnicę (bo na militaria których gównie szukam mam już sprawdzony sprzęt) i zastanawiam się wlaśnie nad dfx-em. Teoretycznie dfx powinien być lepszy na drobne rzeczy bo oprócz 3kHz ma też wyższą częstotliwość 15kHz ale???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2005, 23:58 

Witam!

Od strony technicznej to na pewno powinien to wyjaśnić ProScan, ja wiem że jest i już :1
Żarty na bok, miałem XLT i będąc cholernie z niego zadowolonym strasznie sie ucieszyłem kiedy pokazał się DFX.. Nareszcie z najlepszego zrobili jeszcze lepszy, pomyślałem :) Niestety, szybko sie rozczarowałem.. Na szczęście i tak w planie miałem zostawienie XLT jako "zapasu" także mogłem porównać sygnał na sygnale.. Nie miałem zastrzeżeń co do głębokości ani jakości wykonania, która jest oczywiście identycznie super jak w XLT, ale raczej do czułości.. 60% moich poszukiwań jest w różnych miejscach i tu wystarczy uniwersalny sprzęt ale 40% jest w paru miejscach gdzie mam do czynienia ze złotą mini drobnicą i potrzebna jest wybitna czułość.. Próbowałem już różne sprzęty wieloczęstotliwościowe (w tym nieszczęsne Explorery :n ) ale bez powodzenia.. Sądziłem (w swojej ignorancji) że DFX to taki XLT plus wysoka częstotliwość. Tak jednak nie jest - mój "cel" który sięgam XLT z 10cm DFX chwyta z 2cm i to przy niezłym "podkręceniu".. :( Mam kilka talerzy do XLT ale standardowy 9.5" jest niezwykle czuły i baaaardzo uniwersalny.. Ogólnie więc DFX wypadł kiepsko na konkretnych miejscach gdzie miałem mozliwość konfrontacji z XLT i nie uzasadniało to zmiany.. DFXa więc sprzedałem, sprzedałem także swojego XLT 1.1 i kupiłem w wersji "E" który jest super! Jako zapas testuję teraz różny sprzęt "moneciarski", ostatnio Tesoro Tejon i Troy Shadow X5.. Reasumując, pomimo iż DFX działał także na 15Khz więc w teorii powinien być bardziej czuły na poszukiwaną przeze mnie drobnicę, tak jednak nie było (filtracja sygnału?) co zdyskwalifikowało go do moich zadań choć niewykluczone że w konkretnych warunkach (np.plaża?)może on pobić XLT (oczywiście także z Mixed Mode!)..

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 09:42 
Podporucznik
Podporucznik

czy ktoś mi moze pomóc z mixed mode w eagle spectrum ... plizzzzzzzz :? :drap
pozdr. Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 12:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panowie !!

Mixed Mode to ostra jazda bez trzymanki. Raned czy Van Worden moga go polecać, bo to wieloletni wyjadacze wykrywaczowi !

Najpierw nalezy opanować wykrywacz w trybie audio disc ON potem (po kilku miesiącach) pokusić sie o pracę przy wyłączonej dyskryminacji i ekpserymentować z nastawami (np. z sat speed i track speed). Jak się zrozumie o co w tym wszystkim chodzi dopiero włączać mixed mode bo inaczej zginiecie marnie.

W mixed mode zasięgi nie są wieksze niż w audio disc OFF. Tyle że ma się dodatkową informacją o znalezisku z kanału dyskryminacji.

:pa

proscan

PS

O DFX-ie innym razem. Spectrum i XLT to niemal to samo. DFX i XLT to zupełnie inne wykrywacze, chociaż wygladają podobnie i mają niemal identyczny "interfejs użytkownika".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 15:13 
"Spammerus maximus"

Van Worden napisał(a):
Witam!

Próbowałem już różne sprzęty wieloczęstotliwościowe (w tym nieszczęsne Explorery :n ) ale bez powodzenia..
VW

Dlaczego wg. Ciebie wykrywacze wieloczęstotliwościowe mają być gorsze od Whitesów XLT czy DFX?
Moze mylisz MB Explorera z Armandem Explorerem :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 18:32 

Nie no Hans.. Bez przesadyzmu.. Ja nawet nie wiedziałem że jest coś takiego jak Armand :666
Oprócz Minelabów są jeszcze np. Fischery na dwóch częstotliwościach.. A czemu Whites jest lepszy? Jest przede wszystkim duuużo lepiej wykonany (XLT i DFX) i w pełni programowalny, co we właściwych rękach czyni z tego sprzętu "matkę wszystkich sprzętów" :) :)
Jeżeli kontemplujesz Minelaba to ewentualnie Sovereign GT.. Piszę ewentualnie bo jego waga i ergonomia klasyfikuje go jako sprzęt dla wytrwałych ;)

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 18:38 

PS. Ale ze mnie osioł :wq Dopiero jak wysłałem post to zobaczyłem że masz juz Sovereigna... W takim razie nie będę więcej zabierał głosu - po prostu boję się ludzi którzy długo chodzą z tak ciężkim sprzętem :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2005, 20:44 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wypowiadaj się Van Worden, wypowiadaj z korzyścią dla użytkowników tego forum bo "co nieco" się w sprzęcie orientujesz :luv i na pewno ktoś na tym skorzysta. A wlaśnie, napisaleś że korzystasz też z Tejona i Troya x5 chcialbym Cie coś niecoś na ten temat zapytać ale może w osobnym wątku żeby za bardzo nie odbiegać od tematu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]