|
White's QuantumII jest "obkrojoną" wersją White's QuantumXT (później nazwa była White's QXT Pro).
Przez półtora roku chodziłem z QXT, więc bardziej o nim powiem i porównam.
Przyzwoity wykrywacz, niezła dyskryminacja, zasięgi niezłe ale mniejsze niż XLT - ciężko mi dokładnie określić ile słabsze, myślę że około 20-30% - byłem z niego zadowolony.
Ale wersja QII nie wiem dokładnie jakie ma zasięgi, przypuszczam że podobne jak QXT, natomiest ma mniej opcji do ustawienia, nie ma trybu pracy MIXED MODE, fabrycznie był sprzedawany z sondą 8" , jeśli jest taka to będą mniejsze zasięgi niż na sondzie 9,5" którą miałem w QXT.
Apropo ceny - co dopiero sprzedałem swojego QuantumXT za 1200zł bo się mi śpieszyło (chciałem za niego 1400zł) - był w naszym dziale Giełda i na Allegro - zakup XLT nie był planowany jeszcze teraz, ale trafiła sie okazja.
Wykrywacze serii Quantum mają jedną uciążliwość - nie mają możliwości zapisania własnych ustawień (programów) i po zmianie baterii trzeba ustawiać ponownie bo programy fabryczne są bardzo przeciętne. W praktyce mi to później zajmowało 1-2 minuty żeby ustawić lub przestawić opcje (parametry).
|