Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 23:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2003, 12:01 
Szeregowy
Szeregowy

Czy ktos probowal szukac tym wykrywaczem monet? Jesli tak z jakim efektem? <BR>Na dniach mam zamiar kupic wykrywacz i wlasnie mam wybor miedzy Cyklopem a White`s Classic II (starszy model). Wiem ze White`s jest dobry do monet tylko jest drozszy a poza tym zasieg nie jest rewelacyjny tak wiec mam obawy czy oprocz monet da sie nim cos jeszcze szukac?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2003, 14:51 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Cyklopa I mam od listopada ubiegłego roku i na razie z racji pracy nie biegam z nim tak często. Z monet to wyciągnęłam aktualne polskie (zakopane na ok. 30cm) i 2 krajcary w okolicach ruin jednego z zamków. <BR> <BR>Tygdzień temu biegał z nim mój kolega i trochę powyciągał łusek. <BR> <BR>Co do Cyklopa, to osobiście mam problemy z jego strojeniem. No, ale w sumie to jeszcze go muszę wyczuć. <BR> <BR>Pozdrawiam <BR> <BR>Inka <BR> <BR>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2003, 08:11 
Porucznik
Porucznik

wg mnie Cyklop to raczej sprzęt na militaria podobnie jak smętek , tak z ciekawości <BR> <BR>Inka jakie masz problemy ze strojeniem , mam cyklopa od lipca . Z problemów u mnie to "niestałość" trybu statycznego <BR>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2003, 09:16 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam!!!! <BR> <BR>Cyklopa mam od października 2002r. <BR>Jak na razie spędziłem z nim w terenie kilkadziesiąt godzin. <BR>Wyniki poszukiwań tym sprzętem są zadowalające: kilkanaście łusek i pocisków, oraz kulek od szrapnela, kilkadziesiąt monet(80% współczesne), Kilka kilogramów odłamków, full śmieci(druty, gwoździe, ogniwa od łańcuchów itp.). <BR> <BR>W sumie jeżeli chodzi o strojenie to ja mam pokrętła ustawione na połowie tylko czułość na max. <BR>Zwykle szukam w trybie dynamicznym a jak coś znajdę sprawdzam ponownie w trybie statycznym dzięki temu pomijam gwoździe i inne drobne śmieci z metalu(dyskryminacja jest niezła i nie oszukuje). <BR> <BR>błąd ortograficzny!!! tylko czy coś w ziemi pominąłem bo nikt ze mną na innym (lepszym) sprzęcie nie szukał w tych samych miejscach. <BR> <BR>Dla mnie "cyklop" na razie wystarczy. <BR>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2003, 15:08 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR>On 2003-04-01 08:11, past napisał: <BR>Inka jakie masz problemy ze strojeniem , mam cyklopa od lipca . Z problemów u mnie to "niestałość" trybu statycznego <BR> <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR>Problem polega na tym, że po paru dołkach bardzo szybko zaczyna się rozstrajać. Zawsze co prawda mozna go wyzerować, ale momentami mam wrażenie, jak gdyby tracił zasięg. <BR>No cóż, może tak do końca go jescze nie wyczułam. W każdym razie muszę go czesto dostrajać. <BR> <BR>No, ale w maju będę mieć więcej czasu i wtedy go dokładniej rozpracuję <BR> <BR>Pozdrawiam Inka <BR>

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]