|
Witam!
Mam ten sprzęt od piątku - więc większych doświadczeń brak (sob/niedziela już łaziłem po lasach :skromny ), ale pinpoint zachowuje się czasem tak samo. Wydaje mi się, że najczęściej dzieje się tak w sytuacji gdy go wcisnę (przypadkiem) dokładnie nad fantem - wtedy nie ma może punktu odniesienia czy jakoś tak... A czy pinpoint to nie jest czasem taki chwilowy tryb statyczny?
Łaziłem już 2 dni i znalazłem około 10 monet i 4 łuski (chyba od broni myśliwskiej bo tereny po których łaziłem leżą daleko od wszelkich pól bitewnych). Łuski znalazłem na trybie "biżuteria". Tylko kurcze te monetki to same współczesne - najstarsza to 5 zł z 1984 roku... Czy te starsze i b. stare leżą gdzieś głębiej albo inaczej się sygnalizują?
Wyskoczyłem też wieczorem na plażę nad jez.. W trybie "custom" wyciąłem z dyskryminacji "polmosy" i zawleczki od piwa (nasze zawleczki pokazują się gdzieś pod "5c") i znalazłem tylko 1gr współczesny :D , ale może dlatego, że było ciemno i zimno... ;)
Poza tym jak wyciąłem zawleczki od piwa (5c) to wyciąłem również współczesne 10, 20 i 50 gr. Szkoda że tej wykrywki nie idzie nauczyć odróżniania zawleczek od tych monet. Ale olać tam współczene siano - czekam na jakieś monetki z przed 45 roku. Tylko właśnie - jak się wyświetlają i czy leżą ogólnie głębiej?
Ogólnie z wykrywni jestem zadowolony i czekam na Wasze uwagi.
Pozdrawiam,
Zientas
Ostatnio edytowano poniedziałek, 7 listopada 2005, 11:58 przez Zientas, łącznie edytowano 1 raz
|