Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 13:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: white's XLT- historia
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2006, 14:56 
Szeregowy
Szeregowy

witam...rozglądam się od czasu jak na poszukiwacza dość poważnego w temacie wykrywaczy wiadomych...a już na pewno wiodącej firmy na rynku ... być może pytanie moje nie będzie świadczyć o zaangazowaniu jakie jest moim udziałem i być może i prośba moja wywoła zniesmaczenie wśród orędowników i piewcow tej marki...ale mimo to pomóżcie.. potrzebuje pewnego rodzaju rysu geanalogicznego XLT ... chodzi mi o lata w jakich dane typy były produkowane ..z góry dzięki...pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2006, 15:32 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Ten detektor jest produkowany od 1992 (pierwsze egzemplarze pod koniec 91) roku, najpierw jako Eagle Spectrum a potem, (po znacznych modyfikacjach) od 1994 do dziś jako XLT. W między czasie przechodził różne "odnowy", między innymi oprogramowanie standardowe w wersji 1.0 zostało zmienione na 1.1, które choć brzmi poważnie, różni się tylko tym że w wersji 1.1 Mixed Mode zostało wyłączone w fabrycznym programie Relic.. Stało sią tak na życzenie uzytkowników którzy nijak nie mogli się przyzwyczaić do tego "skomplikowanego" trybu :jump
Występowały też różne wersje, np. odchudzona "Slim" czy dość ciekawa "SIERRA", mocowana na biodrach lub klatce piersiowej. W tym czasie, aż do wprowadzenia serii "E", nie dokonano żadnych modyfikacji tego wykrywacza.
Seria "E" to już prawdopodobnie ostatnia już inkarnacja tego sprzętu. :cry: Wiadomo że został w niej wymieniony kabel do standardowej cewki i najprawdopodobniej moduł odpowiedzialny za szybkość wyświetlacza. Ta ostatnia sprawa jest jednak dość kontrowersyjna, gdyż tej zmiany dokonano najwyraźniej pod koniec produkcji poprzednika serii "E" w tzw. serii "tęczowej" (rainbow series) od kolorystyki naklejek na obudowie i cewce.. Link do informacji o tej zmianie tu:
http://groups.google.com/group/WhitesXL ... 86164a5acf

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]